هادی قوامی با اشاره به وضعیت کنونی تورم در کشور، بیان کرد: «تورم در سادهترین تعریف، فقیر را فقیرتر و غنی را غنیتر میکند.» وی علت اصلی افزایش جمعیت فقیر در کشور را تورم دانست و افزود: «از سال ۱۳۹۷ تاکنون، آسیب اصلی تورم متوجه حقوقبگیران و گروههایی است که درآمدشان از دستمزد تأمین میشود.»
وی در ادامه گفت: «افزایش دستمزد به هیچ وجه همسطح با تورم نیست، بهطوریکه هر سال ۲۰ درصد از قدرت خرید حقوقبگیران کاسته میشود. این گروهها اگر چهار سال متوالی با تورم دست و پنجه نرم کنند، ارزش واقعی دستمزدشان به طور کامل از بین میرود و بسیاری از طبقات متوسط به قشر پایینتر جامعه منتقل میشوند.»
قوامی با اشاره به برنامههای دولت برای کاهش تورم در سال آینده، عنوان کرد: «بر اساس اعلام بانک مرکزی، هدفگذاری کاهش تورم به ۳۰ درصد است. اما با سیاستهای انقباضی، گرچه در کوتاهمدت نتایج مثبتی میبینیم، در بلندمدت این سیاستها نمیتوانند پایدار باشند.»
وی همچنین به وضعیت معیشتی مردم اشاره کرد و افزود: «اگرچه شاخصها از کاهش سرعت رشد تورم حکایت دارند، مردم در زندگی روزمرهشان تفاوتهای زیادی با آمارهای رسمی احساس میکنند. بخش زیادی از سبد مصرفی مردم به مسکن اختصاص یافته و قیمت کالاهای اساسی، به ویژه گوشت قرمز، به حدی بالا رفته که از سبد غذایی بسیاری از خانوارها حذف شده است.