هیات رئیسه فراکسیون عشایری مجلس شورای اسلامی در نشست با وزیر جهاد کشاورزی دغدغههای این فراکسیون در خصوص جامعه عشایری را مطرح کردند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در این نشست با ارائه گزارشی از وضعیت جامعه عشایری کشور، اظهار داشت: بر اساس سرشماری ثبتی مبنا عشایر کوچنده کشور که امسال نتایج آن اعلام شد 246 هزار خانوار عشایری با جمعیت بیش از یک میلیون و 108 هزار نفر در کشور زندگی می کنند.
شاهپور علائی مقدم با اشاره به اینکه عشایر کشور در 59 درصد سرزمین جغرافیای کشور پراکنده هستند و 790 هزار هکتار از اراضی کشور را در اختیار دارند، افزود: عشایر با غیرت و تعصب به عنوان پدافند غیرعامل نقش بسیار بالایی در دفاع از مرزهای کشور دارند و سازگاری و انطباق با محیط زیست از خصلتهای عشایر است.
علائی مقدم با بیان اینکه عشایر 28 درصد دام سبک و 4 درصد دام سنگین کشور را در اختیار دارند و سالانه 200 هزار تن گوشت قرمز تولید می کنند، گفت: جامعه عشایری سالانه 9.7 میلیون راس دام به بازار عرضه می کنند.
*سازمان امور عشایر یک سازمان چندوجهی است
رئیس سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: امروز نتایج و آثار ظرفیتهایی که در قانون برنامه ششم برای جامعه عشایری ایجاد شد را می بینیم که در راستای همان اهداف ترسیم شده ما برای برقراری عدالت اجتماعی و برخورداری عشایر است و امروز از یک سازمان التماس گر به یک سازمان مطالبه گر تبدیل شده ایم.
علائی مقدم با بیان اینکه سازمان امور عشایر یک سازمان چندوجهی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است، گفت: امسال 153 میلیارد تومان برای تامین آب پایدار عشایر اختصاص یافت و در سال گذشته نیز 240 میلیارد تومان اختصاص داده شده بود که با این اعتبارات در دو سال گذشته 625 پروژه تامین آب در مناطق عشایری اجرا شد.
وی خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب 5 درصد عشایر از آب پایدار برخوردار بودند و پس از انقلاب تا سال 97 حدود 43 درصد برخوردار شدند و در دو سال گذشته این میزان به 63 درصد رسیده است.
*تولید گوشت توسط عشایر از 165 هزار تن به 200 تن رسیده است
رئیس سازمان امور عشایر ایران ابراز داشت: با اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری امروز شاهد افزایش تولید گوشت به میزان 35 هزار تن توسط عشایر هستیم که از 165 هزار تن در سال به 200 هزار تن رسیده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای سازمان امور عشایر تنوع بخشی به مشاغل عشایر است، گفت: سالانه 250 هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی تسهیلات به جامعه عشایری اختصاص می یابد که حاصل تلاشهای فراکسیون عشایری و مصوبات مجلس است.
علائی مقدم با بیان اینکه در حوزه مطالعات کار بزرگی انجام داده ایم و 66 هزار کیلومتر راه عشایری را در کشور ثبت کردهایم، افزود: موضوع اختصاص ردیف ملی به راههای عشایری را پیگیری کردیم که در کمیسیون بودجه مجلس تصویب شده و در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است.