به گزارش افکارنیوز به نقل از خبرآنلاین، این جزیره با توجه به تلفیق جاذبه های طبیعی و فرهنگی، پتانسیلهای بسیار زیادی برای گردشگری و مخصوصاً اکوتوریسم دارد. جاذبه های طبیعی این جزیره از جمله شکلهای زمین شناسی و ژئومورفولوژی، اشکال فرسایشی، منطقه ژئوپارک، حیات وحش و پرندگان جزیره، پوشش گیاهی و جنگلهای حرا، دره ها و تنگه های زیبا، غارهای دیدنی، آبهای نیلگون خلیج فارس و همه همه در کنار جلوه های فرهنگی جزیره از جمله آداب و رسوم، صنایع دستی، موسیقی نواحی جنوب، معماری تیپیک، آثار باستانی و نیز غذاهای محلی و طعم ماهی جنوب، همه جزیره قشم را به عنوان یک منطقه ویژه
اکوتوریسم معرفی می نماید.
ژئوپارک قشم
بخش غربی جزیره قشم حد فاصل روستای طبل، سلخ و کانی محدوده ایست که به دلیل وجود فرمهای فرسایشی و زمین شناسانه و جاذبه های فراوان ژئومورفولوژی به عناون ژئوپارک به ثبت یونسکو رسیده است. ژئوپارک قشم تنها ژئوپارک خاورمیانه است و ارزشهای بسیار زیادی برای گردشگری دارد.
دره ستاره ها
در حوالی روستای برکه خلف در جزیره قشم یکی از زیباترین جلوه های فرسایش در جزیره قابل مشاهده است. این دره فرسایشی به استار کفته یا استار اوتیده(ستاره افتاده) معروف است. مردم محلی معتقدند بر اثر فرو افتادن ستاره ای در این محل و ضربه ای سهمگین، چنین اشکال زیبایی بوجود آمده است. دره ستاره ها در واقع یک دره فرسایش یافته توسط آبهای سطحی و رگبارهای فصلی است. در بالای دره، فلات اولیه بصورت کم و بیش دست نخورده باقی مانده است.
جنگل حرا
حرا نام گیاهی است که در مناطق حاره ای و نیمه حاره ای دنیا بصورت غرقابی در آبهای شور رشد می کند و به نام جنگلهای مانگرو مشهور می باشد. این مجموعه جنگلها در سرتاسر جنوب ایران در حاشیه خلیج فارس با فواصل مختلف از بوشهر تا چابهار رشد می کند. عمده ترین جنگلهای حرا و انبوه ترین آنها در شمال جزیره قشم و حد فاصل بین قشم تا بندر خمیر واقع است. جنگلهای حرا زیستگاه بسیار مناسب برای پرندگان می باشد.
صنایع دستی قشم
صنایع دستی بانوان قشم، محصولات خاص و تیپیکی است که عمدتاً سوزن دوزیهایی است که در گذشته بر روی شلوارها و روسریهای زنان قشم انجام می شده و اکنون شکل و شمایل کاربردی به خود گرفته و به عنوان جا موبایلی و جا عینکی و روسریهای مدل جدید با طرحهای سنتی و… عرضه می گردد. در روستای شیب دراز و برکه خلف بصورت کاربردی گروههایی سازمان یافته و آموزش دیده از بانوان برای تولید صنایع دستی وجود دارند.
لافت
روستای تاریخی لافت، با معماری تیپیک خاص خود به عنوان شهر بادگیرهای قشم معروف است. این روستا در شمال مرکزی جزیره و در مجاورت جنگلهای حرا واقع است. معماری خاص این روستا با خانه های بادگیری، فرم ویژه معماری جنوب ایران را تداعی می نماید. قلعه نادری و چاههای طلا و خانه فرهنگ در لافت از جاذبه های این شهر تاریخی است.
جزیره هنگام
جزیره هنگام در جنوب مرکزی جزیره قشم و در حد فاصل ۲ کیلومتری این جزیره و در جلوی روستای شیب دراز واقع است. این جزیره از چند روستای مسکونی چون هنگام جدید، هنگام قدیم(عرب)، خماسی و غیل تشکیل یافته و محل بسیار مناسبی برای دیدن حیات وحش از جمله دسته های دلفینها، پرنده ها، جبیر(نوعی غزال) و… می باشد. ساحل نقره ای در حاشیه جزیره هنگام، ساحل بسیار دیدنی می باشد که شن آن حاوی ذرات ریز و نقره مانندی است که جلوه بسیار زیبایی به آن داده است.
دسته های دلفینهای دور جزیره هنگام
در اطراف جزیره هنگام، روستای شیب دراز دسته های چند ده تایی دلفینها دیده می شود که دیدن آنها و جست و خیز های آنها در اطراف قایقهای مسافری، هیجان بسیار زیادی ایجاد می نماید.
قلعه پرتغالی ها
قلعه پرتغالی ها، در سال ۱۵۰۷ میلادی آلبوکرک دریاسالار پرتغالی جزایر دهانه خلیج فارس را تصرف کرده و از این طریق برراه بازرگانی دریایی بین هند و اروپا تسلط یافت، چیرگی پرتغالیها براین آبراه مهم دریایی ۱۱۰ سال طول کشید. در این مدت آنها به ساختن دژها و استحکاماتی پرداختند که از آن جمله دژهای هرمز، قشم و لارک است. قلعه قشم با مساحتی بیش از ۲ هزار متر مربع از سنگهای آهکی و گچی با ملاط ساروج محلی ساخته شده و طی یک قرن چندین بار استحکام بخشی یافته است. این دژ راست گوشه است. چهاربرج در چهارگوشه و بازوهایی بلند دارد که توپ و منجنیق ها برروی پهنای آن مستقر می شده اند قلعه قشم
کاربردی چون یک انبار بزرگ یا جای نگهداری مهمات و سلاح داشته که در مواقع اضطراری به دیگر دژها کمک می رسانده است. سرانجام در سال ۱۶۲۳ میلادی این قلعه و دیگر پایگاهها در دهانه خلیج فارس را یکی از سرداران صفوی متصرف شد و ایرانیان تا امروز براین پرارزش ترین آبراهه دنیا چیره هستند.
غارهای خربس
غارهای خربس، به فاصله ۱۱ کیلومتری از شهر قشم(در جاده مجاور ساحل جنوبی) غارهای خربس برسینه کوهی مشرف به دریا و دشتی میانکاسه قرار گرفته است خربس از غارهای دریایی است که براثر گرداب و تخلیه ماسه ها از حفره سنگها به وجود آمده است. عمر غار بسیار طولانی است اما در دوره های پیش از اسلام با افزودن به وسعت غار و بخشهای تالار و دهلیزهای انشعابی به احتمال زیاد از آن برای پناهگاه کودکان، زنان و سالخوردگان به هنگام یورش دشمن استفاده می شده است.
تنگه چاهکوه
تنگه چاهکوه در حوالی روستای چاهو در کناره شمالی بخش غربی جزیره واقع است و شامل دو دره عمود بر هم با دیواره های عمودی بلند می باشد که بر اساس شیارها و ایجاد خطوط و فرمهای فرسایشی و به مرور زمان بوجود آمده است. جنس دیواره ها ماسه سنگ آهکی سست است. حفره های متعدد کوچک و بزرگ در دیواره ها بوجود آمده است.
شناسه خبر:
۹۲۶۶۳
جزیره قشم سرزمین عجایب + عکس
جزیره قشم در تنگه هرمز حد فاصل بین دریای عمان و خلیج فارس واقع است. طول آن ۱۳۰ کیلومتر بوده و شکلی شبیه به دلفین دارد.
۰