به گزارش افکارنیوز فرزانه منجزی در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به مقاله خود که به بررسی اثر ارتباط اسلامی و نگرشهای مذهبی بر بهبود رضایت زناشویی پرداخته بود، اظهار داشت: نتایج حاصل از پژوهش، بیانگر این است که اثر ارتباط اسلامی و نگرشهای مذهبی بر بهبود رضایت زناشویی زوجین شهر اصفهان مؤثر بود و با سطح معنیداری تأیید شد.
وی بیان داشت: یکی از اقدامات اولیه بهداشت روانی، رضایت زناشویی و مساعدسازی محیط خانوادگی است، از این رو به عنوان هدف پژوهش لحاظ شد.
عضو گروه مشاوره واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان تصریح کرد: در این بررسی، ۶۰ زوج شهر اصفهان به منظور رفع مشکلاتشان در این طرح داوطلب شدند.
وی ادامه داد: اثر ارتباط اسلامی و نگرشهای مذهبی بر رضایت زناشویی زوجها در پس آزمون و پیگیری مؤثر بوده است.
منجزی افزود: با توجه به یافتههای پژوهش پیشنهاد میشود که در مشاوره زناشویی از سبک ارتباط اسلامی و نگرشهای مذهبی برای افزایش رضایت زناشویی استفاده کنند.
وی گفت: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر ارتباط اسلامی و نگرشهای مذهبی بر بهبود رضایت زناشویی زوجین شهر اصفهان انجام شد.
عضو گروه مشاوره واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان با اشاره به تحقیقی که بر زوجین اسپانیایی انجام شد، اضافه کرد: در این پژوهش به این نتیجه رسیدند که آموزش مهارتهای ارتباطی سبب افزایش هماهنگی زوجین و نیز اجتناب از درگیری و تعارض میشود.
وی تاکید کرد: طی هشت جلسه مهارتهای مدیریتی خشم، همدلی، مسئولیتپذیری و خودشناسی را به زوجین آموزش دادند و به این نتیجه رسیدند که این آموزشها اثر مثبتی بر میزان سازگاری زناشویی داشته است و به تغییرات رفتاری درازمدت در زوجین منجر میشود.
منجزی ادامه داد: زوجینی که ارتباطات کلامی بیشتری با هم داشتند و بحثهای داخلی خانواده برای آنها در اولویت بوده نسبت به زوجینی که ارتباطات کلامی کمتر و یا به موضوعات غیرشخصی پرداختند، از سطح رضایت زناشویی بیشتری برخوردارند، توافقات بیشتری با هم دارند و علاقهمند به بازسازی روابط خود هستند و زوجین مذهبی در ارتباط زناشویی موفقتر بودند.
وی بیان داشت: زوجینی که اوقات فراغت بیشتری را با هم میگذرانند و سرگرمیهای مشترکی دارند، ارتباطات کلامی و عاطفی بیشتری با یکدیگر داشته به گونهای که در سلامت جسمی و روحی آنها مؤثر است و در نهایت رضایت از زندگی زناشویی با یکدیگر دارند.
عضو گروه مشاوره واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان گفت: به دنبال بررسی نقش دین و تجانس مذهبی در بین زوجین، به این نتیجه رسیدند که مذهب نقش مهمی در رضایت زناشویی دارد به این ترتیب که عقاید و اعمال مذهبی از لحاظ درون فردی، فرد را قادر میسازد که از لحاظ فیزیولوژیکی، شناختی و عاطفی خشم خود را کنترل کند و به او کمک میکند که مسئولیت اعمال خود را در تعارضها بپذیرد.
وی اظهار داشت: از لحاظ بین فردی، اعمال مذهبی شرایطی ایجاد میکند که فرد در هنگام خشم به خدا توجه کند و حمایتی برای هر دو زوج ایجاد میکند که از تعارض با یکدیگر اجتناب کنند.
شناسه خبر:
۹۵۰۵۰
به دنبال بررسی از ۶۰ زوج اصفهانی
زوجین مذهبی درارتباط زناشویی موفقتر هستند
عضو گروه مشاوره واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان گفت: به دنبال بررسی روی ۶۰ زوج داوطلب اصفهانی مشخص شد که زوجین مذهبی در ارتباط زناشویی موفقتر هستند.
۰