به گزارش افکارنیوز به نقل از شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) ، تلاش بانک های مرکزی کشورها برای کمک به رشد اقتصادی ، احتمال کاهش عرضه نفت اوپک برای توقف مازاد عرضه و همچنین احتمال بالا گرفتن تحریم ها ضد ایران پیش بینی می شود ، بهای نفت خام برنت دوباره به روزهای اوج باز گردد.

در پایان معاملات هفته گذشته بازار لندن، بهای هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال با ۶ دلار و ۴۴ سنت افزایش، بیشترین رشد روزانه خود را در چهار سال اخیر تجربه کرد و به ۹۷ دلار و ۸۰ سنت رسید.

مایکل لوییز، از کارشناسان دویچه بانک گفت: انتظار داریم بهای نفت دوباره افزایش یابد و فکر می کنیم بهای کنونی آن، کمتر از اقتضای بنیادهای بازار است.

به گفته لوییز، اکنون سرمایه گذاران دچار بدبینی بیش از حد شده اند که از نظر دویچه بانک، تنها در صورتی قابل توجیه است که اقتصاد آمریکا نیز دچار رکود شود.

از سوی دیگر، اتحادیه اروپا نیز با آغاز تحریم خرید نفت از ایران، اقتصاد لرزان خود را در معرض فشارهای ناشی از رشد جهای قیمت نفت قرار خواهد داد که امیدهای تازه درباره بازسازی اقتصادی آن را به چالش می کشد.

در سه ماه سوم سال جاری میلادی، شاخص نفت خام برنت بیش از ۲۰ درصد از ارزش خود را از دست داد که بیشترین افت سه ماهه از سال ۲۰۰۸ میلادی تا کنون به شمار می آید.

در ماه مارس(اسفند)، نگرانی از اختلال در انتقال نفت در خاورمیانه سبب شده بود، بهای شاخص نفت خام برنت با رسیدن به ۱۲۸ دلار و ۴۰ سنت، بالاترین حد خود را در سه سال و نیم اخیر تجربه کند.

جهش بهای نفت در آن مقطع سبب شده بود، بعضی اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) خود را برای افزایش تولید آماده کنند و کشورهایی همچون آمریکا، انگلستان و فرانسه، آزادسازی ذخایر سوخت را در نظر بگیرند.

احتمال کاهش عرضه نفت اوپک

اوپک، مسئول عرضه ۴۰ درصد از نفت جهان، در آخرین اجلاس خود در واکنش به افزایش احتمال سقوط قیمت نفت خام و افزایش ذخایر کشورهای مصرف کننده، تصمیم گرفت برای کاهش عرضه خود تلاش کند.

عبدالله البدری، دبیر کل اوپک اعلام کرد اعضای این سازمان تلاش می کنند مجموع تولید روزانه خود را از ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه، به سطح مصوب ۳۰ میلوین بشکه کاهش دهند.

اگرچه عربستانی ها همچنان بر عرضه نفت خام در بازارهای جهانی پافشاری می کنند، کارشناسان بانک آمریکایی مرگان استنلی معتقدند بهای نفت در حدی کاهش یافته است که اوپک می تواند کاهش تولید خود را آغاز کند.

مؤسسه انگلیسی اویل موومنتز نیز در تازه ترین برآورد خود پیش بینی کرده است انتقال محموله های دریایی نفت خام از خلیج فارس در چهارهفته منتهی به هفتم ژوئیه(۱۷ تیر) حدود ۰.۵ درصد کاهش خواهد یافت.

* بهبود دورنمای اقتصادی

اسپانیا، چهارمین اقتصاد بزرگ قاره اروپا برای کمک به نظام بانکی خود، تقاضای دریافت ۱۰۰ میلیارد دلار کمک از صندوق های اضطراری اروپا کرده است.

آژانس بین المللی انرژی نیز پیش بینی کرده است در سه ماه سوم سال جاری میلادی، تقاضای روزانه نفت خام دو میلیون بشکه افزایش می یابد و به ۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه می رسد.

هری شیلینگیریان، کارشناس بانک بی ان پی پاریباس معتقد است با اجرای سیاست های تشویقی مالی در کشورهای در حال توسعه همچون چین، مصرف نفت خام افزایش می یابد.

وی همچنین اعلام کرد با آغاز تحریم های نفتی برای ایران، جهان وادار خواهد شد با افت ظرفیت اضافی تولید نفت خام دست و پنجه نرم کند.

بانک گلدمن ساچس پیش بینی کرده است میانگین بهای نفت خام برنت در سه ماه سوم سال جاری میلادی، ۱۲۰ دلار و بهای نفت خام دبیلو تی آی آمریکا در این مدت، ۱۱۵ دلار خواهد بود.

با این همه، بانک آمریکایی جی پی مرگان همچنان درباره بازگشت روند افزایشی بهای نفت تردیدهایی دارد و کالین فنتون، از کارشناسان ارشد این بانک پیش بینی می کند میانگین بهای نفت خام برنت در سه ماه سوم سال جاری میلادی، ۹۵ دلار برای هر بشکه باشد.

با این همه، حتی فنتون نیز قبول دارد که ممکن است در این دوره، بهای نفت خام مدتی بالای مرز ۱۰۰ دلار برای هر بشکه باقی بماند و قیمت ها با نوسان هایی رو به رو شود.

از سوی دیگر، شاخص های فنی نشان می دهند عرضه کنونی نفت خام از تقاضای آن پیشی گرفته است و بازارهای آتی نفت خام با وضعیت کونتانگو دست و پنجه نرم می کنند.

در وضعیت کنتانگو، بهای نفت خام برای تحویل در نزدیک ترین ماه، نسبت به بهای آن برای تحویل در ماه های بعدی، قیمت کمتری دارد. در هفته های گذشته بازار با چنین وضعیتی رو به رو بوده اما اعتصاب کارگران نفتی نروژ، این وضعیت را تغییر داده است.

بانک مرکزی آمریکا نیز اعلام کرده است چند برنامه اصلاحی در دست اجرا دارد و برای بازگشت به کار آمریکایی های بیکار تلاش می کند.

چین نیز شرایط وام گرفتن از بانک های این کشور را آسان کرده است تا با روند افت رشد اقتصادی خود مبارزه کند.