وام قرض الحسنه سکه؛ وام گیرندگانش را به خاک سیاه نشاند
افکارنیوز

_ سال ۸۷ قرار شد سکه های مخفی شده داخل خانه ها جمع آوری شود تا از طریق آن ‫به اقتصاد زوج‌های جوان و افراد سالخورده ‫کمک شود‬. طرحی که هرچند با مخالفت کارشناسان اقتصادی مواجه شد اما به سرعت ابلاغ و عملیاتی شد.

در این طرح سپرده گذار، سکه های خود را در اختیار بانک می گذاشت و بانک هم به به ظاهر و با هدف رونق بخشیدن به اقتصاد خانواده ها آن را به جای پول و به صورت قرض الحسنه در اختیار متقاضیان می گذاشت.
تغییر وضعیت اقتصادی کشور و افزایش قیمت طلا و سکه وام گیرندگان را تقریبا به خاک سیاه نشاند

به گزارش افکار، در حال حاضر سکه تمام در حدود ۱ میلیون و پانصد هزار تومان معامله می شود و این درحالیست که قیمت سکه در سال ۸۷،۲۳۰ هزار تومان معامله می شد. نیم سکه نیز درحالی که در سال ۸۷ با قیمت ۱۰۵ هزار تومان معامله می شد هم اکنون در قیمت ۷۵۰ هزار تومان معامله می شود.

در بازار ربع سکه ها، قیمت ها از ۵۴ هزار تومان در سال ۸۷ به ۵۰۰ هزار تومان در سال جاری رسیده است. در واقع می توان گفت که قیمت انواع سکه در طی ۴ سال افزایش ۷۰۰ درصدی را تجربه کرده است. بدیهی است که تنها بانک است که از محل سکه های وام داده شده سود هنگفتی به جیب می زند.

وام گیرندگان سکه ای که حالا در باتلاق سود این وام دست و پا می زنند، قربانیان اصلی " بی توجهی به هشدار کارشناسان اقتصادی " هستند.

گفته می شود که سود بازپرداخت سکه ها ی وام گرفته شده به رقم هنگفت ۵۲۰ درصد می رسد که این رقم جدای از ۱۴ درصد کارمزدی است که بانک پیشاپیش از متقاضیان دریافت کرده است.


سود قرض الحسنه سکه بیش از سود نزول!
در بازار آزاد کسانی هستند که با پول حرام ربا یا به اصطلاح مردم، نزول، فعالیت می کنند. در بازار نزول خواران، هر پولی که قرض داده می شود به قیمت ۳درصد در ماه محاسبه می شود. یعنی کسی که در سال ۸۷، سه میلیون تومان از یک نزول خوار قرض کرده باشد، در هر ماه باید ۹۰ هزار تومان برگرداند که در سال می شود حدود ۱میلیون و صد هزار تومان و در ۴ سال، ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان. در واقع ۳میلیون تومان پول ربا بعد از ۴ سال، باید به مبلغ ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برگردانده شود. این درحالیست که در طرح بانک سکه، با در نظر داشتن افزایش ۷۰۰درصدی در در ۴ سال، وام گیرنده به طور متوسر در هر سال ۱۷۵ درصد و در هر ماه ۱۵ درصد سود باید پرداخت کند. در حقیقت در طرح وام سکه، وام گیرنده ۵برابر بازار ربا سود در جیب بانک میریزد. این رقم و سود درحالی نصیب بانک می شود که این طرح لقب " قرض الحسنه " را به دوش می کشد.

تفاوت قرض الحسنه سکه ای با قرض الحسنه پولی!
در بانک با محاسبه سود ۱۸ درصد در هر سال، کسی که ۳میلیون تومان وام گرفته باشد باید بعد از ۴سال، ۵میلیون تومان(در سال ۵۴۰ هزار تومان) برگرداند و با محاسبه سود حداکثر ۳۰درصد در سال، در هر سال ۹۰۰هزار تومان و در چهار سال ۳میلیون ۶۰۰ هزار تومان و در کل ۶میلیون و ۶۰۰هزار تومان باید به بانک برداخت کند.

این ارقام درحالی است که وام گیرنده از بانک سکه در هر سال به طور متوسط، ۱۷۵ درصد سود پرداخت می کند. نکته جالب توجه اینجاست که که شرایط دریافت وام قرض الحسنه، از بانک سکه و بانک های دولتی و خصوصی کاملا مشابه بوده است.

طرح شکست خورده دولت مردم را زمین گیر کرد
در حال حاضر بازار سکه بعد از آرامش دو ماهه خود، دوباره تلاطم خود را آغاز کرده است و هیچ آینده روشنی از پیش بینی قیمت های بازار در دست نیست. ولی هر چقدر که قیمت سکه بالاتر رود، تعداد بیشتری از وام گیرندگان سکه از بازپرداخت وام خود عاجز خواهند شد. همانطور که در حال حاضر آنان از وضع موجود ناراضی هستند.