رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در برنامه با تهران کلینیک رادیو تهران در خصوص پیشخرید واکسن ساخته شده دانشگاه آکسفورد توسط برخی کشورها، گفت: تا جاییکه من اطلاع دارم ایران پیشخریدی از آکسفورد نداشته است و به احتمال زیاد این واکسن تا آبان ماه آماده نخواهد شد.
اخبار اجتماعی- وی افزود: ساخت واکسن از مرحله اول و دوم و سوم گذشته و در مرحله چهارم قرار دارد و لازم است تا پس از انجام تست بر روی تعداد زیادی از بیماران در حدود دهها هزار نفر، بررسی و نظارت بر روی این افراد انجام شود. پس از تأیید تأثیر مثبت و بی ضرر بودن آن به بازار تزریق شود اما بعید است که این واکسن تا قبل از سال نو میلادی وارد بازار شود.
ملک زاده درباره فرآیند ساخت واکسن کرونا در ایران اظهار داشت: ما همچنان در مرحله اول و دوم قرار داریم و هنوز وارد مرحله سوم و مطالعه بر روی انسانها نشدهایم. این واکسن تکنولوژی فوق العاده پیشرفتهای دارد و روند ساخت آن به گونهای است که بایستی ژن ویروس کرونا، در یک ویروس جدید ( آدنوویروس) وارد شود و آن ویروس به عنوان واکسن به بدن فرد تزریق شود. واکسن های تولید شده در آکسفورد و چین، ایمنی خوبی در بدن ایجاد میکنند اما میزان دوام ایمنی آن همچنان نامشخص است.امیدواریم همزمان با مطالعه ساخت این واکسن در سطح جهان دانشمندان ما در ایران هم بتوانند این واکسن را تولید کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در خصوص اعلام دفتر طب سنتی وزارت بهداشت در راستای ساخت دو داروی موفقیت آمیز اظهار بی اطلاعی کرد.
وی همچنین با اشاره به ایمن شدن تعدادی از هموطنان اظهار داشت: به طور تخمینی بر اساس مطالعاتی که در 18 شهر بزرگ انجام شده است، حدود 25 میلیون ایرانی نسبت به این بیماری ایمن شدهاند و این مطالعات در شهریور و مهرماه نیز ادامه خواهد داشت. تقریبا نیمی از افراد حتی متوجه مبتلا شدن به این بیماری نیز نمیشوند. حدود 30 درصد از افراد دارای علائم خفیف هستند اما در برابر کرونا ایمن میشوند.
ملک زاده در مورد برگزاری کنکور سراسری و مراسم عزاداری ماه محرم اظهار نگرانی کرد و گفت: برگزاری هرگونه تجمع امکان ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد و تحقق یافتن تمام پروتکلهای بهداشتی چه در برگزاری کنکور و چه درمراسم جمعی عزاداری ماه محرم بسیار دور از انتظار است و میتواند منجر به بحران شود.
وی توضیح داد: برخی از کشورها مثل ویتنام و چین توانستهاند با کمک مردم و دولتها با اتخاذ قوانین و تصمیماتی منظم این بیماری را کاملا کنترل کنند.
ملکزاده با اشاره به اینکه هنوز داروی کاملا موثری برای درمان این بیماری ساخته نشده بیان داشت: داروهایی که به طور نسبی در درمان کرونا موثرند کم و بیش در ایران وجود دارند و ما مشغول مطالعه اثر بخشی آنها هستیم. بطور کلی، هنوز درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده و تنها راه فعلی خودمراقبتی است. مردم باید کمک کنند تا این بیماری را نگیرند چون در این بین کسانی هستند که با ابتلا به این بیماری مجبور به بستری در بیمارستانها خواهند بود.
ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درباره شیوع کرونا در تهران هم خاطرنشان کرد: تهران در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارد. بیمارستانها از بیماران کرونایی پرشده اما متاسفانه همچنان تجمعات برقرار است و ماسک به طور کامل استفاده نمی شود. طبق آمار حدودا 2 نفر از هر 10 نفر کرونا دارند که ممکن است بدون علامت باشند بنابراین برای جلوگیری از ابتلا باید هرچه بیشتر پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم.