ذبیح اله خداییان در همایش سراسری مدیران ستادی و استانی در سال جاری که به صورت ویدئو کنفرانسی و با موضوع کاداستر و اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا برگزار شد، با تقدیر از تلاش های صورت گرفته در ادارات ثبت استان ها، به تاکیدات رئیس قوه قضاییه در زمینه تحول گریزی زد و از برنامه تحولی سازمان ثبت اسناد و املاک به عنوان برنامه ای که تدوین آن بر پایه نظرات صاحب نظران و کارشناسان بوده است، یاد کرد.
اخبار اجتماعی- معاون رئیس قوه قضاییه افزود: اجرای برنامه تحولی نه تنها یک وظیفه قانونی به شمار می رود بلکه با توجه به تایید مقام معظم رهبری بر اجرای آن، یک تکلیف شرعی برای مسئولان است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با خاطر نشان کردن رهنمودها و بیانات مقام معظم رهبری در ارتباط تصویری با مسئولان قضایی در هفتم تیر ماه بر توجه به فرمایشات معظم له در سازمان و ادارات استانی ثبت اسناد در راستای ایجاد تحول و تسهیل و تسریع خدمت رسانی به مردم تاکید کرد.
خداییان با احصای محورهای تحول سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از اجرای سریع، صحیح و به موقع طرح کاداستر، افزایش اعتبار اسناد رسمی، ارتقای سلامت اداری، بهره گیری از فناوری های نوین و تسریع در اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا به عنوان مهمترین محورها یاد کرد.
وی پیرامون اجرای طرح کاداستر با ناکافی دانستن اقدامات صورت گرفته، کمبود اعتبار، نبود نیروی متخصص و عدم همکاری دستگاه های متولی زمین و مسکن را از جمله مشکلاتی عنوان کرد که پیش از این بر سر راه این طرح وجود داشت و از سال گذشته تا کنون با تلاش های صورت گرفته قدم هایی در رفع این موانع برداشته شده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تاکید بر تلاش برای اجرای طرح کاداستر با توجه به اختصاص بودجه از سوی مجلس برای این طرح، از مدیران اداره کل ثبت اسناد و املاک استانهای فارس، اصفهان، آذربایجان شرقی و کردستان که به صورت آزمایشی طرح برون سپاری نقشه برداری را اجرایی می کنند؛ قدردانی کرد.
خداییان با اشاره به امضای تفاهم نامه با نهادهای مختلف در زمینه اجرای طرح کاداستر و مثمرثمر بودن تلاش ها برای جلب همکاری دستگاهها در این زمینه، خطاب به مدیران کل استانی گفت: برای اجرای طرح کاداستر در استانها از ظرفیت شورای حفظ حقوق بیت المال و ادارت کل بازرسی و سایر مراجع مربوطه استفاده شود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به آسیب شناسی طرح کاداستر توسط یک گروه پژوهشی در دانشگاه شریف اشاره کرد و بر لزوم اقدام جهادی برای به سرانجام رساندن این طرح تاکید کرد.
وی ساماندهی اجرای اسناد را به عنوان محور دیگر این همایش مورد توجه قرار داد و افزود: نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده در بایگانی ها وجود داشته است و هر ماه بر میزان موجود افزوده می شد که باید این موضوع هرچه سریع تر با توجه به اصلاح زیر ساختها و آیین نامه ابلاغی ریاست قوه قضاییه، ساماندهی شود.
خداییان با اشاره به اینکه تمام فرایندهای اجرا الکترونیکی شده است، بیان کرد: مطابق دستورالعمل اجرا که به تازگی ابلاغ شده است، مدیران باید ظرف ۱۵ روز پرونده ها را پالایش و لیست پرونده ها را به سازمان ثبت اسناد و املاک اعلام کنند تا نسبت به این اسناد تعیین تکلیف صورت گیرد و بایگانی فیزیکی در اجرا حذف شود.
در پایان همایش لوح اقبال مدیر کل بازرسی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که از سوی رئیس قوه قضاییه به عنوان مدیر نمونه مورد تقدیر قرار گرفته بود، توسط دکتر خداییان به وی تقدیم شد.