به گزارش افکارنیوز به نقل از ایسنا، براساس نتايج اين نظرسنجي، ميانگين كساني كه كيفيت كالاهاي خارجي غيرچيني را بهتر از كيفيت ساير كالاها ميدانند برابر با ۵۸.۹ است، در حالي كه اين ميزان براي كالاهاي ايراني برابر با ۲۸.۳ و براي كالاهاي چيني تنها ۰.۹ درصد است.

نکته جالب اینجاست که در تمام کالاهای مورد بررسی، پاسخگویان اعلام کرده‌اند که کیفیت کالاهای خارجی غیرچینی بهتر از کالاهای ایرانی بوده، اما تنها در یک مورد یعنی لوازم بهداشتی پاسخگویان عکس این نظر را ابراز کردند.

کالاهای مورد بررسی در نظرسنجی ایسپا شامل پوشاک، کیف و کفش، لوازم خانگی و برقی، لوازم آرایشی و پیرایشی، لوازم بهداشتی، دخانیات، ‌ خودرو و لوازم‌التحریر می‌شود.

از دیگر نکات حائز اهمیت در این نظرسنجی می‌توان به نظر خانوارهای ایرانی در مورد کیفیت خودروهای تولید داخل اشاره کرد. براین اساس تنها ۱۶.۹ درصد از پاسخگویان عنوان کرده‌اند که کیفیت خودروهای داخلی بیشتر از خودروهای خارجی غیرچینی است. در عوض ۷۶.۵ درصد کیفیت خودروهای خارجی غیرچینی را بهتر از خودروهای ایرانی دانسته‌اند.

از سوی دیگر در هیچ یک از کالاهای مورد بررسی، میانگین کسانی که کیفیت کالاهای چینی را نسبت به سایر کالاها بالا عنوان کرده‌اند، حتی به عدد دو هم نرسیده است.

بعد از لوازم بهداشتی، بیشترین میزان رضایت از کیفیت کالاهای داخلی مربوط به کیف و کفش، لوازم‌التحریر و پوشاک بوده است. کمترین میزان رضایت هم متعلق به دخانیات، لوازم خانگی و برقی، لوازم آرایشی و پیرایشی و خودرو بوده است.

براساس نظرسنجي ايسپا، كيفيت براي خانوارهاي ايراني مهمترين ملاك در هنگام خريد كالاست، بنابراين ميتوان نتيجه گرفت كه توليدكنندگان بايد اصليترين اولويت كاري خود را در كنار كاهش قيمت تمام شده، ارتقاي كيفيت قرار دهند.