کشف دو کامیون گندم آلوده در کارخانه‌های آردسازی

عبدالرسول ادیب عصر امروز در نشست مطبوعاتی با جمعی از اصحاب رسانه در گرامیداشت روز جهانی غذا در اردبیل اظهار کرد: آب‌های بسته‌بندی اردبیل فاقد مشکلات میکروبی و شیمیایی است.

وی تصریح کرد: تأیید سلامت آب شرب اردبیل بر عهده معاونت بهداشتی دانشگاه است اما در مورد بهداشت آب بسته‌بندی ما به صراحت اعلام می‌کنیم آب تولیدی و بسته‌بندی شده در اردبیل فاقد مواد نگهدارنده و میکروبی و شیمیایی است که ما در سایر کارخانه‌های تولید آب معدنی گاه شاهد این مشکلات هستیم.

مدیر غذای معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در مورد اقدامات انجام شده در مورد ممانعت نانوایان در استفاده از جوش شیرین در رومال بربری گفت: ما برای اولین بار در کشور و طی دو سال اخیر مصرف جوش شیرین را در رومال بربری تا 74 درصد کاهش دادیم و به شدت مراقب هستیم تا نانوایان از جوش شیرین استفاده نکنند.

ادیب افزود: با محلولی که در اختیار بازرسان قرار دادیم قطره‌ای از این محلول در بربری‌ها ریخته می‌شود که در صورت تغییر رنگ و اثبات استفاده از جوش شیرین ما با نانوایی‌ها برخورد کرده و حتی نسبت به پلمب چنین نانوایی‌هایی اقدام می‌کنیم.

وی در مورد استفاده احتمالی نانوایان از جوهر قند بیان کرد: به دلیل وضعیت عمل‌آوری خمیر در نانوایی‌ها تاکنون چنین مشکلی را در استفاده از جوهر قند مشاهده نکردیم اما استفاده از خمیر مایه که مانعی نیز ندارد، در نانوایی‌ها قابل لمس است.

ادیب با بیان اینکه صف‌های طولانی در نانوایی‌های اردبیل زمینه‌ای را فراهم کرده تا نانوایان برای عمل‌آوری سریع خمیر از برخی روش‌های نامتعارف استفاده کنند، اضافه کرد: سعی ما بر این است تا اجازه ندهیم تا چنین حرکت‌ها و اقداماتی انجام شود.

وی از نصب برچسب اصالت و سلامت در ارتقا ایمنی و سلامت مواد غذایی خبر داد و گفت: ما بر همین اساس کارخانه‌های تولید مواد غذایی را در بین 500 تا یک‌هزار نمره درجه‌بندی کردیم تا کارخانه‌هایی که امتیاز آنها بالا باشد از ضریب اطمینان بیشتری در تولید مواد غذایی بهره‌مند باشند.

ادیب در مورد احتمال ورود گندم‌های آلوده و غیر قابل مصرف انسانی به سیلوها و انبار ذخیره کارخانه‌های آردسازی ادامه داد: ما امسال با یک مراقبت محسوس سعی کردیم اجازه ندهیم این اتفاق بیفتد به طوری که دو کامیون گندم‌های آلوده که حتی قصد مخلوط کردن آن را با گندم‌های بذری داشتند، جلوگیری کرده و اجازه ندادیم این گندم‌ها وارد چرخه مصرف شود.

وی با یادآوری اینکه به هیچ وجه گندم غیرقابل مصرف انسانی وارد چرخه آردسازی نشده است، افزود: ما حتی چندین بار آزمایش‌های مستمری را در این زمینه انجام دادیم تا اجازه ورود این گندم‌های آلوده را به چرخه مصرف انسانی ندهیم.

ادیب بیان کرد: ‌هر گندمی که در سیلو و یا انبار استاندارد نگهداری نشود، قابلیت مصرف ندارد، و ما حتی با همکاری دامپزشکی اجازه ندادیم تا این گندم‌های آلوده به مصرف حیوانی نیز برسد چرا که امکان خطر و آسیب در این چرخه نیز ورود داشته است.