بورسیها در شرایطی به استقبال معاملات روز یکشنبه میروند که روز شنبه شاخص کل بورس تهران ریزش 10 هزار واحدی را پشت سر گذاشت. برای پیش بینی بورس امروز –یکشنبه 31 تیر- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه میکنیم. روز شنبه شاخص کل 10 هزار و 251 واحد ریزش کرد و شاخص کل هموزن 2 هزار و 459 واحد پایین آمد. همچنین شاخص کل فرابورس 76 واحد افت کرد و شاخص هم وزن فرابورس کاهش 592 واحدی داشت.
بیشترین افزایش قیمت
روز شنبه در بورس شرکت سامان گستر اصفهان (ثامان)، شرکت ریخته گری تراکتورسازی ایران (ختراک) و شرکت قند لرستان (قلرست) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت کشاورزی و دامپروری ملارد شیر (زملارد)، شرکت داروسازی آوه سینا (داوه) و شرکت مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان (زماهان) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای خزامیا (شرکت زامیاد)، خچرخش (شرکت چرخشگر) و تاپیکو (شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت سوژمیران (فسوژ)، شرکت پگاه گلستان (غگلستا) و شرکت آلومتک (فالوم) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات شنبه، 26 نماد صف خرید داشتند و 79 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 18 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 115 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 325 درصدی به رقم 642 میلیارد تومان رسید.
پیش بینی بورس امروز
روز شنبه شاخص کل بورس تهران از ابتدای معاملات نزول کرد و در نهایت 10 هزار و 251 واحد –معادل 0.47 درصد- افت کرد.
اغلب نمادهای بازار قرمزپوش بودند و شاخص هم وزن نیز 0.35 درصد پایین آمد. دیروز نمادهای تاپیکو، شستا و شبندر بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند.
به علاوه، روز شنبه شاهد خروج پول حقیقی به بازار بودیم و 208 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه 7 برابر بیشتر شده است. دیروز نمادهای شستا، تاپیکو، وبملت، حکشتی، تاصیکو، وآفر، شپدیس، بوعلی، وتجارت و فزر بیشترین خروج سرمایه را داشتند.
همچنین ارزش معاملات خرد سهام با افت 3 درصدی به رقم 2 هزار و 776 میلیارد تومان رسید.
به این ترتیب شاخص کانال 2 میلیون و 200 هزار واحد را از دست داد. خروج سرمایه تداوم دارد و معاملات نیز در سطح پایینی است. ناظران معتقدند یکی از عوامل رکود بازار بسته شدن تعداد زیادی از نمادها به علت برگزاری مجامع است. با برگزاری مجامع، انتشار گزارشهای مالی و بازگشایی نمادها میتوان انتظار داشت بخشی از بازار با رشد قیمت مواجه شود. از سوی دیگر با تشکیل کابینه مسعود پزشکیان در مرداد ماه بازار نسبت به ترکیب کابینه، به ویژه تیم اقتصادی دولت چهاردهم، واکنش نشان خواهد داد.