زهرا نژاد بهرام عضو شورای اسلامی شهر تهران صبح امروز در صحن علنی شورا و در تذکری پیش از دستور گفت: حدود یک سال پیش، آتش سوزی در قسمتی از جداره میدان حسن آباد تهران رخ داد که باعث آسیب جدی به بخش قابل توجهی از میدان حسن آباد به عنوان یک المان شهری مهم در بخش مرکزی شهر تهران شد.
وی ادامه داد: شهروندان تهرانی میدان حسن آباد را با ساختمانهای گنبدی آن میشناسند که از سال ۱۳۰۹ هجری شمسی تا کنون پابرجاست، به گونهای که کمتر کسی را پیدا میکنید با شنیدن نام این فضای شهری یاد گنبدهای آن در ذهنش تداعی نشود.
نژاد بهرام گفت: همانطور که مطلع هستید، از فروردین ماه 1377 میدان حسن آباد و ساختمانهای پیرامون آن به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است اما در حال حاضر، این میدان وضعیت مناسبی ندارد، زیرا عملیات مرمت و بازسازی جداره های این میدان از سرعت کافی برخوردار نیست.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: اکنون بیش از 13 ماه از این حادثه میگذرد و انتظار مردم تهران برای برداشتن بنرهای نصبشده مقابل دیوارهای سوخته و آسیب دیده و مرمت بناهای تخریب شده به پایان نرسیده است. این در حالی است که برای مرمت و نوسازی بخش حادثهدیده حتی از دفتر ریاست جمهور هم دستوراتی صادر شد که حکایت از اهمیت این بنای تاریخی داشت و همه انتظار داشتند با توجه به این تأکیدات، روند مرمت میدان و تغییر کاربری ملک آتشگرفته با سرعت بیشتری دنبال شود.
وی افزود: مدیران شهرداری تهران تا کنون طی مصاحبه های متعدد بیان کرده اند که قرار بوده دانشگاه تهران با تشکیل کارگروهی روند مرمت این ساختمان را دنبال کند. همچنین مقرر شده بوده که بعد از تشکیل این کارگروه مسابقهای برای طراحی ساختمان برگزار کنند که این کارها به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاهها متوقف شده است.
نژاد بهرام گفت: این در حالی است که کار آواربرداری داخل ساختمان به اتمام رسیده و باید مرمت این ساختمان در اسرع وقت آغاز شود. در غیر این صورت، با توجه به قدمت این بنا ممکن است گذشت زمان و فرا رسیدن فصل سرما و بارش برف و باران سبب آسیبهای بیشتر به سازه این ساختمان تاریخی ارزشمند شود.
وی افزود: از شهردار تهران که خود از اساتید گروه مرمت دانشکده معماری دانشگاه تهران است، تقاضا دارم ضمن مذاکره و مساعدت با مالک ساختمان موردنظر که مرمت داخل و نمای پشتی ساختمان را بر عهده دارد، با همکاری دانشگاه تهران و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فرآیند مرمت این بنای تاریخی و اتمام آن در اسرع وقت صورت گیرد.