موردی از ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان در شهرضا گزارش نشد

عبدالرضا تاکی با اشاره به میزان بارندگی در شهرستان شهرضا در سال زراعی 96-95 اظهار داشت: میزان بارندگی سال زراعی 96 – 95 در شهرستان شهرضا  تا پایان آذرماه 27 میلیمتر اعلام شده که این میزان بارندگی نسبت به سال زراعی گذشته تا این تاریخ 84 درصد افزایش و 31 درصد نسبت به میانگین بلند مدت کاهش نشان می‌دهد.

وی با اشاره به برگزاری دوره آموزشی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در جهاد کشاورزی شهرضا افزود: دوره آموزشی–ترویجی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ویژه مرغداران و کارکنان کشتارگاه‌های طیور روز در سالن اجتماعات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شهرضا برگزار شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا گفت: در این دوره آموزشی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان درباره میزان آلودگی در سطح کشور به این بیماری، نحوه شیوع بیماری و راه‌های انتقال آن، روش‌های پیشگیری و اقدامات لازم درصورت بروز بیماری بیان کرد.

وی با اشاره به هشدار و اطلاع رسانی اداره اموردام جهاد کشاورزی شهرضا در راستای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، بیان کرد: به دنبال برگزاری جلسه ستاد پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در محل فرمانداری شهرضا و مشخص شدن شرح وظایف دستگاه‌های مرتبط با این موضوع ، اداره اموردام جهاد کشاورزی شهرضا پیامک خاص این بیماری را به مرغداران درباره علائم بیماری و لزوم مراقبت‌های ویژه در این مقطع را  ارسال کرد.

تاکی با اشاره به اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از جمله بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است، گفت: باید با اطلاع‌رسانی صحیح به شهروندان، اقدامات پیشگیرانه در این حوزه در دستور کار دستگاه‌های اجرایی به ویژه نهادهای آموزشی و همچنین فرهنگی قرار گیرد.

وی اظهارداشت: یکی از نکاتی که باید مورد توجه جدی شهروندان قرار داشته باشد، این است که تحت هیچ شرایطی نباید به لاشه پرندگان مرده و یا پرندگان بیمار دست بزنند چراکه این ارتباط یکی از راه‌های انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از حیوان به انسان به شمار می‌آید.

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا با بیان اینکه کوچ پرندگان مهاجر مهمترین عامل اشاعه و گسترش این بیماری محسوب می شود، گفت: ویژگی مهم این بیماری سرعت بالای انتشار آن در بین طیور صنعتی است که سبب تلفات و خسارات جبران ناپذیر می‌شود.

وی تصریح کرد: افزایش و گاهی کاهش قیمت مرغ و تخم‌مرغ و کاهش میزان صادرات از جمله اتفاقاتی است که در این ماه تحت تأثیر شیوع این ویروس قرار گرفته است، اما خوشبختانه تاکنون هیچ‌گونه گزارشی در زمینه سرایت این بیماری از پرندگان به انسان در ایران اعلام نشده است.

تاکی افزود: تمامی مرغ و تخم مرغ‌های که تحت نظارت دامپزشکی شهرستان وارد چرخه مصرف می‌شود سالم و عاری از هرگونه آلودگی احتمالی است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در استان اصفهان گزارش نشده، گفت: به منظور پیشگیری به تمامی کشاورزان، باغداران وگلخانه داران درباره رعایت احتیاط در حمل ونقل کودمرغی و نیزعدم ورود این نوع کود از شهرستان‌ها و استان‌های دیگر تا زمان ریشه کنی بیماری هشدار داده شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا افزود: با هماهنگی با اداره ترویج مدیریت برای آشنایی بیشتر پرورش دهندگان مرغ صنعتی، پرسنل کشتارگاه مرغ شهرستان و کارشناسان مروج مدیریت کارگاه آموزشی آشنایی با آنفلوآنزای فوق حاد برگزار شد.