قیمت دلار از نیمه دوم هفته گذشته روندی نزولی را در پیش گرفته و با افت ۱۰ درصدی، نیمی از رشد هفتههای اخیر خود را از دست داده است. این رفتار دلار، خریداران هیجانزده هفتههای گذشته را نقرهداغ و با زیان مواجه کرده است. با این حال، روز گذشته قیمت دلار، نوسانات افزایشی را تجربه کرد و از همین رو، فعالان بازار ارز با ابهام مواجه شدهاند.
قیمت دلار که پس از یک دوره صعود شتابان، از هفته گذشته روند نزولی خود را آغاز کرده بود، روز گذشته تغییر وضعیت داد و نوسانات افزایشی را تجربه کرد. این نوسانات افزایشی، امروز هم ادامه داشت و دلار را که در کانال چهارم کریدور ۵۰ هزار تومانی قرار گرفته بود، یک کانال بالاتر برد.
با این حال، دلار اکنون هم نوسانیست و روی مرز نیمه کریدور ۵۰ هزار تومانی رفت و برگشت را تجربه میکند. روندی که دلار طی دوشنبه و سهشنبه طی کرده، فعالان بازار ارز را در سردرگمی فرو برده است که آیا اکنون وقت خرید دلار است یا فروش آن؟ آیا خرید در کانالهای بالای کریدور فعلی، بهصرفه است یا قرار است تجربه زیان بزرگ خریداران دلار ۶۰ هزار تومانی سال گذشته تکرار شود؟
کارشناسان درباره پیشبینی قیمت دلار چه میگویند؟
کارشناسان اقتصادی و بازارهای مالی درباره سرنوشت قیمت دلار دو دیدگاه متفاوت دارند؛ دسته اول، کارشناسانی هستند که معتقدند قیمت دلار روندی افزایشی خواهد داشت. این دسته بر این باورند که قیمت ذاتی دلار، قیمتی نیست که اکنون در حال معامله است؛ بلکه در صورتی که فشار و سرکوب بانک مرکزی روی سر دلار نباشد، قیمت دلار به کریدور هفتم خواهد رسید.
کارشناسانی که پیشبینی میکنند قیمت دلار افزایشیست، معتقدند، دولت به دلیل کمبود منابع ارزی نمیتواند قیمت دلار را برای بلندمدت کنترل کند و اهرم فشار خود را بر سر دلار نگاه دارد.
دسته دوم کارشناسان اقتصادی بر این باورند که متوسط قیمت دلار همین محدوده ۵۰ هزار تومانی است و در صورتی که تقاضای هیجانی وارد بازار نشود، قیمت دلار در همین سطح خواهد ماند. آنها همچنین معتقدند که بانک مرکزی نیز توانایی کنترل قیمت دلار را دارد.
این دسته از کارشناسان بر این باورند که دولت هر زمانی که بخواهد، توانایی کنترل قیمت دلار را دارد و کافیست برای مدیریت بازار ارز وارد میدان شود. بر همین اساس نیز پیشبینی این کارشناسان، کاهش قیمت دلار و رسیدن آن به متوسط قیمتی ۵۰ هزار تومان است.