به گزارش افکارنیوزبه نقل از مهر، ۲۲ ماه از تاریخ اولین یارانه پرداختی به حساب سرپرستان خانوار می گذرد و دولت در طی حدود ۲ سال گذشته هر ماه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به حساب هر یک از اعضای خانوار واریز کرده است.
البته در دو دور اول واریز مبالغ به صورت هر ۲ ماه یکبار انجام می شد، اما پس از آن تا مرحله بیستم که در روزهای گذشته به حساب سرپرستان خانوار واریز شده، دولت هر ماه البته با تاخیرهایی مبلغ ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان را به حساب هر یک از شهروندان ایرانی واریز کرده است.
در یک مرحله نیز ۲۸ هزارتومان برای هر نفر به عنوان یارانه نان در سال ۹۱ واریز شد که با مجموع مبالغ پرداخت شده به هر شهروند ایرانی، تاکنون هر فرد مبلغ ۱ میلیون و ۲۹ هزارتومان یارانه نقدی دریافت کرده است که البته این مبلغ شامل ۲۸ هزارتومان یارانه نان سال ۹۱ نیز است.
واریز ۱۰۲۹۰۰۰ تومان به حساب سرپرستان خانوار
طی حدود ۲ سال اخیر مشکلات و مسائل فراوانی در زمینه نحوه پرداخت یارانه ها به خانوار و همچنین قطع و وصل شدن یارانه های افراد وجود داشته است که البته بر خوردن مردم و یا مجریان طرح به برخی موانع احتمالی، دور از ذهن نیست و چنین گستره وسیعی از کار همواره می تواند دارای برخی مسائل و اختلاف نظرها باشد.
البته دولت به عنوان مجری پرداخت یارانه ها در مراحلی نیز برخی اقدامات را به صورت یکطرفه مانند قطع یارانه های افراد پردرآمد و یا ارسال پیامک به برخی سرپرستان و درخواست انصراف داوطلبانه از دریافت یارانه ها را مطرح کرد که در مقطعی باعثنارضایتی برخی شهروندان نیز شد.
یکی از شایع ترین مسائل و مشکلاتی که ممکن است در زمان دریافت یارانه خانوار اتفاق بیافتد، فوت سرپرست خانوار است که به عنوان یکی از مسائل اصلی در این بخش مطرح است و برخی شهروندان از این بابت دچار مشکلاتی شده اند.
هرچند مجریان قانون هدفمندی یارانه ها به منظور پرداخت یارانه های نقدی راهکاری را در ۴ بند مطرح کرده اند، اما با این حال برخی شهروندان از قطع یارانه های سایر اعضای خانوار به مدت چندماه پس از فوت سرپرست و نپراختن آن از سوی سازمان هدفمند یارانه ها، گلایه دارند.
راهکار ۴گانه در صورت فوت سرپرست خانوار
در مورد فوت سرپرست خانوار، برخی موارد به شرح ذیل از سوی مجریان قانون هدفمندی یارانه ها با طرح این سوال که سرپرست فوت شده و هنوز در سامانههای مرکز آمار و وزارت رفاه لحاظ نشده است، مطرح است.
۱) لازم است در اسرع وقت نسبت به اصلاح اطلاعات خانوار خود در سامانه مرکز آمار اقدام نمایید.
۲) سپس از تاریخ ۲۰ همان ماه، مادر یا عضوی دیگر از خانوار باید به یکی از شعب بانکی که حساب یارانه سرپرست قبلی در آن بوده مراجعه و حساب جدیدی را به این منظور افتتاح و در سامانه refahi. ir ثبت نماید.
۳) بدیهی است یارانه خانوار در مراحل بعدی پس از اعلام حساب سرپرست جدید در این سامانه، به حساب وی واریز خواهد شد.
۴) کلیه بانکهای عامل موظفند در صورت مسدود بودن مبلغ یارانه اینگونه خانوارها در حساب متوفی، بلافاصله پس از ثبت حساب سرپرست جدید در سامانه refahi. ir، مبلغ مزبور را از حساب متوفی به حساب سرپرست جدید منتقل کنند.
با اینکه در بندهای ۴ گانه این دستورالعمل هیچگونه اشاره ای به قطع مبلغ یارانه افراد پس از فوت سرپرست خانوار نشده است، اما یکی از شهروندان در تماس با خبرگزاری مهر، عنوان داشت: پس از فوت پدرم(سرپرست خانوار) به سازمان هدفمندی یارانه ها مراجعه کردم که در آنجا اعلام شد، زمانی که برای مراجعه داشتم دیر شده است.
وی ادامه داد: نه تنها من از این مسئله که باید بلافاصله فوت سرپرست خانوار را به سازمان هدفمندی یارانه ها اعلام م کردم اطلاعی نداشتیم، بلکه افراد دیگری نیز در آنجا بودند که با همین مشکل مواجه شده بودند.
انتقاد شهروندان
این شهروند با انتقاد از اطلاع رسانی ضعیف در زمان وقوع موارد خاص برای سرپرستان خانوار، گفت: با اینکه به من اعلام شد در مراجعه با سازمان هدفمندی تاخیر دارم، اما از سویی گفتند که اگر حتی به موقع هم مراجعه می کردم یکماه از یارانه افراد تحت پوشش سرپرست خانوار را قطع می کردند!
به گفته وی، در سازمان هدفمندی یارانه ها به انها اعلام شد که اگر اعتراضی دارند می توانند به وزارت کشور بروند و مسئله خود را مطرح کنند، اما از سویی نیز عنوان کردند که در نهایت وزارت کشور نیز پرونده آنها را به سازمان هدفمندی ارجاع می دهد و تغییری در قطع چندماهه یارانه پرداختی به آنها ایجاد نمی شود.
این شهروند خاطر نشان کرد: به ما اعلام کردند با مراجعه به بانک برای سرپرست جدید خانوار افتتاح حساب و ثبت نام کنیم که البته ظاهرا برای طی این دوره نیز ۴۵ روز زمان نیاز است.
وی با تاکید بر اینکه دولت برای قطع یارانه برخی افراد با ارسال پیامک از آنها خواست تا به صورت داوطلبانه انصراف بدهند، تصریح کرد: با این حال، برای چنین مواردی که کم هم اتفاق نمی افتد پاسخ مناسبی نمی دهند.
نحوه واریز یارانه نوزادان
در مورد نوزادان نیز در مراکز ثبت احوال به والدین یادآوری می شود که ۳ ماه پس از ثبت اطلاعات نوزاد و دریافت شناسنامه، یارانه فرد جدید به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد که البته در این مورد نیز توضیح داده نشد که آیا ۳ ماه توقف یکجا محاسبه و پرداخت می شود و یا اینکه مانند فوت سرپرستان خانوار، یارانه نوزادان نیز در ۳ ماه اول پس از تولد حذف می شود؟
با فوت سرپرست خانوار یارانه قطع می شود؟
پس از ۲۲ ماه از اجرای پرداخت یارانههای نقدی، یک میلیون و ۲۹ هزارتومان به هر ایرانی پرداخت شد، با این حال فوت سرپرست خانوار باعثقطع موقتی یارانه خانوار میشود.