روز گذشته بار اخبار سیاسی بر قیمت طلا و سکه نسبت به سایر بازارها سنگینتر بود. دیروز قیمت سکه امامی به کریدور ۲۰ میلیون تومانی برگشت و سکه بهار نیز یک کریدور عقبنشینی کرد. طی سه ماه گذشته سکه امامی همواره در کانال ۳۰ میلیونی مبادله شده و این کاهش قیمت در مدت مذکور بیسابقه بوده است.
فعالان بازار فلزات گرانبها که در هفتههای گذشته نیز نسبت به هر گونه مبادله در این بازار بدبین بودند دیروز نیز نظارهگر روند نزولی بازار بودند و تمایلی به معامله نداشتند.
فعلا بازارهای مالی چشمانتظار نتایج نشست شورای حکام، شایعه آزادسازی ۲۴ میلیارد دلار از منابع ارزی بلوکهشده ایران و نتیجه اقداماتی نظیر رونمایی از یک موشک هایپرسونیک جدید هستند.
معاملهگران طلا و سکه روند قیمت روزهای آینده را در سطوح فعلی پیشبینی میکنند. به اعتقاد آنها تا تعیین تکلیف نهایی مذاکرات، نوسانات بازار طلا و ارز مانند روزهای گذشته باقی است و سنگینی وزنه کاهش بر روند بازار محسوس است.
دیروز ۱۶ خرداد ۱۴۰۲، قیمت سکه امامی ۵۰۰ هزار تومان کاهش داشت. این قطعه با قیمت ۲۹ میلیون و ۸۰۱هزار تومان معامله شد.
قیمت سکه بهار آزادی نیز با کاهش ۴۰۵ هزار تومانی، کانال ۲۷ میلیونی را از دست داد و با قیمت ۲۶ میلیون و ۷۸۶ هزار تومان مبادله شد.
کاهش حباب سکه تعدیل شد
در میانه معاملات روز گذشته، حباب سکه میلیونی ریخت اما در پایان معاملات، این کاهش قیمت حباب کمی تعدیل شد. دیروز حباب سکه امامی با ۷۵۲ هزار تومان ریزش، بیشترین مقدار کاهش قیمت را داشت و از حباب سکه بهار نیز ۶۲۴ هزار تومان کم شد.
دیروز قیمت طلا نیز کاهش داشت. هر مثقال طلا با قیمت ۱۰ میلیون و ۶۴۹ هزار تومان معامله شد و کاهش قیمت ۲۲ هزار تومانی داشت. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز نزدیک به ۷۰۰۰ تومان کاهش داشت و با قیمت دو میلیون و ۴۵۷ هزار تومان مبادله شد.
قیمت طلای دست دوم نیز دو میلیون و ۴۲۵ هزار تومان شد. گفتنی است دیروز قیمت انس جهانی طلا روند افزایشی داشت و در لحظه نگارش این گزارش با قیمت ۱۹۶۳ دلار معامله شد.
احتمال ادامه کاهش قیمت طلا و سکه
نادر بذرافشان افزود: از اوایل هفته گذشته روند کاهشی قیمتها را در بازار طلا و سکه داشتیم؛ کاهش تقاضا، کاهش قیمت ارز و نوسانات بازار انس جهانی که حدوداً با ۳۰ دلار کاهش همراه بود، عواملی بودند که منجر به افت قیمتها در بازار شدند.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران افزود: در ابتدای هفته جاری نیز انس جهانی ۱۴ دلار افزایش یافت، اما نتوانست تأثیر زیادی روی بازار ایران بگذارد. انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی همچون سفر سلطان عمان به ایران، آزادی پولهای بلوکه شده ایران و البته اخبار مثبت از مذاکرات موجب شد که بازار تحت تأثیر افزایش قیمت جهانی طلا قرار نگیرد.
وی ادامه داد: از ابتدای هفته گذشته تاکنون ۲ تا ۷ درصد کاهش قیمت را در بازار طلا و سکه داشتیم.
بذرافشان در مورد اینکه آیا ریزش قیمت تداوم خواهد داشت یا خیر نیز گفت: از حدود ۲ ماه و نیم پیش بازار طلا به ثبات رسیده بود و احتمال افزایش قیمت وجود ندارد؛ منتهی با توجه به شرایط احتمالاً تا پایان هفته کاهش یک تا ۳ درصدی در قیمتها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه روال بازار خوب است و التهابی وجود ندارد، افزود: فعلاً نمیتوان در مورد آینده بازار طلا و سکه صحبت کرد، زیرا باید منتظر وضعیت انس جهانی، نرخ ارز و اخبار سیاسی- اقتصادی باشیم.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران گفت: البته از سویی دیگر باید توجه داشت که تأثیر این مؤلفهها هم بر بازار طلا و سکه زیاد نیست، زیرا بازار از ابتدای سال به ثبات رسیده است بنابراین اگر مردم قصد معامله طلا دارند به بازار مراجعه کنند.