بازار مسکن این روزها تشنه یک شوک برای نجات از شرایط رکود تورمی است.شرایطی که علاوه بر رشد و افزایش قیمت مسکن در بازار شاهد رکود و عدم درخواست متقاضی هستیم.
به گفته بسیاری از کارشناسان این شرایط برای بازار خرید مسکن زمینه ساز قفل شدن معاملات میشود.
گفتنی است بسیاری از کارشناسان عنوان میکنند که اگر دولت بخشی از واحدهای مسکن مهر و همچنین واحدهای نهضت ملی که ازسال گذشته برنامه اجرایی آنها را در دستور کار خود قرار داده به بازار تزریق کند، شاهد بهبود و تقویت آن خواهد بود.
از سوی دیگر رستم قاسمی وزیر راه وشهرسازی هم در جدیدترین اظهار نظرهای خود در حوزه مسکن چند روز پیش وعده تحویل زمین بهمتراژهای ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری و ساخت تدریجی را داده بود که همین خود میتواند زمینه ساز افزایش انگیزه برای متقاضیان شود.
دولت اعلام کرده است که در تمامی شهرهای جدید اراضی لازم برای ساخت مسکن در شهرهای جدید را تامین کرده بنابراین از اینطریق متقاضیان میتوانند اقدام به ساخت مسکن به صورت تدریجی میکنند.
تخصیص زمین متقاضیان را خانه دار نمیکند
براساس این گزارش مهدیاری یکی از متقاضیان که در این طرح ثبت نام کرده بود گفت: تخصیص زمین شاید در ابتدا بسیار بزرگ وخوب باشد، اما هزینههای ساخت مسکن با این میزان تسهیلات و همچنین با افزایش قیمت مصالح ساختمانی و سیمان بسیار گران تماممیشود. بنابراین نمیتوان به چندان به این وعده برای خانه دار شدن امیدوار بود.
بخش خصوصی باید به کمک بازار مسکن بیاید
در همین رابطه خشایار باقر پور مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران اعلام کرده است بازار مسکن با تخصیص زمین و یا ساختمسکن به صورت یک طبقه و ویلایی جان نمیگیرد. بلکه بازار مسکن تشنه افزایش تولید و عرضه است و باید در آینده نزدیک برای جبرانعقب ماندگیهای مسکن در سالهای گذشته به فکر نوسازی بافتهای فرسوده و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و تعاونی باشد.
دولت باید به فکر تقویت بازار مسکن باشد
در ادامه مرتضوی رئیس انجمن انبوه سازان مسکن کشور گفت: بازار مسکن در شرایط رکود تورمی قرار دارد و برای رونق این بازار بایددولت به فکر تقویت و تولید بازار مسکن در تمامی بخشها باشد.
او گفت: از سوی دیگر افزایش خرید متقاضیان خود میتواند بازار مسکن را به سمت رونق هدایت کند.براساس این گزارش بازار مسکن هم اکنون تشنه افزایش قدرت خرید توسط متقاضیان است از سوی دیگر اگر دولت بتواند طرح مسکناستیجاری را که چندین سال در پشت دربهای معاونتهای مسکن باقی مانده است را به مرحله اجرایی و عملیاتی برساند خود میتواندمشکل گشای بازار مسکن در کشور باشد.