پیمان عشقی مدیرعامل سازمان انتقال خون در نشست خبری آنلاین که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار شد در پاسخ به پرسشی درباره آخرین نتایج پلاسما درمانی اظهار داشت: کارآزمایی اول پلاسما درمانی به پایان رسید و گزارش آن امروز در ستاد ملی کرونا مطرح میشود، به طور کلی در بیماران مبتلا به کرونا که پلاسما دریافت کردند میزان مرگ و میر 50 درصد کاهش یافت.
*آغاز کارآزمایی بالینی پلاسما درمانی در شهرهای وضعیت قرمز
اخبار اجتماعی- وی ادامه داد: مدت اقامت در بیمارستان نیز حدود 30 درصد کاهش یافته است. همچنین میزان اقامت بیمارانی که کار آنها به آی سی یوو استفاده از دستگاههای کمک تنفسی کشیده بود بیش از 50 درصد کاهش پیدا کرد و در بیماران بسیار بدحال که در آی سی یو شرایط ویژهای داشتند میزان مرگ و میر وقتی پلاسما به موقع به آنها رسیده بود 50 درصد کاهش یافته بود.
وی عنوان کرد: در استانهایی که در وضعیت قرمز شیوع کرونا هستند کارآزمایی بالینی پلاسمادرمانی آغاز شده است و 60 بیمار در این کارآزمایی حضور یافتند.
*خرید و فروش پلاسما نداریم
وی عنوان کرد: در فضای مجازی برخی به دنبال جوسازی هستند، ما در قبال پلاسمای خون و پلاکت بیماران نه پول میدهیم و نه پول میگیریم، پلاسمایی که از خون بیماران اضافه میآید را به کمپانیهای جهانی ارائه میدهیم و دارو تحویل میگیریم و دارو با قیمت ارزانتری به دست ما میرسد، دور ریختن پلاسما هدر دادن سرمایه کشور است.
عشقی گفت: شاید منظور منتشر کنندگان پلاسمایی باشد که از افراد پر پادتن گرفته میشود باشد، این افراد پادتن ویژه در بدن دارند و تعداد آنها کم است در همه جای دنیا از این افراد برای تولید دارو دعوت میشود، داروهایی مانند سرم ضدهاری. ما هزینه رفت و آمد این اهدا کنندگان را پرداخت میکنیم به دلیل اینکه این افراد وقت و زمان خود را در اختیار ما میگذارند و روی آنها مداخلات درمانی صورت میگیرد برخی اسم این کار را پلاسما فروشی میگذارند در صورتی که ما فقط هزینه ایاب ذهاب داوطلبان را جبران میکنیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون تصریح کرد: برای تولید داروهای مشتق از پلاسما حدود یک میلیون لیتر پلاسما نیاز داریم، که پلاسمای اضافی و پلاسمایی که بخش خصوصی جمع آوری میکند جمعا 550 هزار لیتر میشود که باز هم نیاز ما رفع نمیشود، سازمان جهانی بهداشت درحال تدوین دستورالعملی برای جبران کمبود پلاسما است. اهداکنندگان 24 بار در سال میتوانند اهدای پلاسما داشته باشند. درحال حاضر سازمان انتقال خون اهدای بدون چشمداشت دارد و افتخار میکند ماده اولیه را برای بیماران بستری در بیمارستان را تامین کند.
عشقی گفت: پلاسما در کیسههای مخصوص مصرف جمع آوری میشود و ما هزینهای از دولت و بیمه دریافت نمیکنیم.
*آمادگی سازمان انتقال خون برای احداث پایگاههای اهدای خون ثابت
مدیرعامل سازمان ناتقال خون در پاسخ به پرسشی درباره اثرگذاری تحریمها گفت: تحریمها سختیهایی را برای ما ایجاد کرده است اما مردم نگران تامین خون مورد نیاز نباشند این دوره سیاه خواهد گذشت و این دوره لکه ننگی بر سیاستهای آمریکا است.
عشقی در پاسخ به پرسش خبرنگار درباره وضعیت پایگاههای ثابت انتقال خون در کشور گفت: برای اینکه پایگاه ثابت انتقال خون داشته باشیم، پزشک آزمایشگاه و تیم نیروی انسانی وجود داشته باشد بر اساس منابع موجود سازمان تعریف شده است و مشخص شده است که در هر مرکز چقدر اهدا باید صورت گیرد، قول میدهیم که هر نقطهای از کشور که شرایط شاخصهای تعریف شده ما را داشته باشد و خیرین و دولت به ما اعلام کند توانایی ایجاد پایگاه ثابت را داشته باشد پایگاه ایجاد خواهیم کرد، در حال حاضر حدود 188 پایگاه ثابت اهدای خون داریم و تعداد زیادی پایگاه سیار که درحال حاضر به مردم خدمترسانی میکنند.
وی گفت: از مجموع داوطلبان، فقط از 2100000 نفر خون میگیریم و از 400000نفر به دلیل ملاحظات پذیرش نمیکنیم. ما سختگیرانهترین استانداردها را در ایران بکار میگیریم که همیشه مورد اعتراض اهداکنندگان بوده است. در پی شیوع کرونا، از هیچ کدام از استانداردهای خود کوتاه نیامدیم و همه مسائل بهداشتی رعایت میشود. از طریق اپلیکیشنهایی که در سازمان طراحی میشود اطلاعات و کمکهای خاصی در اختیار اهداءکنندگان قرار میدهیم. از بهبودیافتگان کرونا میخواهم حتماً اقدام به اهدای پلاسمای خون خود کنند. سازمان انتقال خون در ۲۲ پایگاه خود بدون اینکه خونی از بهبودیافتگان گرفته شود، پلاسمای آنها را دریافت میکند.