به گزارشافکارنیوزبه نقل از فارس، وزیر نیرو در مراسم افتتاح بیست و هفتمین کنفرانس بین‌المللی برق افزود: به رغم تحریم‌ کشورهای غربی صنعت برق ایران هم اکنون با تکیه بر توانمندی‌های داخلی در بهترین شرایط خود قرار دارد و در بخش‌های تولید، توزیع و انتقال پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای را کسب کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ایران در صنعت برق خودکفا است. در زمان کنونی هر چه تحریم‌ها سخت‌تر می‌شود، ایران آمادگی بیشتری خواهد داشت به گونه‌ای که می‌توان گفت تحریم‌ها موجب شده است راهکارهای جدید برای کشور گشوده شود.

نامجو خاطر نشان کرد: در حال حاضر در صنعت برق کشور از طراحی، ساخت تجهیزات، تأمین قطعات، نصب و راه‌اندازی و بهره‌برداری به ۹۹ درصد خودکفایی رسیده‌ایم و امید است با توسعه این روند صنعتگران ما بتوانند در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی این صنعت را تا پایان سال جاری به صد در صد خودکفایی کامل برسانند.

وزیر نیرو گفت: در حال حاضر شبکه برق ایران با تمامی کشورهای دارای مرز خشکی تبادل انرژی الکتریکی دارد و سالانه ۱۰ میلیارد کیلووات ساعت برق صادر می‌شود.

وی ادامه داد: میزان درآمد حاصل از صادرات برق ایران سال گذشته افزون بر یک میلیارد دلار بوده است و با توجه به اهداف برنامه پنجم توسعه و با واگذاری صادرات برق به بخش خصوصی این میزان افزایش قابل ملاحظه‌ای خواهد یافت.

وی ادامه داد: رویکرد سالهای اخیر صنعت برق در مقوله خصوصی‌سازی و بهره‌گیری از توانمندی‌های بخش خصوصی و غیر دولتی و ایجاد شرایطی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در صنعت برق بوده است.

وی اضافه کرد: صنعت برق هم اکنون در حال آماده‌سازی نیروگاه‌ها و شرکت‌های توزیع برای واگذاری به بخش خصوصی است.

نامجو گفت: در حال حاضر ۴۴ نیروگاه به ظرفیت ۴ هزار مگاوات به اعتبار ۲۲۰ هزار میلیارد ریال در دست اقدام است که برای واگذاری آماده می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین ۱۷ نیروگاه به ظرفیت ۱۶ هزار مگاوات به ارزش ۹۰ هزار میلیارد ریال توسط سازمان خصوصی‌سازی واگذار شده است.

وی افزود: از ۴۴ نیروگاهی که در دستور کار واگذاری است ۱۰ نیروگاه از طریق ماده ۲۷ بورس و یا فرابورس عرضه می‌شود و مابقی ۳۴ نیروگاه از طریق مزایده خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه ۵ ساله تا پایان سال جاری ۲۷ نیروگاه باقی مانده واگذار خواهد شد که قیمت‌گذاری ۲۱ نیروگاه انجام شده و ۶ نیروگاه دیگر در دست ارزیابی است.

به گفته وی اجرای دست کم ۸ نیروگاه توسط بخش خصوصی با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی نیز در حال پیگیری بوده که ۳ نیروگاه فعال شده است و با گشایش LC عملیات اجرایی آنها بزودی آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌های کشور به بیش از ۶۷ هزار مگاوات رسیده است که با وارد شدن نیروگاه‌های گتوند و سیاه بیشه تا پایان سال جاری وضعیت نیروگاه‌های کشور به ۷۰ هزار مگاوات خواهد رسید.

وی گفت: تلفات شبکه برق کاهش یافته و به ۱۴.۹۸ درصد رسیده است که قرار بود تا پایان برنامه پنجم توسعه به این میزان برسیم این در حالی است که در سال جاری این رقم حاصل شده است.

وزیر نیرو ادامه داد: در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده است که با ساخت نیروگاه‌های جدید در هر سال ۵ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شود، امسال با تدبیر دولت ۳ نیروگاه در ردیف پروژه‌های مهر ماندگار قرار گرفت که برخی از آنها خصوصی و برخی دولتی است.

نامجو اضافه کرد: با افتتاح این پروژهها تا پایان کار این دولت ۱۲ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهد شد و دولت نیز برای تأمین مالی و ارزی آنها تمام تلاش خود را به کار خواهد بست.