به گزارش افکارنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، دکتر اکبر کوشان فر، متخصص کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگویی افزود: با شروع فصل بهار یک سری از بیماری ها در جامعه شیوع پیدا می کند که از آن جمله می توان به شیوع آبله مرغان در بین کودکان اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه عامل این بیماری ویروس است گفت: این بیماری معمولاً با تب و علائم شبیه سرماخوردگی شروع می شود و بعد از یکی دو روز جوش های قرمز رنگی برروی دست و صورت ظاهر می شود که بعداً تمام بدن را پر می کند.
کوشانفر اظهار داشت: ابتدا این جوش ها کوچک و قرمز رنگ هستند و بعد از چند روز بزرگ شده و نوک جوش ها سفید رنگ می شود که معمولاً این جوش ها بعد از ۱۵ روز پوسته پوسته شده و از بین می روند.
وی با بیان اینکه نباید کودکان به علت خارش به این جوش ها دست بزنند چراکه جای آنها همچون اسکار روی بدن می ماند عنوان کرد برای کاهش خارش پزشک متخصص قرص هیدروکسیزین و محلول کالامین دی تجویز می کنند.
این متخصص کودکان تصریح کرد: افراد در طول زندگی بیش از یک بار دچار آبله مرغان نمی شوند چرا که ابتلا یک باره به این بیماری مصونیت همیشگی برای آن ایجاد می کند باید توجه داشت از زمان تماس کودک با فرد مبتلا به آبله مرغان تا زمان ظهور این بیماری در بدن کودک که دوره کمون نامیده می شود ۱۰ تا ۱۵ روز طول می کشد و این کودک می تواند در تماس با دیگر افراد مبتلا نشده آنها را نیز مبتلا کند.
کوشانفر ادامه داد: کودک مبتلا به آبله مرغان باید ۸ تا ۱۰ روز در خانه استراحت کند تا باعثانتقال بیماری به دیگران نشود.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه این بیماری هیچ نوع دارویی نمی خواهد مگر داروهای ضد خارش افزود: در روز سوم بیماری بهتر است کودک به حمام رفته و بدن خود را با یک لیف به صورت آرام شستشو دهد.
وی در خصوص تغذیه این کودکان گفت: بهتر است کودکان در طول مدت بیماری غذاهای ساده و مقوی همچون سوپ مرغ، گوشت و برنج و ماهیچه مصرف کنند و از خوردن غذاهای سرخ کردنی، مواد غذایی حاوی ادویه به دلیل ایجاد خارش پرهیز کنند.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که بهترین زمان ابتلا به آبله مرغان چه زمانی است گفت: بهترین زمان برای ابتلا به آبله مرغان سن ۴ تا ۶ سالگی است