ملیکا ملکی؛ مدیر پروژه کهربا با اشاره به اینکه طرح کهربا با رهنگاشت سال ۱۴۰۰ بانک مرکزی برای برقراری استاندارد EMV در شبکه پرداخت بوده است که در واقع در سال ۱۳۹۹ فاز آزمایشی آن توسط یک بانک و PSP و برنامک نمونه عملیاتی شد، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۷۰ درصد بانکها و همچنین PSPها و دو برنامه موبایلی به این طرح متصل شدهاند تا امکان تراکنش موبایلی فراهم شود.
ملکی با اشاره به اینکه کهربا یا کارت همراه بانکی جایگزینی برای کارتهای هوشمند شده است، گفت: به دلیل هزینههای سنگینی که کارتهای هوشمند به کشور وارد میکنند و در شرایط تحریمی نیز امکان وارد کردن این حجم از کارت را نداشتیم، استاندارد EMV را در کشور پیاده سازی کردیم. ولی سیاست ما به این سمت رفت که از نرمافزار تلفن همراه در نقش کارت بانکی استفاده کنیم، یعنی از گوشیهای هوشمند به جای کارت هوشمند استفاده کنیم تا از مزایای EMV در کشور سود ببریم.
مدیر پروژه کهربا عنوان کرد: در طرح کهربا تراکنشها امنیت بالایی دارند و میتوانیم تراکنش بدون کارت داشته باشیم و همچنین تنوع تراکنش را نیز خواهیم داشت؛ یعنی ما با تلفن همراهی که NFC را پشتیبانی میکند و همچنین با دستگاههایی که سیستم عامل IOS دارند، تنوع ایجاد کردیم.
وی افزود: سبد انواع تراکنش متنوع است تا بتوانند همه کاربران را به طرح کهربا متصل و از مزایای آن استفاده کنند.
ملکی با اشاره به پروژه «میر شتاب» گفت: پیشنیاز پروژه میر شتاب، طرح کهرباست، یعنی اول طرح کهربا عملیاتی شده است و چون شبکه شتاب را به شبکه میر متصل کردیم، یکی از بسترهایی که EMV ایجاد کرد این است که امکان اتصال به شبکه پرداخت بین المللی را برای ما فراهم کرد.
مدیر پروژه کهربا در پایان تاکید کرد: اتصالی که به میرشتاب داریم با نرمافزار تلفن همراه است؛ یعنی نرم افزار تلفنهمراه کهربای ایرانی میتوانند بر روی دستگاههای ATM و یا کارتخوان فروشگاهی روسیه قرار گیرند و فرایند خرید و یا برداشت وجه را انجام دهند. نرمافزار تلفن همراه میر روسیه میتواند روی دستگاههای کارتخوان ما فرایند خرید را انجام دهند.