هلدینگ خلیج فارس یکی از تاثیرگذارترین بنگاه‌های اقتصادی کشور است / رویکرد تندروها به کشور آسیب زده است

رضا سپهوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس  درباره اهمیت هلدینگ‌های اقتصادی در بهبود شرایط کشور گفت: در شرایط امروز کشور با توجه به کمبود منابع از جمله‌ بخش‌هایی که می‌توانند در بهبود سرمایه‌گذاری و افزایش تولید اثرگذار باشند همین هلدینگ‌ها و بنگاه‌های اقتصادی هستند.

او در ادامه تاکید کرد: با حمایت مناسب و نظارت درست می‌توان از ظرفیت این بنگاه‌های اقتصادی برای ساختن کشور و افزایش رشد اقتصادی بهره برد.

هلدینگ خلیج فارس یکی از تاثیرگذارترین بنگاه‌های اقتصادی کشور است / امید داریم با مدیریت جدید هلدینگ خلیج فارس کاستی‌های آن هر روز کمتر شود

عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره عملکرد مدیران هلدینگ خلیج فارس به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه‌های اقتصادی کشور گفت: هلدینگ خلیج فارس یکی از تاثیرگذارترین بنگاه‌های اقتصادی کشور است و با اصلاحات جدید بعد از روی کار آمدن دولت چهاردهم و تغییر مدیریت آن امید آن می‌رود که کاستی‌های آن هر روز کمتر شود.

هلدینگ خلیج فارس و شرکت‌های زیرمجموعه آن حدود ۳۷ درصد از منابع سهام عدالت را تامین می‌کنند

این نماینده مجلس با اشاره به نقش هلدینگ خلیج فارس از نظر اقتصادی برای کشور عنوان کرد: این هلدینگ اقتصادی و شرکت‌های زیرمجموعه آن حدود ۳۷ درصد از منابع سهام عدالت در کشور را تامین می‌کند. پس هم نقش موثری دارد و هم باید همه کمک کنند تا بتواند هر روز عملکرد بهتری داشته باشد.

سپهوند با اشاره سابقه مدیریت جدید هلدینگ خلیج فارس بیان کرد: آقای شریعتمداری در ادوار مختلف مورد تایید نظام و رهبری بوده و تجربه‌های زیادی از جمله وزارت کار را در کارنامه خود دارد. ایشان فردی بسیار با تجربه و سالم هستند و هر جا هم که عهده‌دار مسئولیتی شده در آن کار موفق عمل کرده و فردی در تراز معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس‌جمهور است. اگر بخواهیم ایشان را با مدیرعامل قبلی هلدینگ خلیج فارس قیاس کنیم زمین تا آسمان فرق دارد.

چرا آقایان تندرو در دولت سیزدهم زمانی که یک فرد غیرمتخصص و بدون تجربه کافی در حوزه هلدینگ‌ها، مسائل اجرایی، پتروشیمی و نفت در راس هلدینگ خلیج فارس قرار گرفت، ساکت بودند

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به فشارهای سیاسی برخی چهره‌های وابسته به جناح‌های خاص برای تخریب هلدینگ خلیج فارس و مدیریت آن افزود: چرا آقایان تندرو در دولت سیزدهم زمانی که یک فرد غیرمتخصص و بدون تجربه کافی در حوزه هلدینگ‌ها، مسائل اجرایی، پتروشیمی و نفت در راس هلدینگ خلیج فارس قرار گرفت، ساکت بودند. در آن زمان به صورت اتوبوسی بسیاری از دوستان و نزدیکان خود را در شرکت‌های مختلف این هلدینگ قرار دادند و آسیب‌های زیادی به این بخش وارد و آن را به یک هلدینگ زیان‌ده تبدیل کردند. این افراد تندرو در نظر بگیرند که الان چه کسی به عنوان رئیس هلدینگ خلیج‌ فارس منصوب شده است.

سپهوند در ادامه با اشاره به تغییر ساختار مدیریتی هلدینگ خلیج فارس عنوان کرد: آقای شریعتمداری به عنوان کسی که سابقه وزارت دارد هم خود بسیار توانمند است و هم مدیران توانمندی را در بخش‌های مختلف – مانند دکتر امین‌نژاد که معاون ایشان هستند و سابقه درخشانی در مباحث نفت و پتروشیمی دارند – به کار گرفته است.

رویکرد تندروها به کشور آسیب زده است

او در ادامه با اشاره به هجمه‌های سیاسی علیه هلدینگ خلیج فارس، توضیح داد: افراد منصوب شده دیگر در هلدینگ خلیج فارس هم به همین شکل هستند با پیگیری‌هایی که داشته‌ام روشی که برای ارزیابی اشخاص در نظر گرفته‌اند موجب شده تا افراد توانمند و متخصص انتخاب شوند. ممکن است از نظر فکری و سیاسی با برخی افراد تندرو هم‌نظر نباشند، اما این به معنای نادیده گرفتن شایستگی‌های آنها نیست. جریانی که اکنون به نام دولت وفاق ملی مطرح شده، معتقدند که رویکرد تندروها به کشور آسیب زده و این رویکردها درست نبوده است.

این نماینده مجلس با اشاره به لزوم دریافت استعلام برای انتصاب پست‌ها در هلدینگ خلیج فارس، عنوان کرد: اگر این افراد تندرو می‌خواهند آقای شریعتمداری و مدیرانش را با انگ‌های سیاسی تخریب کنند، باید توجه داشته باشند که هر یک از این افراد تحت استعلام‌های لازم قرار گرفته‌اند و اگر مشکلی بود منصوب نمی‌شدند.

زمانی که همین جریان‌های مخالف و تند بر سر کار بودند، نیروهای متخصص به دلیل عدم هم‌فکری با آنها کنار گذاشته شدند

سپهوند با تاکید بر اهمیت ایجاد تمرکز و امنیت روانی مدیران در بنگاه‌های اقتصادی گفت: صحبت کردن درباره مسائل شخصی یا سیاسی مدیران، به جای نقد عملکرد آنها، کار درستی نیست. کشور در شرایطی قرار دارد که پیشرفت و رشد آن در همه حوزه‌ها به خصوص حوزه‌های اقتصادی نیزمند ایجاد فضای آرام و بدون ایجاد فشار و دغدغه‌های تخریبی است. البته کسی منکر وجود نظارت بر عملکرد بخش‌های مختلف به خصوص بخش‌های اقتصادی نیست اما نباید امنیت روانی افراد تخریب شود. ما در این چند دهه به دلیل همین طرز تفکر آسیب دیده‌ایم. باید به جای نگاه سیاسی، به تخصص افراد توجه کنیم. در زمانی که همین جریان‌های مخالف و تند بر سر کار بودند، نیروهای متخصص به دلیل عدم هم‌فکری با آنها کنار گذاشته شدند.

او در ادامه با اشاره به میزان کم تغییرات مدیریتی در دولت جدید و عدم تغییر بسیاری از چهره‌های مخالف دولت در پست‌های خود، افزود: تعداد اندکی از این افراد جابه‌جا شده‌اند و این موضوع باعث ناراحتی آقایان شده است. باید بدانند که یک جریان جدید آمده که رویکردهای سیاسی قدیمی را نمی‌پذیرد و نباید برای منافع جریانی خود منافع ملی و اقتصادی کشور را تخریب کنند.

سپهوند تاکید کرد: توصیه می‌کنم به جای ترور شخصیت و انتقادات بی‌مورد از رفتارهایی که در گذشته انجام داده‌اند عبرت بگیرند و به دولت و نظام کمک کنند تا امور به روال بهتری پیش برود.