اخبار اجتماعی- کرونا این روزها وازه ای است که ذهن هر فردی در جهان را به خود مشغول کرده، ویروسی که از چین شروع شده و حالا کمک کم به تمام سطح جهان سرایت می کند.
به گزارش افکارنیوز، کرونا چیست؟ این سوالی است که در این روزهای اخیر بین مردم زیاد شنیده می شود و آیا ویروس کرونا وارد ایران شده است؟
بیماری کرونا در واقع یک خانواده بزرگ ویروسی محسوب می شود که باعث بروز بیماری های تنفسی می شود، از این جهت این ویروس خطرناک است که تا به امروز تعداد زیادی از مردم جهان به آن مبتلا شده اند، اولین بار این ویروس در چین مشاهده شد که بر اساس آخرین آمار 4600 نفر در دنیا به این ویروس مبتلا شده که جان 106 نفر را گرفته است.
گفته می شود این ویروس از طریق خوردن سوپ خفاش توسط چینی ها منتقل شده است، این موضوع اگر چه هنوز تائید رسمی نشده اما بر اساس یک معیار که می گوید چینی ها در آسمان جز هواپیما و در زمین جز ماشین ها و در دریا جز کشتی ها هر آنچه هست را مصرف می کنند بعید نیست از سوپ خفاش این ویروس منتقل شده باشد.
روش های انتقال ویروس کرونا
ویروس کرونا به روش های مختلفی منتقل می شود که موارد زیر را شامل می شود:
از طریق ذرات موجود در هوا یعنی سرفه یا عطسه
تماس بدنی نزدیک مانند روبوسی، لمس بدن یا دست دادن
تماس دست با سطح آلوده به ویروس و لمس چشم ها، بینی یا دهان قبل از شستن دستها
موارد نادر از طریق آلودگی مدفوع
بیماری کرونا چه علائمی دارد؟
کرونا علائم بسیار شبیه سرماخوردگی دارد و به همین دلیل شناخت آن سخت است، افرادی که کرونا گرفته اند علائمی مانند تب، سرفه های شدید، دشواری های تنفسی، تنگی نفس دارند و باید افراد مراقبت کنند اگر دچار چنین علائمی به صورت حاد شدند حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند.
ویروس کرونا به ایران رسید؟
این همان سوالی است که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردیم، مردم امروز نگران هستند بر اساس آنچه در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دیده می شود ویروس کرونا به ایران منتقل شده یاشد.
اگر چه وزارت بهداشت طی یک اعلامیه رسمی اعلام کرد که در تمام پایانههای مرزی کشور به ویژه فرودگاهها و بنادر بینالمللی، پایگاههای مراقبتهای بهداشتی مرزی با حضور تیمهای متشکل از کارشناسان و متخصصان بهداشت و مبارزه با بیماریها فعال هستند و با تجهیزات مناسب، هرگونه مورد مشکوک ورودی به کشور را تحت غربالگری و مراقبتهای لازم قرار میدهند.
اما محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت سخنانی جدید و مطالبی را درباره ویروس کرونا ادر ایران اعلام کرد.
وی معتقد است که آنچه در فضای مجازی در خصوص ویروس کرونا منتشر می شود با فضای حقیقی بسیار متفاوت است و مرگ و میر این بیماری نسبت به ویروس سارس و مرس کمتر است، افزود: برخلاف آنچه شایع شده و بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت نه در عراق و نه در پاکستان این ویروس وارد نشده و صحت ندارد و تنها در امارات وجود این ویروس اثبات شده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت با بیان اینکه این بیماری شبیه آنفلوآنزاست گفت: تا زمانی که دقیقا آزمایش اثبات نکرده که ویروس کروناست، بهتر است در محافل عمومی در این خصوص دقیق تر صحبت کنیم.
گویا با اشاره به انتشار فیلم های مختلف در خصوص این بیماری در فضای مجازی، تاکید کرد: این ویروس دستگاه تنفس را درگیر کرده و علائمی شبیه به آنفلوآنزا دارد و عمدتا کسانی که دچار این بیماری شده اند سن بالایی داشته یا بیماری های زمینه ای مانند نارسایی قلبی، تنفسی و دیابت داشته اند.
وی با تأکید بر اینکه به جای ایجاد نگرانی در بین مردم باید از بزرگ کردن این بیماری در ذهن مردم جلوگیری کنیم، خاطرنشان کرد: این ویروس وارد ایران خواهد شد و هیچ مرزی نمی شناسد و اگر کشوری مدعی شود که اجازه ورود این ویروس را نمی دهد، حرف غیر علمی زده است.
ویروس کرونا به ایران وارد می شود
رئیس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت با اشاره به وظائف دولتها در قبال ویروس کرونا یادآور شد: این وظایف شامل این است که اگر ویروس وارد شد افراد کمتری مبتلا شوند؛ اگر افرادی مبتلا شدند کمتر به بیمارستان کشیده شوند، و اگر بستری شدند کمتر به بخش مراقبت ویژه برسند و در نهایت افراد کمتری از بین بروند.
گویا با بیان اینکه بلا استثنا این ویروس وارد ایران خواهد شد، بیان داشت: اگر موردی را مشاهده و تأیید کنیم بلافاصله اعلام می کنیم و نیاز به پنهان کردن آن نیست.
وی اضافه کرد: افرادی که وارد ایران می شوند به سه گروه تقسیم می شوند؛ گروه اول کسانی هستند که هیچ علامتی از این بیماری ندارد و به آنها آموزش داده می شود و شماره تلفنی اعلام می کنیم تا اگر علائمی دیدند به ما اطلاع دهند؛ ضمن اینکه می گوییم تا دوهفته از تماس با دیگران خودداری کنند.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت متذکر شد: گروه دوم افرادی هستند که علائم خفیفی از این ویروس دارند و توصیه می کنیم در منزل باشند و روزانه ماموران بهداشتی ما به صورت حضوری یا تلفنی وضعیت آنها را بررسی می کنند و گروه سوم نیز به بیمارستان منتقل شده و به صورت ایزوله شده از آنها مراقبت می کنیم.
گویا بیان داشت: تاکنون ۶ مورد مشکوک ابتلا به این ویروس از استانهای مختلف گزارش شده که همگی آنها منفی بوده است. این عفونت درمان و داروی خاصی ندارد. اکنون بیمارستانهای خاصی در تمامی استانها و نیز چند بیمارستان در تهران در این خصوص در نظر گرفته شده است و حتی بیمارستان خصوصی را نیز در این رابطه در نظر گرفته ایم.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت با بیان اینکه دو مورد مشکوک به کرونا که در تبریز بستری بودند با انجام آزمایش جواب آنها منفی بوده است، افزود: امروز مشخص شد که این دو نفر مبتلا به آنفلوآنزای نوع بی هستند.
وی با اشاره به راههای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، خاطر نشان کرد: شستن دستها بسیار موثر است و اگر فردی مبتلا به این ویروس شد و به وسیله ای دست بزند احتمال انتقال به دیگر افراد وجود دارد.
گویا تصریح کرد:استفاده از ماسک تاثیری در جلوگیری از ابتلا به این ویروس ندارد؛ چراکه زدن ماسک مربوط به کادر پزشکی است که با بیماران تماس مستقیم دارند و استفاده مردم در خیابان ها و معابر تاثیری در جلوگیری از ابتلا ندارد و ما هیچ وقت استفاده از ماسک را به مردم توصیه نمی کنیم.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت درباره احتمال ساخته شدن این ویروس در آزمایشگاه، گفت: اگر این ویروس را دستکاری کنند تنها خطر بهداشتی ندارد و این قابل پیش بینی نیست؛ ضمن اینکه اگر فرد یا کشوری بخواهد این ویروس را درست کند خسارت اقتصادی آن به مراتب بیشتر از خسارت وارده به سلامتی انسان است.
وی با بیان اینکه باید صبر کنیم تا در آینده دلیل اصلی شیوع این ویروس مشخص شود، ابراز داشت:سازمان جهانی بهداشت در هفته گذشته جلساتی را در خصوص کرونا تشکیل داده و امروز نیز جلسه ای در حال برگزاری است اما هنوز تصمیمات آن اعلام نشده است.
گویا متذکر شد:اگر از سوی سازمان جهانی بهداشت اضطرار جهانی اعلام شود توصیه های جدیدی در این خصوص اعلام می شود؛ ضمن اینکه بیشتر مبتلایان به این ویروس افراد در بازه سنی ۱۰ تا ۹۰ سال هستند.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت تاکید کرد: بهترین و موثرترین راه پیشگیری از ابتلا به این ویروس شستن دستها و گرفتن دستمال هنگام سرفه و عطسه کردن جلوی بینی است.
طلعت مختاری آزاد، استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با بیان اینکه ۷۰ درصد ویروس های نوپدید از حیوانات هستند، اظهار داشت: خانواده کرونا ویروس بین انسان و حیوان مشترک هستند.
وی ادامه داد: وقتی ویروس جدیدی منتشر می شود و شناختی از آن نداریم می تواند ترس بیشتری ایجاد کند و با توجه به اینکه ویروس های سارس و مرس از این خانواده ویروس خطرناک بودند، اما با توجه به بیماری زایی که از این ویروس اکنون می بینیم این ویروس نمی تواند خیلی خطرناک باشد.
استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اینکه بگوییم این ویروس دست ساز شده است باید گفت درباره ویروس های تنفسی اگر به صورت دست ساز ایجاد شود نمی توانیم آن را کنترل کنیم؛ بنابراین اینکه عنوان می شود این ویروس دست ساز بوده، بعید است.