مرگبار بودن بیماری آنفلوآنزا موضوعی شناخته شده است. در سال ۱۹۱۸میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر بر اثر ابتلا به بیماری موسوم به آنفلوآنزای اسپانیایی که از تلفات جنگ جهانی اول نیز بیشتر بود جان خود را از دست دادند. اما آیا احتمال مرگ بر اثر ابتلا به سرماخوردگی معمولی نیز وجود دارد؟
اخبار اجتماعی-سرماخوردگی مجموعهای از علائم از قبیل سرفه، آبریزش بینی، عطسه ، خستگی و تب است و یک بیماری تعریف شده به حساب نمیآید. اگرچه نشانههای این بیماری با بسیاری از علائم اولیه آنفلوآنزا شباهت دارد، اما عفونتی کاملا متفاوت است.
"راینوویروس"ها عامل نیمی از تمامی سرماخوردگیها هستند، اما ویروسهای دیگری نیز وجود دارند که در بروز یک یا چند نشانه سرماخوردگی موثرند.
سرماخوردگی معمولی بیماری خفیفی است که بدون درمان و ظرف مدت چند روز برطرف میشود و به همین دلیل بیشتر موارد سرماخوردگی به روش خودتشخیصی شناسایی میشود. با این حال عفونتهای ناشی از راینوویروسها یا برخی دیگر از ویروسهای عامل سرماخوردگی معمولی ممکن است با علائم جدی در برخی افراد همراه باشد. پیامدهای ناشی از سرماخوردگی میتواند جدی باشد و حتی به مرگ افرادی منجر شود که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند.
به طور مثال بررسیها نشان میدهد بیمارانی که تحت پیوند مغز استخوان قرار گرفتهاند بیشتر احتمال دارد دچار عفونتهای تنفسی شوند. درحالیکه راینوویروسها عامل اصلی آن به حساب نمیآیند، اما ویروسهای دیگر مرتبط با علائم سرماخوردگی معمولی از قبیل "آدنوویروس" میتواند عامل بروز عفونتهای تنفسی باشند.
همچنین سرماخوردگی میتواند در افراد بسیار جوان یا مسن با علائم جدی همراه باشد. افراد میانسال در مقایسه با بزرگسالان بیشتر احتمال دارد به عفونتهای سخت ناشی از ویروسهای سرماخوردگی دچار شوند. علاوه بر این، افراد سیگاری یا افرادی که در معرض دود سیگار قرار دارند بیشتر احتمال دارد به سرماخوردگی مبتلا شوند و علائم بیماری در آنان جدیتر است.
از دیگر افرادی که ممکن است به دلیل سرماخوردگی دچار عفونتهای شدیدی شوند بیماران مبتلا به مشکلات ریوی از جمله آسم و فیبروز سیستیک هستند.
به گزارش مدیکال اکسپرس، یکی از بهترین روشها برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی شستشوی مرتب دستهاست. شستشوی مرتب دستها از گسترش بسیاری انواع عفونتها و ویروسها و نه تنها ویروس سرماخوردگی پیشگیری میکند. به گفته پزشکان در مورد عفونتهای ویروسی، "پیشگیری" نکته کلیدی است.