اقتصاد مقاومتی را با اقتصاد جنگی اشتباه نگیرید
سرویس اقتصادی افکارنیوز

_ این روزها طرح ۹ ماده ای ارسلان فتحی پور غوغا کرده است و تمام شاکله اقتصاد کشور را هدف قرار داده، یکی پس از دیگری به آنها حمله می کند. اولین اقدام فتحی پور در بازار ارز بود که قیمت هر دلار را تا ۲ هزار و ۳۰۰ تومان بالا برد و اکنون به فکر بازگرداندن کوپن به اقتصاد است تا فصل دوم طرح ۹ ماده ای خود را به اجرا بگذارد.

البته فتحی پور در تلاش است تا اقتصاد مقاومتی را در کشور اجرایی کند اما فراموش کرده است که اقتصاد مقاومتی با اقتصاد جنگی متفاوت است.

به گزارشافکار نیوز، محمد حسن نژاد در این خصوص به خبرنگار افکار نیوز گفت که این طرح به شوخی بیشتر شبیه است تا یک مساله جدی زیرا پس از سالها زحمت برای حذف یارانه و یکسال اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، توزیع کوپن در اقتصاد به معنای پذیرش شکست در کلیه طرح های اقتصادی است.

به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، اقتصاد مقاومتی به معنای مقاوم سازی بنیان های اقتصاد کشور است نه بازگشت به عقب و افزایش سهم دولت در اقتصاد کشور.

وی ادامه داد، اعمال طرح کوپن الکترونیک بدون شک به معنای شکست هدفمندی است و از روزی که این طرح پذیرش شود باید خاتمه طرح هدفمندی یارانه ها را اعلام کنیم. آن همه ریاضت، سختی، تورم و فشار اقتصادی در ۱۸ ماه گذشته از سوی مردم و صنعت تحمل نشد که امروز یک فرد دیگر یک طرح جدید بدهد و بخواهد اقتصاد را ۳۰ سال به عقب برگرداند البته با شاکله الکترونیک و مدرن.


ایرج ندیمی نیز در گفت و گو با خبرنگار افکار نیوز در پاسخ به این سوال که آیا مجلس طرح کارت الکترونیک را خواهد پذیرفت یا خیر گفت: این طرح تازه در بین نمایندگان مطرح شده و برخی برای پذیرش آن از سوی سایرین تلاش می کنند اما بنده و چند تن از اعضای کمیسیون اقتصادی به شدت با آن مخالفت خواهیم کرد و با پاسخ های کارشناسی در برابر اجرای آن می ایستیم.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس رانت اقتصادی، افزایش سهم دولت در اقتصاد، بازگشت به ۳۰ سال پیش در اقتصاد و زمینه سازی برای کاهش تولید را مهمترین عوامل کاهش مخالفت خود با اجرای این طرح می داند.


فرزندان مسوولین را گروگان می گیرند!

ندیمی با اشاره به اینکه رانت اقتصادی در حال حاضر بسیار بالا است و نباید به آن دامن بزنیم تصریح کرد: در حال حاضر برخی از سازمانها و یا شرکتها؛ فرزندان مسوولین را استخدام کرده و سپس از آنها مانند یک گروگان برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند. مجلس به جای آنکه با این موضوع به عنوان فساد اقتصادی مقابله کند اکنون در فکر بازگرداندن عوامل اصلی فساد به اقتصاد است.

با این حال آنچه نگران کننده است مطرح شدن موضوع کارت الکترونیک کوپن است که یا نمایندگان تنها خواسته اند طرحی در مجلس مطرح کرده باشند که در این صورت رفتار آنها موج منفی به اقتصاد می دهد و یا اینکه با آگاهی کامل و به عنوان یک طرح کارشناسی است که این موضوع نگران کننده است. زیرا زمانی موضوع اقتصاد کوپنی مطرح می شود که کشور با کمبود کالا و یا بحران در تامین مواد غذایی رو به رو باشد. این در حالی است که مسولین از ذخیره سازی کافی خبر می دهند.

این نوع برنامه ریزی مجلس بدون آنکه توضیح شفافی در این خصوص ارایه کند باعث شده است تا نگرانی افکار عمومی از وضعیت آتی اقتصاد افزایش یابد و این موضوع را به راحتی می توان از واکنش رسانه ها به خبر توزیع کارت الکترونیک کوپن مشاهده کرد.