به گزارش افکارنیوز به نقل از مهر، در جلسه امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی که به بررسی وضعیت اقتصادی و تولید در کشور اختصاص داشت، مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت به بیان توضیحاتی در خصوص فضای اقتصادی کشور پرداخت.
جلسه غیر علنی برای بررسی شرایط حساس اقتصادی برگزار شود
غضنفری با تاکید بر اینکه در فضای اقتصادی، تعاملات سیاسی بسیار مهم هستند، گفت: طرح این مسائل در جلسه امروز امکانپذیر نیست لذا از هیئت رئیسه خواهشمندیم جلسه غیر علنی را ترتیب دهد تا مسائلی در آنجا مطرح شود که گوش نامحرمان نباید آنها را بشنود.
وی تاکید کرد: شرایط اقتصادی کشور در نقطه حساس خود قرار دارد. خواهش می کنم شرایط لازم را برای یک گفتگوی غیر علنی در مجلس شورای اسلامی فراهم کنید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص نامگذاری امسال به نام سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی گفت: یکی از سخنرانان جلسه امروز فرمودند این نامگذاری به خاطر فراوانی مشکلات این حوزه صورت گرفته است اما در واقع این نامگذاری فرصت استثنایی برای ما فراهم کرده که ظرفیت فکری و اعتباری کشور را به سمت حمایت از تولید ببریم. در همین زمینه نیز برنامه های مهمی مشخص شده است.
مدیریت ۴۰ درصد اقتصاد کشور در وزارت صنعت
غضنفری با اشاره به مسئولیت های گسترده و پراکنده وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: مدیریت ۴۰ درصد اقتصاد کشور در وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت می گیرد و این امر نشان دهنده مسئولیت گسترده و پراکنده این وزارتخانه است.
وی ادامه داد: تنظیم تراز نفتی، صادرات غیر نفتی، تنظیم بازار، مدیریت واردات، توسعه صادرات، کارهای تحقیقاتی، مدیریت خرید و فروش روزانه مردم، کارهای متفاوتی است که بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است که به دلیل تنوع ذینفعان آن شاهد بازخوردهای متفاوتی نیز هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: اقتصاد ایران بر خلاف تصور تحریم کنندگان، اقتصاد نفتی نیست که بر اثر کاهش صادرات نفت دچار شوک اقتصادی شود.
غضنفری برای اثبات این موضوع به بیان توانمندی های کشور در تولید مواد معدنی پرداخت و گفت: به لحاظ تنوع تولید مواد معدنی، ایران یکی از ۱۰ کشور اول دنیا است از نظر تولید سیمان نیز جزو ۱۰ کشور اول دنیا است. در تولید سرب و روی بزرگترین کشور خاورمیانه، در تولید فولاد جزو ۱۷ کشور اول دنیا در تولید مس و کاشی جزو ۱۰ کشور اول دنیا و در تولید فیروزه، پسته، زعفران، فرش و صنایع دستی جزو بزرگترین کشورهای دنیا است.
وی با اشاره به درآمدهای صادرات غیر نفتی گفت: در سال ۸۴ درآمدهای حاصل از صادرات غیر نفتی ۸ میلیارد دلار بود که در سال ۹۰ به حدود ۵۰ میلیارد دلار افزایش یافت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزایش درآمد حاصل از صادرات غیر نفتی را به عنوان شاخصی عدم اتکای ایران به صادرات نفت خواند و گفت: در سال ۸۴ تا ۹۰ حدود ۱۹۲ میلیارد دلار کالا و خدمات فنی و مهندسی توسط بخش خصوصی صادر شده که نمایانگر فعالیت گسترده بخش خصوصی در کشور است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص آمارهایی که در صحن علنی مجلس در مورد نرخ نزولی تولید ارائه شده بود گفت: نرخ تولید فولاد خام در سال ۹۰، چهارده میلیون تن بوده که ۱۱ درصد رشد داشته است. محصولات فولادی ۷ درصد، سیمان ۸ درصد، کاشی ۲ درصد، تولید خودرو درصد، تولید آلومینیوم ۵ درصد، تولید مس ۶ درصد و تولید سرب در سال جاری ۱۴ درصد رشد داشته است.
غضنفری گفت: با وجود همه فشارهایی که به اقتصاد کشور وارد شده و تخلف ۳ هزار میلیارد ریالی که بانکها را در حالت انقباضی قرار داد آهنگ تولید در کشور بسیار خوب است.
وی در خصوص طرحهایی که در خلال ۷ سال اخیر در کشور به بهره برداری رسیده است گفت: حدود ۷۰۰ واحد صنعتی – معدنی بنگاههای بزرگ شامل فولاد، پتروشمیی، مس و … با ۳۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در کشور ایجاد شده است. ما برای فعالیت بخش خصوصی در حوزه های مختلف از جمله پتروشیمی، همکاری گسترده داشته ایم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در طول ۷ سال اخیر حدود ۱۱ هزار واحد صنعتی – معدنی با ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بنگاههای متوسط مانند قطعه سازی ایجاد کرده ایم همچنین ۱۲ هزار واحد صنعتی – معدنی در قالب بنگاههای کوچک با ۴ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری ایجاد کرده ایم.
غضنفری با تاکید بر اینکه سال جاری سالی خاص و نیازمند مراقبت های خاص است گفت: به خاطر موضوعاتی که از طرح آن از طریق این تریبون معذور هستیم امسال سال بسیار حساسی است.
وی با اشاره به برنامههای کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۱ با توجه به شعار امسال گفت: وزارت صنعت ۴ برنامه کاری در تولید، ۴ برنامه کاری در ارتقای کیفیت و ۲ برنامه کاری در اصلاح الگوی مصرف تدوین کرده است که شاه کلید آن تکمیل پروژه های نیمه تمام و پر کردن ظرفیت های نیمه خالی است.
تکمیل پروژه های نیمه تمام شاه کلید وزارت صنعت در سال ۹۱
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مراجعات بنگاههای تولیدی به بانکها گفت: بنگاهها در ۳ مرحله به بانکها مراجعه می کنند. در مرحله تامین سرمایه ساده، سرمایه در گردش و در پایان در هنگام ایجاد مشکلات و احتمال تعطیلی.
غضنفری در خصوص برنامه های وزارت صنعت برای حمایت از تولیدات گفت: امسال ۲۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه های نیمه تمام، ۱۸ هزار میلیارد تومان برای تامین سرمایه در گردش در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص منابع تامین این سرمایه گذاری ها گفت: برای تامین این ۲۲ هزار میلیارد تومان، ۱۵ هزار میلیارد تومان از فروش شرکت ها و املاک دولتی، ۲ هزار میلیارد تومان از طریق مصوبه بانکهای عامل، ۴.۵ میلیارد تومان از طریق مصوبه صندوق توسعه ملی در قالب طرحهای مهر ماندگار کسب شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص سرمایه گذاری ۱۸ هزارمیلیارد تومانی وزارت صنعت با کمک وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برای اجرای قانون بودجه جهت تامین منابع گفت: ۱۰ هزار میلیارد تومان از این مبلغ از منابع هدفمندی، ۳ هزار میلیارد تومان از ذخایر بانکها در نزد بانک مرکزی و بقیه آن نیز از ۱۰ درصد منابع صندوق توسعه ملی که در قالب بودجه اجازه داده شده تامین می شود.
اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید به توسعه تولیدات
غضنفری گفت: امسال ۴۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید به حوزه تولید تزریق شده که در سالهای اخیر بی نظیر و فوق العاده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: وزارت صنعت و اقتصاد باید روشهای جدید تامین منابع مالی را اجرا کند که نیازمند مصوبه شورای پول و اعتبار و مجلس است.
وی با بیان اینکه کارهای بسیاری برای مراقبت از بازار انجام شده است گفت: هر اتفاقی در فضای کلان اقتصادی آثارش چند ماه بعد در بازار نشان داده می شود. مثل نرخ تورم و نرخ ارز، البته از طریق تعزیرات می توان افزایش غیر قانونی قیمت طلاها را کنترل کرد اما کنترل موضوع گرانی در بازار غیر ممکن است باید گرانی در فضای اقتصادی کشور کنترل شود.
غضنفری در ادامه از آغاز ذخیره سازی کالاهای اولیه برای تنظیم بازار خبر داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به اختصاص ۲۴ هزار میلیارد دلار به وارد کنندگان مواد اولیه خبر داد.
وی از نمایندگان خواست که در خصوص مسائل تنظیم بازار اظهارنظرهای دقیقی داشته باشند زیرا برخی اظهارنظرها کنترل بازار را سخت می کند.
شناسه خبر:
۱۱۱۶۶۵
غضنفری مطرح کرد:
گرانی بایددرفضای اقتصادی کنترل شودنه بازار
وزیر صنعت، معدن و تجارت از اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید به حوزه تولید در سال جدید خبر داد و تاکید کرد: کنترل موضوع گرانی در بازار غیر ممکن است باید گرانی در فضای اقتصادی کشور کنترل شود.
۰