رییس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران معتقد است، فشار روانی و اجتماعی ناشی از فقر فرهنگی از مهمترین دلایل بروز برخی آسیبهای اجتماعی نظیر فرزندکشی به شمار میرود.
اخبار اجتماعی-مصطفی اقلیما در خصوص علل اجتماعی بروز فرزندکشی در یک جامعه اظهار داشت: در واقع رشد آدمی در یک محیط اجتماعی با آموزش افکار، عقاید، هنجارها و ارزشهای متعددی همراه میشود و بروز برخی اتفاقات که در تعارض با این عقاید و باورها است، سبب اقدام به ناهنجاری میشود.
اقلیما ادامه داد: به عنوان مثال فرار دختر در یک شهرستان به طور حتم با اعتقادات و ارزشهای سنتی منطقه در تضاد و این مساله برای والدین با فشارهای اجتماعی همراه است.
رییس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران تصریح کرد: نگاه جامعه، اقوام و خویشاوندان، تفکرات خانواده و برخی عناصر فرهنگی از مهمترین فشارهای اجتماعی محسوب میشود.
این جامعهشناس با بیان اینکه در بطن هر فاجعه معلولی از علتها نهفته است، گفت: به عنوان مثال عدم تحویل آنی یک دختر فراری به خانواده، بیتردید سبب کاهش هیجانات منفی همچون خشونت و پرخاشگری است و میتواند از بروز برخی از فجایع انسانی نظیر قتل پیشگیری کند.
وی افزود: بنابراین سیاستهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هر یک در بروز آسیبهای اجتماعی یک جامعه اثرگذار است و قانون و مقررات نیز صرفا معین وقوع یک واقعه نیست.
اقلیما تاکید کرد: فرار یک دختر هم گاه ناشی از عدم محبت والدین است؛ به عبارت دیگر این عامل هم میتواند به عنوان یکی از علتهای آسیب اجتماعی (فرار و خشونت و قتل و...) مطرح شود. بنابراین آموزش پدر و مادر از دوران کودکی در رابطه با این مباحث نقش مهمی در جلوگیری از آسیبها ایفا میکند.
وی همچنین فقر خانوادگی، اقتصادی، ازدواجهای اجباری و شماری از ارزشهای اجتماعی را از دیگر عوامل بروز این آسیب تاثیرگذار دانست و گفت، به منظور پیشگیری، زیرساختها (نظیر آموزشهای دوران کودکی در هر خانواده) باید اصلاح شود.