اعتیاد فرزند ثمره‌ی اشتباه غیر قابل بخشش مادر

باغبانیان درمانگر اعتیاد با اشاره به موضوع اعتیاد در مادران گفت:مصرف هرگونه علایم در زمان مصرف و بعد از آن برای همه افراد وجود خواهد داشت و بین مردان و زنان و کودکان تفاوتی نخواهد داشت. فقط ممکن است که شدت و ضعف این علایم در افراد با یکدیگر تفاوت داشته باشد.

اخبار اجتماعیاین درمانگر اعتیاد با بیان اینکه زمینه مواد مخدر عوارض بسیار زیادی دارد، در مواد مخدر سنتی فرد دچار حالت خماری، درد عضلانی، اسهال ، استفراغ، کاهش وزن و بی اشتهایی و موارد دیگری خواهد شد. زمانی هم که این مواد را مصرف می‌کنند دچار سرخوشی و سرحالی کاذب می‌شوند و اگر این مصرف زیاد باشد فرد دچار حالت سرخوشی بسیار زیادی می‌شود که دیگر شرایط محیطی را تشخیص نخواهد داد.

وی ادامه داد:زمانی که این مواد مخدر هم مصرف نشود علاوه بر عوارضی که برایش به وجود می‌آید فرد دچار استرس ، اضطراب و بی قراری نیز می‌شود که به سوی مصرف دوباره کشیده خواهند شد. دسته‌ای دیگر از مواد مخدر نیز وجود دارد که به عنوان محرک یا آمفتامین شناخته می‌شوند که دقیقا برعکس مواد مخدر سنتی است. به این صورت که بعد از مصرف این مواد هم فرد دچار بی اشتهایی و درد عضلانی و ... خواهد شد که با هذیان، پرخاشگری، توهم و سوظن همراه است. در زمانی هم که فرد مواد را مصرف نکند عوارض جداگانه‌ای را خواهد داشت.

باغبانیان افزود:این گوانی که علایم در مادر به وجود آید بر جنین نیز به همان صورت و مستقیم خوهد بود، گفت:این تاثیرات دقیقا به همان صورتی است که مادر دچار آن شده است، اما تاثیر بر جنین به مراتب خطرناک‌تر خواهد بود، وقتی مادر مواد محرک را مصرف می‌کند جنین را دچار حالت‌هایی می‌کند که در رحم حرکاتش زیاد می‌شود و زمانی که مادر مواد سنتی مثل تریاک مصرف کند جنین دچار بی حرکتی می‌شود و گاهی اوقات آنقدر حرکات کم می‌شود که انگار جنین مرده است.
باغبانیان با اشاره به احتمال مرگ جنین گفت:وقتی که نوزاد به دنیا می‌آید به دلیل جدا شدن از رحم و پاره شدن بند جفت و انتقال کم‌تر مواد مخدر از راه شیر نسبت به خون، در نوزاد علایم ترک اعتیاد نمایان می‌شود. عمده‌ترین این علایم این است که نوزاد قادر به شیر خوردن نخواهد بود، دچار بی قراری می‌شود، دست وپا می‌زند، دچار اسهال‌های مکرر می‌شوند که آب بدن از دست می‌روند. هنگامی که این علایم ظاهر می‌شود نوزاد به گونه‌ای می‌شود که علایم یک بیماری شدید در آن نمایان می‌شود.

وی تصریح کرد:به دلیل اینکه حس خماری وجود دارد، نوزاد قدرت مکیدن شیر، قدرت گریه کردن و موارد دیگر را از دست می‌دهد. توصیه ما به مادران این است که به هیچ عنوان مواد مخدر مصرف نکنند، چون جنین بسیار زودتر از مادر وابسته می‌شود و جریان خون بسیار سریع و راحت به مغز انتقال پیدا می‌کند. در بزرگسالان مانعی وجود دارد که موجب می‌شود هر ماده‌ای بر مغز کمتر اثر بگذارد، ولی در جنین این گونه نخواهد بود و ممکن است فرزند به اعتیاد مادام العمری دچار شود.

این درمانگر اعتیاد با توصیه به عدم مصرف مواد مخدر توسط مادران گفت:تفکر‌های اشتباهی وجود دارد که در فلان ماه بارداری باید مصرف قطع شود و در فلان ماه اشکالی ندارد که مواد مصرف شود که کاملا غلط است و به هیچ عنوان این مباحث پذیرفته شده و مورد تایید نیست. مادر نباید هیچ گونه مواد مخدر یا حتی قرص خواب آوری مصرف کند. اگر هم مادری دچار اعتیاد بود لازم است که حتما با پزشک مشورت کند تا بتواند با راهکار‌هایی که دریافت می‌کند، بخشی از مشکلات را کاهش دهد.

وی ادامه داد:برای زایمان این گونه موارد حتما باید به مراکز مجهز مراجعه شود تا پزشکان بتوانند شرایط ویژه‌ای که برای تنفس و علایم حیاتی نیاز است را به وجود آورند. به دلیل اینکه انتقال مواد مخدر از راه شیر نیز انتقال پیدا می‌کند، مادری که معتاد است نباید به فرزد خود شیر دهد و یا باید مواد مخدر را ترک کند.

باغبانیان با اشاره به اینکه جنین مدت زمان چند ماهه‌ای را در رحم مادر سپری می‌کند اظهار کرد:این جنین هم مثل یک فرد عادی بوده و دقیقا به همان اندازه و از راه خون مواد مخدر را مصرف کرده است. زمانی که جنین متولد می‌شود حتی بعد از گذراندن دوره ترک مواد نیز احساس وسوسه را خواهد داشت و تحقیقات نشان داده که احتمال اعتیاد این نوزادان در سنین بالا بسیار زیاد خواهد بود.