کمرئی: در حال تدوین برنامه آموزش در بحران هستیم

 علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش صبح امروز در برنامه «در انتهای الوند»، اظهار کرد: کرونا در بیش از ۸۰ درصد نظام‌های آموزشی اختلال ایجاد کرده است و فرایند یاددهی - یادگیری متفاوت شده است که
می‌توانیم از آن به عنوان فرصت استفاده کنیم البته گرایش جامعه به مدارس سنتی است

اخبار اجتماعیوی ادامه داد: وقتی که مشخص شد تعطیلات به درازا می کشد باید برنامه‌ میان مدت تدوین می‌شد و به همین دلیل برنامه‌ریزی دقیقی صورت گرفت.

کمرئی افزود: از هفتم اسفند مذاکرات با صدا.  سیما شروع شد و از هم اسفند آموزش‌های تلویزیونی آغاز شد و از شبکه‌های ۴، ۷ و معارف برنامه داشتیم و تا کنون ۱۰۲۰ برنامه تولید شده است.

وی درباره ارزیابی از برنامه‌های ارائه شده، گفت: از طریق الگوها و برنامه‌هایی که داریم ارزیابی انجام می‌شود اما جدا از آن، بیش از ۹ میلیون بار آموزش‌های تلویزیونی از تلوبیون دانلود شده است و نشان دهنده توجه به آن است.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: روش دوم، آموزش پراکنده در فضای مجازی بود؛ معلمان خودجوش وارد شدند و به دانش‌آموزان خود تدریس می‌کردند که آموزش و پرورش به آن وارد شد و این برنامه را وسعت داد و شبکه آموزشی دانش‌آموز (شاد) ایجاد شد و قرار است ۱۵ میلیون دانش‌آموز را تحت پوشش قرار دهد.

وی تصریح کرد: قرار است متناظر با مدرسه حقیقی، مدرسه مجازی باشد و زنگ تفریح هم دارد. یعنی اگر در مدرسه حقیقی ۳ زنگ با ۳ معلم بوذ، اکنون هم همان است و ما بین کلاس‌ها زنگ تفریح برای استراحت کوتاه پیش‌بینی شده است.

کمرئی در خصوص دانش‌آموزانی که دسترسی به
موبایل و تبلت و اینترنت ندارند، گفت: درسنامه‌ها و محتوا با کمک راهبران آموزشی تهیه شده است و آموزش‌های تلویزیونی هم هست.

وی درباره ارزشیابی پایان سال تحصیلی، اظهار کرد: ارزشیابی فرصتی است که بررسی شود که آیا یادگیری انجام شده است؛ امتحانات نهایی حضوری است اما ۱۱ پایه هنوز شرایط امتحانات مشخص و قابل اعلام نیست البته اگر شرایط امتحان حضوری نبود از طریق ارزشیابی مستمر معلمان صورت می‌گیرد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که اگر کرونا ادامه پیدا کند، برنامه چیست، گفت: در حال تدوین برنامه آموزش در بحران هستیم تا متناسب با شرایط برنامه‌ریزی کرده و آمادگی ایجاد کنیم.

وی در خصوص تکلیف شهریه مدارس غیردولتی بیان کرد: این موضوع در بخش سازمان مدارس غیردولتی و مشارکت‌های مردمی است اما آنچه بنده اطلاع دارم این است که مدارس غیردولتی فرصتی برای نظام آموزشی است که در بخش آموزش در این شرایط به نحو احسن فعالیت کرده است و یک بخش خدمات ویژه است که ممکن است انجام نشده باشد.

کمرئی درباره مافیای کنکو و نقش آنها در برگزاری کنکور هم اظهار کرد: در کشورمان ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها از طریق سوابق تحصیلی است و ۱۵ درصد در رشته‌ها و دانشگاه‌های خاص از طریق کنکور است.