به گزارش افکار نیوز ،مرتضی صفوی در گفتوگو با فارس، دلیل کم وزنی نوزاد و ضعیف بودن کودکانی که شیر مادر میخورند را سوءتغذیه و لاغر بودن مادران شیرده عنوان کرد.
وی تأکید کرد: مادرانی که شیر میدهند باید از رژیم غذایی کاملی برخوردار باشند. به عنوان مثال جوانه گندم، غلات و حبوبات مصرف ۴ واحد لبنیات و ویتامین را در برنامه روزانه غذایی خود قرار دهند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: همچنین مصرف پروتئین و مایعات به غلظت شیر مادر کمک میکند. برخی مادران فکر میکنند که مصرف مایعاتی مانند چای شیر آنها را زیاد میکند در حالی که فقط حجم شیر مهم نیست بلکه باید شیر سرشار از املاح و مواد مغذی برای کودک باشد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به این نکته اشاره کرد که از آنجایی که برخی مادران وقت کافی نداشته یا به هر دلیلی تنبلی میکنند غذای کمکی نوزاد را پیش از موعد مقرر شروع میکنند که این خود دلیلی برای کاهش وزن نوزاد است.
به گفته صفوی بیماری به نام FTT یا نقصان رشد در نوزاد سبب میشود که نوزاد مطابق با منحنی رشد، رشد نکند که حاکی از بیخاصیت بودن شیر مادر است.
این کارشناس تغذیه به مادرانی شیرده که از خوردن شیر امتناع میکنند، توصیه کرد تا سایر مواد لبنی مانند کشک، ماست و پنیر را در برنامه غذایی خود برای تأمین کلسیم و املاح لازم بگنجانند.
شناسه خبر:
۹۹۵۴۱
یک کارشناس تغذیه:
سوء تغذیه مادران، شیرشان را بیخاصیت میکند
یک کارشناس تغذیه گفت: برخی مادران با اینکه به نوزاد خود شیر میدهند ولی به دلیل تغذیه نامناسب شیر آنها خاصیت لازم را نداشته و نوزادان آنها مطابق منحنی رشد نمیکنند.
۰