به گزارش افکارنیوز، گاهی وقتها نام اجسام سنخیتی با کارایی آنها ندارد. این عدم تطابق اسمها میتواند عوارض جبران ناپذیری برجای بگذارد. گوش پاک کن یکی از نمونههای آن است. موردی که نه تنها مردم عادی بلکه مسوولان بهداشتی جامعه به آن توجهی ندارند تا جایی که داروخانهها حتی در صورت آگاهی از مصرف نابجای آن توسط مشتری در جهت افزایش آگاهی افراد تلاشی نمیکنند.
دکتر سیدعباس صفری نایینی مدیر گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با سینانیوز تصریح کرد: «استفاده از گوش پاک کنها عموما توصیه نمیشود. برای تخلیه گوش هرگز نباید از وسیلهای که به اشتباه گوش پاککن خوانده میشود، استفاده کرد چون این وسیله به گوش آسیب میرساند به گونهای که پنبه نوک آن در مجرای گوش باقی میماند. این وسیله به پرده گوش نیز صدمه میزند چون استفاده از آن باعثفشرده شدن جرم در نزدیکی پرده گوش میشود.»
وی توضیح داد: «جرم گوش بخشی از سیستم دفاعی بدن است که از رشد اغلب میکروبها و قارچها در مجرای گوش خارجی جلوگیری میکند و با خاصیت چسبندگی که دارد گرد و غبار و ذرات معلق را به خود میگیرد که با خارج شدن جرم از مجرا این ذرات نیز خارج میشوند.»
این متخصص گوش و حلق و بینی گفت: «وجود جرم و تولید آنکه توسط غدد مجرای گوش ایجاد میشود برای سلامت گوش لازم است اما گاهی تجمع جرم سبب انسداد مجرا شده و شنوایی را کاهش میدهد.»
دکتر نایینی اظهار کرد: «همچنین درصورتی که جرم گوش سفت شدهباشد استفاده از گوش پاککن سبب فشردهترشدن جرم در مجرا میشود و ممکن است آسیب مجرا و پرده گوش و یا درد را به دنبال داشتهباشد.»
وی با بین اینکه استفاده مکرر از گوش پاککن علاوه بر مستعد کردن گوش به عفونتهای میکروبی و قارچی، سبب خارش مزمن گوش میشود، خاطرنشان کرد: «به دنبال خاراندن مداوم گوش، مجرای گوش زخم و دچار درد و التهاب میشود. لذا بعد از استحمام نباید از گوش پاککن استفاده شود و برای خشک کردن گوش بعد از استحمام، باد ملایم و گرم سشوار را به مدت دو دقیقه از فاصله نیممتری به سمت گوش جریان دهید تا گوش خشک شود.»
دکتر نایینی در پایان درباره راههای خارج کردن جرم گوش گفت: روشهای متداولی برای این کار وجود دارد که خارج کردن جرم با مکش و برخی از ابزارهای خاص و شست و شو با آب پاکیزه از جمله آنهاست البته پیش از آغاز خارج کردن جرم سفت از گوش باید این عضو را با گلیسیرین نرم کرد.
شناسه خبر:
۹۵۴۱۶
گوش پاککن به گوش آسیب میرساند
گوش پاک کن وسیلهایی جهت تمیز کردن لاله گوش، بین انگشتان پا استعمال داروها در نواحی باز و تمیز کردن آرایش دور چشمها است. این وسیله برای پاک کردن گوش نیست ولی متاسفانه غالباً در کشورمان از این وسیله به عنوان گوش پاک کن استفاده میشود که این مساله ناشی از نقص آگاهی مردم است.
۰