بورسیها در شرایطی به استقبال معاملات روز دوشنبه میروند که روز یکشنبه شاخص کل برای دهمین روز متوالی سقوط کرد. شاخص کل 15 هزار و 95 واحد ریزش کرد و شاخص کل هموزن 4 هزار و 652 واحد افت کرد. همچنین شاخص کل فرابورس 191 واحد پایین آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش هزار و 165 واحدی داشت.
بیشترین افزایش قیمت
روز یکشنبه در بورس شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی (وتوسم)، شرکت داروسازی امین (دامین) و شرکت توریستی و رفاهی آبادگران ایران (آباد) نمادهای سبزپوش بازار بودند که بیشترین رشد را داشتند. در فرابورس نیز شرکت سرمایه گذاری مسکن الوند (ثالوند)، شرکت کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت (زکشت) و شرکت بیمه تعاون (وتعاون) بیشترین رشد قیمت را ثبت کردند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای تکشا (شرکت گسترش صنایع و خدمات کشاورزی)، لابسا (شرکت آبسال) و کساپا (شرکت سایپا شیشه) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان شرقی (غپآذر)، شرکت تولیدی و خدمات صنایع نسوز توکا (کتوکا) و شرکت گسترش صنایع روی ایرانیان (فگستر) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات یکشنبه، 41 نماد صف خرید داشتند و 79 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 25 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 114 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 43 درصدی به 221 میلیارد تومان رسید.
پیش بینی بورس امروز
دیروز اغلب نمادهای بازار قرمزپوش بودند و نمادهای فارس، فملی، شپنا، شبندر، پارسان، وبملت و شستا بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند. شاخص کل 0.63 درصد ریزش کرد و شاخص هم وزن نیز 0.63 درصد افت کرد.
علاوه بر این روز یکشنبه برای دهمین روز سرمایه حقیقی از بورس خارج شد که رقم آن 176 میلیارد تومان بود.
دیروز نمادهای خودرو، دامین، خساپا، وطوبی، ثامان، نوری، بپاس، زاگرس، آریا و تکاردان بیشترین خروج پول حقیقی را ثبت کردند.
بنابراین روندهای درونی بازار سهام نزولی بودند. شاخص از مرز 2 میلیون و 200 هزار واحد پایین آمد، سطحی که تحلیلگران تکنیکی آن را مرز روانی میدانستند و درباره از دست رفتن آن هشدار میدانند. حال به نظر میرسد با از دست رفتن این سطح حمایت، شاخص نزول بیشتری را در پیش داشته باشد.