با رمزارزها مقابله شود/ معاملات رمزارزها‌ پرریسک و تهی از فایده!

ایمان اسلامیان،‌ کارشناس‌ مسائل بانکی در‌ تشریح کارکرد ارزهای دیجیتال و چرایی‌ مقابله با آن‌ها‌ به «افکارنیوز» گفت: « رمز ارزها را از دو منظر تجاری و قانونی می‌توان مورد بررسی قرار داد.‌ در بسیاری از کشورهای دنیا هیچ‌گونه مقرراتی برای رمز ارزها تبیین نشده و افراد در بعد تجاری، به خرید و فروش از طریق رمز ارزها می‌پردازند. همچنین برخی از کشورهای دنیا اصلاً رمز ارزها به رسمیت نمی‌شناسند و بر آن نیز اهتمام نمی‌ورزند.»

وی‌ افزود: « ماهیت رمز‌ ارزها برای مقررات گریزی و کنترل ناپذیری بوده است. این بدین معناست که تمام فعالیت‌ها و ارزش‌های این بازار توسط همان کد‌های پیچیده کنترل و ارزیابی می‌شوند و بانک‌ها و یا مقامات دولت ها کنترلی روی آن‌ها ندارند. عدم کنترل نهاد‌ و شبکه‌های‌ نظارتی بر‌فعالیت‌ رمزارزها موجب شده تا بسیاری افراد به‌بهانه پوشش نیازهای سرمایه‌گذاری، شرکت، مراکز مشاوره و مجموعه‌های فعال در حوزه رمزارزها را تشکیل و از هیجان و ناآگاهی تازه‌واردان سوءاستفاده کنند.»

اسلامیان تصریح کرد:«لازم به ذکر است تا بگوییم که مبادلات رمزارزها پر نوسان و کلیه آگاهام و سیاست گذاران این عرصه توصیه می‌کنند تا هیچ‌کسی بیش‌‌تر از ۱۰ درصد از سرمایه خود را در این راه سرمایه‌گذاری نکند.»

*رمزارزها، خطر آفرین و صرف اقتصادی ندارند!

این کارشناس مسائل بانکی همچنین خاطرنشان کرد: « در تمامی نقاط دنیا، رمز ارزها را یک مقوله تهی و بی فایده می‌شمارند چراکه پرنوسان بودن و خطر آفرین هستند. درکنار مقوله خطرآفرینی، گفتنی‌ست‌که رمزارزها چندان صرف اقتصادی هم ندارند.»

او در پایان این گفت‌وگو متذکر شد: «همزمان از شروع رمز ارزها، سایت‌ها و اپلیکیشن‌های بسیاری روی کار آمدند که در داخل آن‌ها رمز ارز مبادله می‌شد. همین موجب شد تا نگرانی ناظران دو چندان گردد چراکه کلیه تراکنش‌ها از طریق رمز ارزها پر نوسان و پر ریسک است از طرفی تعدد سایت و اپلیکیشن‌ها موجب شده تا اعتمادی در دل ناظران شکل نگیرد. مبادلات از طریق اپلیکیشن‌های بی نام و نشان خطرناک و توصیه می‌شود تا از این طریق هیچ‌گونه مبادله‌ای صورت نگیرد.»