رجبی مشهدی گفت: در خصوص طرح شناوری ساعت کار واقعیت این است که در حال حاضر زود است که درباره تاثیرگذاری آن اظهار نظر کنیم. در این یک ماه ما اتفاقات خاصی در کشور داشتیم که از جمله آن میتوانیم به بازگشایی کامل دانشگاهها و مدارس به صورت حضوری اشاره کرد. برخی از کسب و کارها هم که به دلیل کرونا کم رونق و یا راکد شده بودند، در حال حاضر فعال شده اند و همین موضوعات مصرف را افزایش داده است.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: رشد مصرف انرژی از ابتدای مهر تاکنون ۶.۵ درصد بوده که ۲ برابر رشد مصرف در تابستان است. همانطور که گفتم بخش عمده این افزایش مصرف به بازگشایی مدارس و مراکز آموزش باز میگردد و بخشی هم به تداوم گرما مربوط میشود. به طور متوسط در اغلب ۲.۵ درجه در اغلب نقاط کشور دما گرمتر بود و این موضوع باعث شد که وسایل سرمایشی دیرتر از مدار مصرف خارج شوند.
او میگوید: در حال حاضر که اوایل آبان هستیم هوا قدری خنکتر شده و انتظار داریم که کاهش مصرف انرژی را شاهد باشیم. در هفته سی ام و در اوج بار مصرف، به طور متوسط رشد ۱۳ درصدی را تجربه کرده ایم که رقم قابل توجهی است.
به گفته رجبی مشهدی اگر میزان افزایش مصرف تداوم داشته باشد، تولید برق بیشتری برای تامین این نیاز در نیروگاهها خواهیم داشت و در حال حاضر مشکلی در ظرفیت تولید نیروگاهها برای تامین این میزان برق نداریم. اما انتظار میرود با روند تدریجی کاهش دما و خروج وسایل سرمایشی به خصوص در مناطق گرمسیر، از رشد مصرف کاسته شود.