محمد علی عمادی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه قرارداد توسعه این دو میدان قراردادی ٢� ساله و شامل اکتشاف، حفاری بیش از ١٣� حلقه چاه تولید و توسعه تاسیسات تحت الارضی و سطح الارضی و بهره برداری است، اظهار کرد: قرارداد این میادین به روش نسل سوم بیع متقابل به امضاء رسیده که به نسبت دیگر قراردادها چون بای بک از جذابیت بیشتری برای سرمایه گذار برخوردار است.
وی افزود: ضمن آنکه امضای قرارداد با مدت زمان همکاری و منافع مشترک 20 ساله میان شرکت ملی نفت و سرمایه گذار منجر به بهره گیری از روش های ازدیاد برداشت و تولید صیانتی میشود که منافع ملی کشور را نیز تامین میکند.
به گفته مجری طرح توسعه میادین نفتی سپهر و جفیر مهمترین فعالیت های پیش بینی شده و تحت این قرارداد شامل تأمین خدمات لازم جهت تعمیرات چاه های فعلی، نصب پمپ های درون چاهی، حفاری عمودی و جهتدار،عملیات لایه شکافی و عملیات تزریق آب و گاز جهت ازدیاد برداشت خواهد بود.
عمادی به مزیتهای بهره گیری از بخش خصوصی در توسعه میادین نفتی اشاره و اظهار کرد: شرکتهای خصوصی برای توسعه هر چه سریعتر یک میدان در قالب کاهش ریسک،کاهش هزینه ها و افزایش سود انگیزه بیشتری دارند که در جهت تحقق این پارامترها ملزم به بهره گیری از مطالعات جدی در مسایل فنی،تکنیکی و اقتصادی میدان هستند.
وی با بیان اینکه بنابر قرارداد منعقد شده با شرکت ملی نفت، در تولید فاز اول این میادین تا سقف 21 هزار بشکه در روز تعهدی برای بازپرداخت وجود ندارد و پولی به سرمایه گذار تعلق نمیگیرد، ادامه داد: اما گذر از این رقم منجر به تخصیص 50 درصد از تولید به سرمایه گذار خواهد شد که در نهایت با هماهنگی لازم با بخش امور بین الملل شرکت ملی نفت، این میران نفت بفروش خواهد رسید و سود آن به مجموعه اختصاص خواهد یافت.
مجری طرح توسعه میادین نفتی سپهر و جفیر هزینه توسعه فاز اول این میادین را شامل تامین 600 میلیون دلار منابع مالی از سوی بانک پاسارگاد و 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی دانست و افزود: مراحل دریافت منابع مالی تخصیص یافته از سوی صندوق توسعه ملی موازی با اجرای پروژه در حال پیگیری است.
عمادی خاطرنشان کرد: تاکنون دو دکل در این میدان نصب شده و به زودی دکل سوم نیز مستقر خواهد شد.
بر اساس این گزارش، میدانهای سپهر و جفیر در سال 1976 میلادی با حفر چاه شماره یک جفیر کشف شدند. این میدانها در بخش شمال شرقی حوزه رسوبی دشت آبادان و در 60 کیلومتری جنوب غربی اهواز قرار دارند. در نیمه دوم سال 96، با مطالعات و بررسیهای انجام شده از سوی مدیریتهای ذیربط شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای تابع، ارتباط ساختاری مخازن این میدانها و لزوم توسعه یکپارچه آنها به منظور حداکثر کردن ثروت ملی به اثبات رسید و قرارداد توسعه یکپارچه سپهر و جفیر، 27 اسفندماه همان سال امضا شد.