وام ازدواج 150 میلیونی شد/ شرایط دریافت وام ازدواج

وام ازدواج در سالهای اخیر همواره مورد توجه بسیاری از جوانان بوده است. حالا خبر رسیده که وام ازدواج در مجلس یازدهم و در کمیسیون تلفیق 150 میلیون تومان خواهد بود.

رحیم زارع درباره وام ازدواج 150 میلیونی اظهار داشت: کمیسیون تلفیق، بانک مرکزی را مکلف کرد که ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع قرض‌الحسنه جاری و سپرده‌های قرض‌الحسنه برای اشتغال‌زایی و وام ازدواج پرداخت کند.

وی بیان کرد: براین اساس به هر زوجین که تاریخ عقد آن‌ها از اول فروردین ماه سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ باشد، ۱۲۰ میلیون وام ازدواج داده می‌شود. مبلغ وام ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال ۱۵۰ میلیون تومان است.

وام ازدواج 150 میلیونی شد/ شرایط دریافت وام ازدواج

وی افزود: همچنین ۲۰ هزار میلیارد تومان در اختیار کمیته امداد و ۷ هزار میلیارد تومان در اختیار سازمان بهزیستی برای اشتغال‌زایی قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید:

سایت ثبت نام وام ازدواج ۱۴۰۰

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه درباره وام فرزندآوری، گفت: مبلغ وام فرزندآوری برای فرزند اول ۱۵ میلیون تومان، فرزند دوم ۲۵ میلیون تومان، فرزند سوم ۳۵ میلیون تومان، فرزند چهارم ۴۵ میلیون تومان و بیشتر از پنج فرزند ۵۰ میلیون تومان است.

وی ادامه داد: همچنین به افرادی که بیشتر از سه فرزند دارند، مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان وام ودیعه مسکن یا خرید مسکن داده می‌شود. مابقی تسهیلات اشتغال‌زایی در سال آینده در اختیار شورای برنامه ریزی استان‌ها برای پرداخت وام‌های اشتغال‌زایی و تصمیم‌گیری قرار می‌گیرد.

ثبت نام وام ازدواج

زارع خاطر نشان کرد: کمیسیون تلفیق بودجه تا پایان هفته جاری جمع‌بندی نهایی خود را انجام خواهد داد تا نمایندگان ۱۰ روز فرصت برای ارائه پیشنهادات داشته باشند. از اوایل اسفند بررسی جزئیات بودجه در صحن علنی مجلس آغاز می‌شود.

ثبت نام وام ازدواج

متقاضیان برای ثبت نام وام ازدواج باید به آذرس https://ve.cbi.ir/ مراجعه کنند .

در حال حاضر هنوز وام 150 میلیونی و یا 120 میلیونی ازدواج پرداخت نمی شود اما برای ثبت نام وام ازدواج پس از مراجعه به سایت فوق و داشتن شرایط می توانید برای وام ازدواج ثبت نام کنید.

شرایط دریافت وام ازدواج

 الف - شرایط عمومی متقاضیان تسهیلات ازدواج

1- دارا بودن  تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران .

 2-  به هر یک از زوجـــین مــبلغ 700 میلیون ریال تسهیلات ازدواج تعلق می‌گیرد. 

تبصره 1 :  به استناد مفاد جزء (1) بند (الف) تبصره 16 قانون بودجه سال 1400 کل کشور،  به هر یک از زوجین مبلغ  700 میلیون ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج تعلق می گیرد .

 تبصره 2 :  به استناد مفاد جزء (2) بند (الف) تبصره 16 قانون بودجه سال 1400 کل کشور، به متقاضیانی که سن ازدواج آنها در زوج ها زیر 25 سال و در زوجه ها زیر 23 سال می باشد، مبلغ  1 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج تعلق می گیرد .

 تبصره 3 :  کلیه شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنـها توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده ، قادر به ثبت نام بوده و گواهی ازدواج آنها که ممهور به مهر کنسولگری ایران در کشور مذکور می‌باشد به عنوان سند ازدواج تلقی می‌گردد .

تبصره 4 :  اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابه که در سایر ادیان رسمی توسط مراکز اقلیت‌های دینی در داخل کشور مورد تایید قرار گیرد معادل عقدنامه تلقی گردیده و این متقاضیان نیز قادر به ثبت نام خواهند بود .

3- دارا بودن کارت ملی ( موقت یا دایم ) و کد پستی محل سکونت متقاضی . 

4- با توجه به امکان اعطای تسهیلات ازدواج به هر ایرانی، چنانچه متقاضی وام ازدواج قبلا از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشد، (علیرغم ازدواج دوم یا بیشتر) می تواند از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بهره مند گردد . (توجه : به هر یک از متقاضیان صرفا یک مرتبه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تعلق می گیرد)

 5- به استناد مفاد بند (الف) تبصره 16 قانون بودجه سال 1400 کل کشور، تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به زوج‌هایی که تاریخ عقد آنها بعد از 01‌/01‌/1397 می‌باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده‌اند، پرداخت می‌گردد.

 6- چنانچه متقاضیان قبل از سال 1397 ازدواج نموده و در صف سامانه ازدواج در انتظار اخذ وام باشند، صرفاً مشمول سقف فردی 500 میلیون ریال خواهند شد.

 ب - مدارک مورد نیاز

1- اصل و کپی سند ازدواج . 

 2- اصل و کپی کلیه صفحات شناسنامه‌های زوجین .

3- اصل و کپی شناسنامه‌های ضامنین .

 4- اصل و کپی کارت ملی ( موقت یا دایم ) زوجین .

 5- اصل و کپی کارت ملی ( موقت یا دایم ) ضامن .

 6- کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین .

 7- کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام .

پ- شرایط ضامنین

 9- تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هریک از زوج‌ها، مبلغ هفتصد میلیون (700.000.000) ریال با دوره بازپرداخت ده ساله با اخذ یک ضامن معتبر و سفته است.

10- بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند یارانه پرداختی به اشخاص را به عنوان تضمین در این زمینه بپذیرند.‌

 ج- روش ثبت نام

 کلیه متقاضیان وام ازدواج که واجد شرایط فوق می‌باشند ، ابتدا باید از طریق همین سایت ثبت نـام کرده  و فرم مربوطه را تکمیل نمایند که در صورت موفقیت آمیِز بودن مراحل ثبت نام ، یک کد رهگیری ده رقمی که کاملا محرمانه بوده و مربوط به متقاضی می‌باشد ، به شخص ثبت نام کننده داده می‌شود

متقاضیان موظف هستند جهت اطلاع از وضعیت ثبت نام خود و هـمچنین نام شعبه مربوطه جهت مراجعه برای اخذ وام ازدواج، به همین سایت مراجعه کرده و در صورتیکه شعبه عامل اعطای وام برای متقاضی تعیین شده باشد باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، ظرف مدت زمانی که از طرف سایت اعلام  می‌گردد ، به شعبه مربوطه مراجعه کرده و نسبت به اتمام مراحل اخذ وام اقدام نمایند . بدیـهی است در صورت عدم مــــراجعه متقاضیان در زمـان تعیین شده ، ثبت نـام آنهاکان لم یکن تلقی می‌گردد .

 د- مدت بازپرداخت تسهیلات و کارمزد

 - مدت بازپرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج 10 ساله و نرخ کارمزد 4 درصد می باشد .

- اقساط مربوطه 120 ماهه بوده و سررسید اولین قسط و کارمزد آن، یک ماه پس از پرداخت تسهیلات مزبور می باشد .

و- دستور العمل اجرایی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ایثارگران

ماده 1- تسهیلات موضوع این دستور العمل از محل منابع قرض الحسنه بانکهای عامل و به میزان دو برابر تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای افراد عادی پرداخت می شود.

 تبصره 1 :  به استناد مفاد جزء (1) بند (الف) تبصره 16 قانون بودجه سال 1400 کل کشور،  به هر یک از زوجین که مشمول ماده (50) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران باشند، مبلغ  1400 میلیون ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج تعلق می گیرد .

تبصره 2 :  به استناد مفاد جزء (2) بند (الف) تبصره 16 قانون بودجه سال 1400 کل کشور، به متقاضیانی که سن ازدواج آنها در زوج ها زیر 25 سال و در زوجه ها زیر 23 سال می باشد و مشمول ماده (50) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران باشند،

مبلغ  2 میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج تعلق می گیرد .

 ماده 2- متقاضی ایثارگری می تواند در سامانه ازدواج ثبت نام نماید که همانند سایر متقاضیان ازدواج، قبلا از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشد.

ماده 3- با توجه به ماده (50) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، افراد ایثارگر مشمول، صرفا شامل خود جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان و فرزندان شاهد می باشند.

ماده 4- مدت بازپرداخت تسهیلات موصوف، همانند سایر متقاضیان حداکثر 10 سال (120 ماه) می باشد.

 ماده 5- پرداخت تسهیلات موضوع این دستورالعمل از زمان ابلاغ مصوبه قابل اجرا می باشد.

 ماده 6- رعایت سایر شرایط و ضوابط اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای این تسهیلات الزامی می باشد.

ماده 7- درراستای اجرای ماده 50 قانون خدمات رسانی به ایثارگران، و اعطای وام ازدواج به خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران براساس بندهای (ز)، (ح) و (ط) ماده 1 دستور العمل قانون خدمات رسانی به ایثارگران ، درصورتی که استعلام وضعیت مشمولین مذکور در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج جهت بهره مندی آنان از تسهیلات موصوف از طریق وب سرویس میان این بانک و بنیاد شهید (برای ازدواج دوم و در صورتیکه متقاضی در ازدواج قبلی از تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج بهره مند نگردیده باشد) مثبت درج گردد، مورد اقدام قرار می گیرد:

ز ) خانواده شاهد: خانواده‌های معظمی که در راه اعتلای اهداف عالیه انقلاب اسلامی و مبارزه با دشمنان انقلاب یکی از اعضای خانواده‌شان (پدر، مادر، همسر، فرزند) شهید یا مفقودالاثر یا اسیر شده باشد.

ح ) خانواده ایثارگران: خانواده‌های جانبازان و آزادگان که شامل همسر، فرزند و والدین آنها می‌شود.

ط ) در صورت فوت جانبازان و آزادگان مشمول این قانون، خدمات و امتیازات مربوط، به خانواده تحت تکفل آنان تعلق می‌گیرد.