پاسخ وزیر اقتصاد به معافیت مالیاتی مسکن مهر

به گزارش افکارنیوزبه نقل از ایسنا، سید‌شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد در توضیحات خود درباره سوال با ابراز خرسندی از توجه نمایندگان به مسکن مهر به عنوان یکی از پروژه‌های مهم کشور که معطوف به ساخت و تامین مسکن برای اقشار کم‌درآمد جامعه است، گفت: در مورد مسکن مهر چند نوع مالیات وجود دارد؛ یکی مالیات نقل و انتقال که هیات وزیران معافیتی منظور کرده بود و این مورد ایراد اداره تطبیق قوانین مجلس قرار گرفته بود و همکاران دولت آن را پذیرفتند و به استناد آن مصوبه هیات وزیران در باب معافیت مالیات نقل و انتقال اصلاح شد.

وی افزود: مالیات دیگر مسکن مهر مربوط به ماده ۱۰۴ قانون مالیات‌های مستقیم درباره مالیات علی‌الحساب است که پیمانکاران باید پنج درصد مالیات را کسر کنند. بعد از مصوبه هیات وزیران پذیرفته شد که این کسر پنج درصد اعمال نشود و ما هم آن را اجرا می‌کنیم.

وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: یک تلقی نزد پیمانکاران و سازندگان مسکن مهر وجود دارد و آن اینکه معاف شدن آنها از کسر مالیات علی‌الحساب به مفهوم معافیت مالیات بر عملکرد آنان است که این موضوع نه در مصوبه هیات وزیران آمده و نه اصلا اعطای چنین معافیتی در اختیار هیات وزیران است. مطابق قانون اساسی، مالیات و معافیت مالیاتی جزء اختیارات قانونگذار است و اگر هم ما بخواهیم مالیات بر عملکرد پیمانکاران مسکن مهر را معاف کنیم این نیازمند اصلاح قانون است.

حسینی با تاکید بر اینکه معافیت مالیاتی بیش از آنچه در قانون پیش‌بینی شده، امکان‌پذیر نیست، گفت: طبق قانون اساسی و مصوبات مجلس، معافیت مالیاتی در اختیار دولت و سازمان مالیاتی نیست و اگر ما این معافیت را اعمال کنیم دیوان محاسبات و دستگاه‌های نظارتی من را به دلیل عدم وصول حقوق ملت، مواخذه خواهند کرد.

وزیر اقتصاد در ادامه پیشنهاد کرد که معافیت مالیاتی مسکن مهر از مجرای قانونی دنبال شود.

وی افزود: در حال حاضر ماده ۱۰۴ قانون مالیات‌های مستقیم در خصوص دریافت علی‌الحساب مالیات برای مسکن مهر متوقف شده اما در مصوبه هیات وزیران نیامده که مسکن مهر از مالیات بر عملکرد و مالیات قطعی هم معاف است، البته اگر قراردادها در مسکن مهر از پیمانکاری به مشارکت تبدیل شود متفاوت خواهد بود.

حسینی در پایان گفت: اگر آنچه مدنظر شما و برخی نمایندگان وجود دارد مبنی بر اینکه پیمانکار و سازنده مسکن مهر از مالیات بر عملکرد هم معاف شوند، می‌توانید آن را در مصوبه قانونی منظور کنید و ما هم آن را که به قانون تبدیل شده و برای ما مطاع است اجرا خواهیم کرد.

عوض حیدرپور، نماینده شهرضا نیز در توضیح سوال خود یادآور شد: مسکن مهر قرار بود برای اقشار کم‌درآمدی که خانه نداشتند ایجاد شود و توسعه یابد. در ابتدا قرار بود پنج میلیون تومان از سوی صاحبان و متقاضیان دریافت شود و آنها چهارده میلیون تومان از تسهیلات استفاده کنند. زمانی که کارفرمایان آمدند احساس شد چهارده میلیون وام کم است لذا وزیر مسکن آن را به نوزده میلیون افزایش یافت، بعدها در کارگروه مسکن سه نوع مسکن عادی، نیمه صنعتی و صنعتی در نظر گرفته شده و مبلغ این وام‌ها به ترتیب ۱۹،۲۲ و ۲۵ میلیون تعیین شد.

وی با اشاره به انتقال پروژه‌های مسکن مهر به پیمانکاران تصریح کرد: با شروع کار توسط پیمانکاران، سازمان‌های مالیاتی وارد عمل شدند تا مالیات علی‌الحساب را دریافت کنند. ما معتقدیم کسانی که مسکن مهر برایشان ساخته می‌شود جزء فقیرترین اقشار مملکت هستند و با دریافت مالیات از حدود ۲۰ میلیون تومان وام بیش از دو میلیون به عنوان مالیات از آنها کسر و به خزانه واریز می‌شود. ضمن اینکه آنها باید مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کنند.

وی در ادامه خواستار ارائه راهکاری از سوی وزیر اقتصاد برای معافیت مالیات بر عملکرد مسکن مهر شد و تاکید کرد: کسانی که از مسکن مهر استفاده می‌کنند جزء فقیرترین اقشار جامعه و مستحق دریافت هرگونه کمک از جمله معاف شدن از مالیات هستند.

نماینده مردم شهرضا در مجلس تصریح کرد: ما در حال حاضر ۱۰ درصد از تسهیلاتی که به عنوان مسکن مهر در اختیار متقاضیان قرار می‌دهیم به عنوان مالیات از آنها پس می‌گیریم لذا پیشنهاد من این است یا طرحی بیاوریم که مسکن مهر را از مالیات معاف کنیم و یا اینکه در لایحه اصلاح قانون مالیاتی که در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس است ساخت مسکن مهر از مالیات معاف شود.

به گزارش ایسنا، با اعلام نظر موافق وزیر اقتصاد برای اصلاح قانون مالیات و پیشبینی معافیت مالیاتی مسکن مهر، عوض حیدرپور نماینده شهرضا اعلام کرد که از سوال وزیر اقتصاد قانع شده و نیازی به رایگیری نمیبیند.