بورس در برابر دلار و طلا کم آورد
سرویس اقتصادی افکار نیوز

- سقوط پی در پی شاخص بورس آنهم نه در یک یا چند روز بلکه در یک ماه گذشته فعالان بازار سرمایه را به شدت سر در گم کرده است. رونق گرفتن بازارهای موازی مانند ارز، طلا و مسکن عاملی شد تا سرمایه گذاران آینده اقتصادی در بورس را با تردید بیشتری نگاه کنند.

به گزارش افکار نیوز، بورس ایران در ۲ سال گذشته روند صعودی شدیدی را تجربه کرد به طوری که رشد آن در این مدت بیش از ۱۵۰ درصد ثبت شده است اما بسیاری از کارشناسان بر این روند رشد اعتراض داشتند و از شکل گیری حبابهای قیمتی در این بازار سخن به میان می آوردند.

نکته مهم در این بین این است که کسانی که وارد بورس می شوند با هدف دریافت سود فعالیت می کنند اما به واقع آیا بازده ۱۸ درصدی بورس در سال ۹۰ می تواند برای سرمایه گذاران اغنا کننده باشد.


بورس در برابر دلار و طلا کم آورد

مدیر عامل شرکت بورس در سومین و آخرین کنفرانس مطبوعاتی سال ۹۰ از رشد ۱۳ درصدی ارزش بازار سرمایه خبر داد و گفت: ارزش بازار سرمایه در ابتدای سال بالغ بر ۱۱۵ هزار میلیارد تومان بود اما هم اکنون با پایان سال به ۱۲۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

قالیباف اصل با بیان اینکه شاخص کل در ابتدای سال ۹۰ بالغ بر ۲۳ هزار و ۲۹۴ واحد بود گفت: این در حالی است که نماگر تالار شیشه ای در روزهای پایانی سال با بازدهی ۹ درصدی به ۲۵ هزار و ۴۰۰ واحد رسیده است.

قالباف اصل در حالی شرایط بازار را مناسب و رو به صعود دانست که بازارهایی مانند طلا و ارز در سال ۹۰ به ترتیب ۱۰۰ و ۷۰ درصد سود آوری ایجاد کرده بودند.

در شرایط کنونی شاخص بازار سرمایه به کمتر از ۲۵ هزار و ۱۵۰ واحد رسیده است که نشان می دهد بورس در سال جاری نه تنها مسیر صعودی نداشته بلکه نسبت به سال گذشته ۲۵۰ پله نیز عقب تر رفته است.
شاخص کل بورس در اردیبهشت ماه به ۲۷ هزار و ۲۶۰ واحد نیز رسید اما دوام چندانی بر این عدد نداشت و شاخص سقوط کرد.

بازار بورس نتوانست موقعیت مورد نظر دولت را در جایگاه تامین مالی بدست آورد و تمام تلاشهای شمس الدین حسینی برای محوریت بخشیدن به این بازار را نقش بر آب کرد. بورس اوراق بهادار در ۲ سال گذشته به واسطه خصوصی سازی و کشف قیمت های غیر واقعی رشد کرد که نمونه آن را در کشف قیمت بیمه دانا به خوبی می توان دید.

به گزارش افکار نیوز، عرضه های اولیه بیشماری که ارزش بازار را هر روز بیشتر از دیروز بالا برد و اکنون بدون بازده بودن این سهام ها در رقابت با مسکن، طلا و ارز این بازار را از سکه انداخت.
اکنون نیز بار دیگر بازارهای موازی جان دوباره گرفته و مسکن، طلا و ارز روند صعودی به خود گرفته اند، و مباحثسیاسی دست به دست هم داده و بورس ایران را زمین گیر کنند.

بازار بروس اکنون بر مدار نزولی قرار گرفته و به جایگاه ۶ ماه پیش رسیده است و مدیر عامل بورس اوراق بهادار تهران امید خود را به حمایت وزیر اقتصاد از بازار دوخته است. دولت در یک بازار آزاد و کاملا خصوصی چگونه می تواند نقش حمایتی داشته باشد را حسن قالباف اصل باید پاسخگو باشد!