معافیت از پرداخت‌ هزینه حامل‌های انرژی مدارس چرا کافی نیست؟

علی الهیارترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه آموزش و پرورش درباره وضعیت اعتبارات در نظر گرفته شده برای معافیت مدارس از پرداخت هزینه آب، برق و گاز اظهار کرد: سرانه‌ای که برای مدارس تعیین می‌شود ۹ مورد را در بر می‌گیرد که یکی از مهمترین  آن‌ها تأمین هزینه حامل‌های انرژی است.

اخبار اجتماعیمعاون برنامه‌ریزی و توسعه آموزش و پرورش ادامه داد: هزینه مواد مصرفی، تعمیرات جزئی، پرداخت هزینه حامل‌های انرژی، سرانه وزشی، پرورشی، حمایتی و آموزشی و یک بسته کلی که ملزم به پرداخت آن هستیم را در مدارس داریم.

الهیار ترکمن تصریح کرد: اینکه برخی از مدارس دولتی از خانواده‌ها هزینه‌ای را دریافت می‌کنند عمدتا تأمین هزینه تعمیرات جزئی و تهیه مواد اولیه است. البته آموزش و پرورش هیچ اجباری مبنی بر انجام این کار ندارد.

او با اشاره به اینکه در برخی مدارس سیستم تأمین برق، آب و گاز مشکلاتی دارد که مانع از رعایت الگوی مصرف می‌شود گفت: به یک نوسازی نیاز داریم تا در این موارد هم الگوی مصرف اعمال شود.

​معاون برنامه‌ریزی و توسعه آموزش و پرورش اظهار کرد: در تبصره ۱۵ قانون هم آمده است که اگر هزینه آب بر اساس الگوی مصرف رعایت نشود میزان قیمت تمام شده از مصرف کننده اخذ می‌شود. در زمینه مصرف آب مدارس با مشکلی مواجه هستیم که اطلاعات موجود در شرکت‌های آب و فاضلاب با میزان مصرف آب مدارس همخوانی ندارد.

الهیار ترکمن افزود: به عنوان مثال زمانی یک مدرسه برای صد دانش‌آموز در نظر گرفته شده بود و میزان آب مصرفی هم بر همین اساس تعیین می‌شد، اما اکنون همان مدرسه افزایش جمعیت دارد، ولی اطلاعات در شرکت آب و فاضلاب تغییر نکرده و همین موضوع باعث می‌شود الگوی مصرف مطابق با اطلاعات موجود نباشد که این موضوع باید با همکاری ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها و نوسازی مدرسه بروزرسانی شود.

او در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ردیف اعتباری در نظر گرفته شده برای معافیت از هزینه آب، برق و گاز مدارس در بودجه ۹۹ افزایش می‌یابد یا خیر اظهار کرد: ردیف اعتباری همانند بودجه سال ۹۸ است و تغییری در این مورد نداریم همچنین با توجه به اینکه تأکید بر پوشش مدارس غیر دولتی بوده است لایحه ۹۹ هم مدارس غیر دولتی  شامل این طرح نمی‌شوند.