آنفولانزا را جدی بگیرید/ موج جدید آنفولانزای مرگبار در راه است

به گزارش افکارنیوز، آنفولانزا اسم نا آشنایی برای ایرانیان نیست، بیماری که هر سال با شروع فصل سرما به سراغ خانواده ها می آید و علائمی بسیار شبیه سرماخوردگی دارد.

اخبار اجتماعی- مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت در خصوص آنفولانزای مرگبار می گوید: از ۳ هفته‌ قبل موج شدید بیماری آنفلوانزا به کشور وارد شده و برخلاف سال‌های گذشته؛ امسال دو نوع ویروس آنفلوانزا در دنیا شایع شده و شدت بیماری آنفلوانزا بیشتر است، توصیه می کنیم، مردم به نکات بهداشتی که مهمترین آن شستشوی دست‌هاست، توجه کنند.

از سوی دیگر معاون وزارت بهداشت تاکید دارد که موج آنفولانزا در ۲ هفته آینده شدیدتر خواهد شد بعد از آن کمتر خواهد شد.

ویروس آنفولانزا از چه طریقی منتقل می شود؟

یکی از مسئولان وزارت بهداشت معتقد است که ویروس آنفلوآنزا به شدت مسری بوده و از راه تنفسی منتقل می‌شود و امسال چهار هفته زودتر آنفلوآنزا در کشور شایع شده و ویروس مرتب در حال جهش و تغییر بوده و این مسئله موجب شدیدتر شدن علائم شده است.

مسعود مردانی فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا اظهار کرد: آنفلوانزا از زمان شیوع تا فروکش کردن سه موج دارد و پیش بینی زمان موج‌های آنفلوآنزا ممکن نیست و با سردتر شدن هوا بیماری آنفلوانزا شدیدتر می شود.

آخرین آمار مرگ به دلیل آنفولانزا در ایران

6 آذر امسال رئییسی معاون وزیر بهداشت اعلام کرد که ۳۷ نفر از ابتدای سال تا این روز بر اثر آنفولانزا جان خود را از دست داده اند و نکته مهم و تاسف بار دیگر اینکه تاکنون چهار هزار نفر به دلیل بیماری آنفلوانزا در بیمارستان ها بستری شده اند .

رئیسی با اشاره به آمار فوتی های آنفلوانزا در کشور گفت: طی یک هفته از دوم تا هشتم آذرماه، ۲۷۴ نفر به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا در بیمارستان بستری شده اند. ۱۳۰۰ نفر به دلیل بیماری‌های تنفسی به مراکز بستری و سرپایی مراجعه کرده اند و ۱۹ مورد فوتی در این هفته داشتیم.

به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر در هفته پایانی آبان ماه در موج جدید آنفلوانزا ۱۵ نفر جان خود را از دست داده بودند.

آنفولانزا

چگونه بفهمیم که آنفلونزا گرفته ایم؟

اگر علائم زیر را داریم شما آنفولانزا گرفته اید:

تب (همه بیماران تب دارند)سرفه،درد گلو،گرفتگی و یا آبریزش بینی،درد بدن،سر درد،لرز،خستگی و گاهی اسهال ،تهوع و استفراغ.

بیماران آنفولانزا چه کار باید بکنند؟

در ابتدا بیماران مبتلا به آنفولانزا باید در منزل مانده و از تماس با مردم پرهیز کنند به خصوص بچه های کمتر از ۵ سال وافراد بیشتر از 65 سال بیشتر در معرض آنفولانزا قرار دارند و اگر علائم انفولانزا را مشاهده کردید در سریعترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.

علائم بیماری آنفلوانزا جدید

در بچه ها تنفس غیر طبیعی ، تغییر رنگ پوست به طرف آبی، تحریک پذیر شدن،عدم فعالیت و بازی روزانه، بهبودی علائم سرماخوردگی و بازگشت مجدد تب، تب همراه با دانه های جلدی از علائم این بیماری در کودکان است.

در بزرگسالان نیز تنگی نفس و اشکال در تنفس، درد در قفسه ی سینه،گیجی و گنگی و استفراغ شدید و مداوم از علائم این بیماری است.

علائم آنفلوانزا

اما نکته مهم در برابر آنفولانزا رژیم غذایی است که می تواند از بیماری آنفولانزا جلوگیری کند، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه در این خصوص می گوید برای پیشگیری از آنفلوانزا مصرف سبزیجاتی مانند کلم، کلم بروکلی، اسفناج، برگ کاهو و قسمت قرمز هندوانه و مواد غذایی حاوی روی و سدیم مفید است و مصرف یک شب درمیان از سوپ و آش‌های فلفلی توصیه می شود همچنین مصرف شلغم و چای زنجبیل در پیشگیر موثر است و مبتلایان به آنفلوانزا برای بهبود بیماری از خوراکی‌هایی مانند هویج، اسفناج، کلم بروکلی و کرفس به صورت خام و یا در سوپ‌های رقیق شده استفاده کنند.یکی از رایج‌ترین نشانه‌های آنفلوانزا حالت تهوع و استفراغ است که توصیه می‌شود در این حالت‌ها از میوه موز که سرشار از ویتامین های A, B و C است، استفاده کنید البته ترکیب دو قاشق عسل و چای بسیار کم‌رنگ نیز مفید خواهد بود.

بعضی از مواد غذایی باعث وخیم‌تر شدن وضعیت بیمار می‌شوند؛ که توصیه می‌شود افراد این مواد را مصرف نکنند، باید توجه داشت که مصرف روغن و خامه در سوپ‌های رقیق شده، نمک، نوشیدنی‌های انرژی زا و کافئین دار (قهوه، چای و نسکافه) و شیر‌ پرچرب باعث شدیدتر شدن سرفه‌های ناشی از آنفلوانزا می‌شود.