آیتالله سیداحمد خاتمی امشب در مراسم عزاداری حضرت فاطمه زهرا(س) در حسینیه ثارالله شهر کرمان اظهارداشت: امروز جهان اسلام محب صدیقه کبری(س) است و در روز عزای فاطمی همه عزادار فاطمه زهرا(س) هستند.
وی با اشاره به اینکه فاطمه نوری است که رموز زیادی دارد افزود: مثل ما به حضرت فاطمه(س)، مثل دریای بیکرانی است که ما به اندازه یک لیوان آب توانستهایم از او بهره بگیریم.
امام جمعه موقت تهران افزود:یکی از زنان پیامبر(ص) (عایشه) در کتاب "اربعون حدیث" با بیان چهل حدیث در فضائل حضرت امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) میگوید، مکرر دیدم که وقتی به پیغمبر(ص) خبر ورود فاطمه زهرا(س) را میدادند، پیامبر به استقبال او میرفت و با همراهی حضرت فاطمه(س) را جای خودش در مجلس مینشاند.
وی با بیان اینکه فاطمه زهرا(س) احیاگر یک گفتمان در تاریخ بود خاطرنشان کرد: صدیقه طاهره(س) گفتمان جدیدی به نام گفتمان ولایت را احیا کرد و در راه آن جان خود را هم فدا کرد.
آیتالله خاتمی با اشاره به اینکه البته حضرت زهرا(س) در بسیاری از موارد الگو و صاحب گفتمان است گفت: گفتمان فاطمه در عبادت خداوند به معنی خاص اینگونه بود که برای بندگی و عبادت خدا از بس به نماز ایستاده بود که پاهایش ورم داشت.
وی با بیان اینکه فاطمه در منزل بهگونهای رفتار میکرد که علی(ع) با فراغت بال به امور جامعه میپرداخت و در جنگها شرکت میکرد افزود: روز عاشورا امام حسین(ع) خود را مدیون دامان پاک مادرش میداند و میفرماید: "انا ابن فاطمه الزهرا(س)".
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امت اسلام فردی عابدتر از فاطمه(س) به خود ندیده است تصریح کرد: فاطمهای که میفرماید نه مردی او را ببیند و نه او مردی را میبیند، در صحنه دفاع از علی(ع) روسری بلندی به سر میکند و محکم میبندد و بعد چادر به سر میکشد و زنان بنیهاشم دورش را احاطه میکنند و فاطمه وارد صحنه میشود و تکلیف خود را ادا میکند.
وی با بیان اینکه یک شال روی سر میاندازند و اسمش را حجاب میگذارند گفت: این یک تحریف در حجاب است و فاطمه در این صحنه نگینی در بین سایر بانوان بود.
آیتالله خاتمی با اشاره به اینکه حضور در اجتماع باید عفیفانه باشد افزود: تکلیف از حضور در اجتماع مانعی برای عفیف بودن نیست و زنان جامعه اسلامی باید از سرور زنان عالم درس بگیرند.
وی با تبیین زندگی سیاسی حضرت زهرا(س) اظهار داشت: فاطمه زهرا(س) در عرصه سیاسی تشخیص داد بعد از پیامبر(ص) دفاع از علی(ع) دفاع از اسلام است.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه فاطمه(س) احساس کرد که برای دفاع از مکتب اسلام باید جانش را فدا کند گفت: صدیقه طاهره(س) میدانست که دفاع از علی(ع) هزینه دارد و هزینهاش دادن جانش است.
وی با اشاره به اینکه حضرت فاطمه(س) به ما آموخت در عرصه تکلیفمداری نباید تحت تاثیر جو بود و یا نباید تحت تاثیر موج قرار گرفت خاطرنشان کرد: شعار عملی حضرت فاطمه(س)، تا آخرین نفر، تا آخرین نفس و تا آخرین قطره خون در دفاع از ولایت است.
آیتالله خاتمی افزود: این شعار عملی اینگونه بود که فاطمه(س) را از نفس انداختند اما وصیت کرد که شبانه غسلم دهید، شبانه کفن کنید و شبانه به خاک بسپارید.