به گزارش تابناک، هر ساله و با فرارسیدن تعطیلات نوروزی، حجم مسافرتها به شدت افزایش پیدا میکند و به همین نسبت، نقدینگی بیشتری در دست مردم جابجا میشود و در این بین، طبیعی است که سهم خدمات الکترونیک بانکداری هم روز به روز در مبادلات جاری بیشتر شود؛ این در حالی است که بر پایه آمار بانک مرکزی، به ازای هر یکصد هزار نفر ۲۸ دستگاه خودپرداز در کشورمان وجود دارد.

این آمار از این رو قابل توجه است که میانگین بین المللی دسترسی مردم به خود‌پرداز، به ازای هر یکصد هزار نفر ۴۹ دستگاه است و به عنوان مثال، این رقم در امارات به ۹۹ دستگاه، در کویت به ۵۳ دستگاه و در ترکیه به ۴۴ دستگاه می‌رسد؛ آن هم در شرایطی که احتمالا میزان خرابی این دستگاه‌ها در کشورمان با هیچ کشور دیگری قابل قیاس نیست.

اینجاست که محدودیت تعداد دستگاه‌های خود‌پرداز، حتی در تعطیلات پایان هفته نیز خود را نشان می‌دهد و عده زیادی را دچار مشکل می‌کند تا جایی که‌ گاه سبب بوجود آمدن صف‌های طولانی می‌شود؛ درست برخلاف یکی از اهداف به کار گیری این ماشین‌ها و در شرایطی که روز به روز بر تعداد بانک‌ها افزوده می‌شود.

مرد جوانی که از جستجو برای یافتن خود‌پرداز خسته به نظر می‌رسد، می‌گوید: یا دستگاه‌ها پول ندارند و یا به دلایل نا‌معلوم «از ارائه خدمات معذوریم» را حواله‌مان می‌دهند؛ ‌به کجا می‌شود اعتراض کرد؟

مرد میانسالی که به همراه خانواده‌اش به دنبال یک خود‌پرداز سالم می‌گردد هم می‌گوید: شما سری به بانک… بزنید که دو دستگاه خود‌پرداز هم دارد اما هر دو دستگاهش خاموش‌اند؛ مگر خیلی سخت است که شیفت ایام تعطیل بگذارند؛ مگر نه اینکه کارشان خدمت رسانی است و خدمت رسانی نباید تعطیل شود؟

گلایه‌هایی از این دست، در حالی مطرح می‌شود که تلاش‌های خبرنگار ما برای پیدا کردن مرجع نظارتی به این معضل بی‌نتیجه بود و این شبهه در ذهنمان پدید آمد که شاید اصلا نهادی برای نظارت بر عملکرد بانک‌ها وجود ندارد که حتی یک تعطیلات دو روزه هم برای کاربران پر شمار خدمات الکترونیک بانک‌ها مشکل ساز می‌شود؟!

ظاهرا حاصل تبلیغات خوش آب و رنگ بانک‌ها کام مدیرانشان را شیرین کرده که شعار مشتری مداریشان را از یاد برده‌اند وگرنه شاید راه اندازی کشیک نوروزی برای دستگاه‌های خود‌پرداز کار چندان سختی هم نباشد!


این تصویر به چشمتان آشنا نیست؟!