سید پیمان موسوی نماینده استان کرمانشاه در شورای عالی استانها در نشست ارزیابی عملکرد شوراها و بررسی موانع پیش رو به مناسبت روز ملی شوراها اظهار داشت: 126 هزار نفر خانواده شوراهای شهر و روستا را در کشور تشکیل میدهند و در 10 اصل قانون اساسی به شوراها تأکید و توجه شده است.
اخبار اجتماعی- وی خاطرنشان کرد: شوراها یکی از ارکان تصمیمگیری نظام جمهوری اسلامی هستند و با تشکیل شوراها سرنوشت مردم به مردم واگذار شده است.
موسوی خاطرنشان کرد: در سال 1375 بعد از کلی کش و قوسها مجلس شورای اسلامی تشکیل شوراهای شهر و روستا را به تصویب رساند و از سال 77 اولین دوره آن آغاز به کار کرد.
نماینده استان کرمانشاه در شورای عالی استانها اظهار داشت: متأسفانه شوراها در جایگاه واقعی خود قرار نگرفتهاند و لایحه مدیریت یکپارچه شهری همچنان در مجلس شورای اسلامی بلاتکلیف است و این توان را به شوراها ندادهاند که با اجرای مدیریت یکپارچه شهری اقدامات لازم را انجام دهند.
وی افزود: متأسفانه اختیارات شوراها کمتر شده است و جایگاه این نهاد مردمی به میزان آنچه که در قانون اساسی آمده است، نیست.
موسوی تأکید کرد: بدون شک کسانی که به شوراها راه پیدا کردهاند از یک پتانسیل و حمایت اجتماعی برخوردار بودهاند و جا دارد که به این منتخبین مردمی توجه بیشتری صورت گیرد.
نماینده استان کرمانشاه در شورای عالی استانها تصریح کرد: اتحاد بین شوراها و شهرداریها میتواند منجر به ارائه خدمات بهتر به مردم شود و به دلیل عدم اتحاد شورایی شاهد چالشها و مشکلاتی هستیم.
وی یادآور شد: فرهنگ سازی و آموزش نیز یکی دیگر از اقداماتی است که باید ریل آن در شوراها گذاشته شود و اقداماتی در این خصوص نیز صورت بگیرد.
یکصد هزار عضو شوراها نیاز به آموزش دارند
در ادامه نیز سید عبدالرزاق موسوی نایب رئیس شورای عالی استانها در باره جایگاه شوراها در کشور اظهار داشت: عملا میبینیم که سیاستهای وزارت کشور از طریق نمایندگانش در هیأت تطبیق اجرایی میشود و در این هیأت مشخص میکنند که شوراها در چه مسیری پیش بروند.
وی خاطرنشان کرد: چالش بعدی در نوع نگاه دولتمردان و نمایندگان مجلس به شوراها است. قوه مجریه برخلاف سیاستهای کلی علاقمند نیست که وظایف خودش را واگذار کند و سالهاست لایحه مدیریت یکپارچه شهری اجرایی نشده است.
عبدالرزاق موسوی افزود: دولت با نگاه عدم واگذاری اختیاراتش اجازه نمیدهد که لایحه مدیریت یکپارچه شهری تبدیل به قانون شود و در سال گذشته هم این لایحه با اختلاف 6 رأی به تصویب نرسید.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از چالشها آموزش شوراها است و بیش از یکصد هزار عضو شورا نیاز به آموزش دارند و در این خصوص باید منابع مالی در اختیار شوراها قرار بگیرد.
نایب رئیس شورای عالی استانها اظهار داشت: در نهاد شورای عالی استانها قرار است در سطح کلان تصمیم گیری شود و طرحهایی به مجلس و دولت ارسال شود و در نهایت از حقوق شوراها هم دفاع شود.
عبدالرزاق موسوی بیان داشت: امیدوار هستیم در آینده شوراها دستاوردهای خوبی داشته باشند.