علائم کرونایی که کرونا نیستند

سید علیرضا ناجی، با اشاره به شیوع پاندمی ویروس کووید ۱۹ در سراسر دنیا، اظهار کرد: تشخیص ویروس کرونا به صورت اختصاصی در آزمایشگاه‌های ملکولی کشور در حال انجام است.

اخبار اجتماعیوی افزود: در این آزمایشگاه با دو هدف ژنی آزمایشات تخصصی با حساسیت بالا برای شناسایی ویروس کرونا انجام می‌شود.

ناجی با اشاره به اینکه ویروس کرونا تمایل زیادی به ایجاد عفونت‌های دستگاه تنفسی تحتانی دارد خاطرنشان کرد: نمونه‌هایی که در دستگاه تنفسی فوقانی ارائه می‌شود ممکن است از حساسیت کافی برخوردار نباشد بنابراین در تشخیص این ویروس نمونه برداری از دستگاه تنفسی تحتانی از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی، مهارت در نمونه برداری را یکی دیگر از نقاط قوت متخصصان علوم آزمایشگاهی دانشگاه عنوان کرد و افزود: آزمایشگاه ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری از زمان شیوع و شناسایی ویروس کرونا پیشرفت‌های زیادی داشته و با اصلاح روش‌های نمونه گیری، پوشش حداکثری در ارائه خدمات به مردم داشته است.

رئیس مرکز آزمایشگاه ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینکه آزمایشگاه بیمارستان مسیح دانشوری یکی از مراکز سه گانه تشخیص ویروس کووید ۱۹ در مراکز دولتی است، تاکید کرد: این مرکز روزانه تعداد زیادی نمونه تست از بیماران و افراد مشکوک به بیماری را مورد آزمایش قرار می‌دهد که این آمار در بیشتر موارد به رقمی بیش از ۵۰۰ نمونه تست افزایش می‌یابد.

ناجی گفت: همکاران ما در آزمایشگاه‌های تشخیص ویروس کووید ۱۹ به صورت ۲۴ ساعته و در دو شیفت کاری فعالیت می‌کنند تا پاسخگوی بیماران و سایر مراکز ارجاع نمونه‌ها در بالاترین سطح ممکن باشند.

وی افزود: تمام نمونه‌های مناطق تحت پوشش این دانشگاه به این مرکز ارسال می‌شود البته بیمارستان مسیح دانشوری نیز بیمارستان تخصصی کرونا است و افراد مبتلا در این بیمارستان بستری می‌شوند. نمونه‌ها برای بررسی از مراکز درمانی دولتی و خصوصی نیز در صورت نیاز به این بیمارستان انتقال پیدا می‌کنند.

ناجی از تغییر چیدمان بیمارستان مسیح دانشوری خبر داد و تاکید کرد: این بیمارستان تا زمان پایان اپیدمی کرونا خدمت دیگری را ارائه نمی‌دهد و صرفاً با تمرکز بر تشخیص و درمان بیماران مبتلا به کرونا فعالیت خواهد کرد.

وی با اشاره به تاکید سازمان جهانی بهداشت مبنی بر شناسایی بیماران مبتلا به کرونا، توضیح داد: این هشدارها دلیل کافی نیست که با بروز هر علامتی تقاضای آزمایش از سیستم درمانی داشته باشیم بنابراین انجام تست و ضرورت آزمایش از قاعده‌ای کلی پیروی می‌کند که باید مورد توجه قرار بگیرد.

این استاد این دانشگاه به مردم توصیه کرد که تا پایان اپیدمی ویروس کرونا در خانه بمانند.

ناجی افزود: مر دم این موضوع را در نظر داشته باشند که امسال سال ویژه ای است و باید متناسب با آن رفتارهای خاص داشته باشیم، کادر درمان دچار فرسودگی شده‌اند.

وی از مردم فهیم ایران درخواست کرد که همانند همیشه همبستگی و درک مقابل از موقعیت‌ها و بحران‌ها را به نمایش بگذارند و با سفر و تردد غیر ضروری در سطح شهر به همنوعان و کادر درمان کمک کنند تا گردش ویروس در کشور کاهش یابد.

ناجی از تمامی پرسنل کادر درمان، بهداشت و ایثارگران خط مقدم مقابله با ویروس کووید ۱۹ از مرحله شناسایی تا درمان قدردانی کرد.