حجتالاسلام والمسلمین علی ذوعلم رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در خصوص کمبود کتاب درسی گفت: از نظر وظیفهای که سازمان پژوهش باید انجام میداد، نقص و اشکالی نداشتیم و متأسفانه فضاسازیهایی که در برخی کانالها شد، بدون اطلاع بود.
اخبار اجتماعی -وی ادامه داد: تصورشان این بود که سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی موظف است که کتاب را به دست دانشآموزان برساند، در حالی که وظیفه ما این است که بر اساس آن سامانه ثبت سفارش کتابهای درسی، آن را به استانها تحویل دهیم و استانها به شهرستانها و به مدرسه تحویل دهند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: این موضوع در یکی، دو منطقه با اخلال مواجه شد و موجب شد تعمیم پیدا کند؛ اکثر استانها هیچ مشکلی نداشتند؛ نه کتاب درسی کمبود داشتیم، نه دیر چاپ کردیم و خوشبختانه تا اواخر شهریور تمام کتابهای درسی با زحمت همکاران سازمان دو شرکت افست و چاپ و نشر، انجام گرفت.
وی تصریح کرد: برخی دانشآموزان در سامانه ثبتنام نکردند یا دیر ثبتنام کردند؛ بعضی از دانشآموزان در بحث انتخاب رشته دچار تردید بودند و این موارد زمینههایی بود که موجب میشد که دانشآموزانی دیرتر کتاب درسی دریافت کنند.
حجتالاسلام والمسلمین ذوعلم با تأکید بر اینکه تا دانشآموزان در سامانه کتاب درسی ثبتنام نکنند، کتاب درسی به دستشان نمیرسد، گفت: متناسب با آمار دانشآموزان پیشبینی چاپ کتاب انجام میشود و البته باید به اندازه کتاب درسی چاپ کنیم تا کتابی در انبار نماند و اینکه بخواهیم کتاب سال قبل را بین دانشآموزان توزیع کنیم.
وی ادامه داد: در یکی، دو منطقه تخلفاتی صورت گرفته بود که در حال پیگیری است و بخش رسیدگی به تخلفات وزارت آموزش و پرورش دنبال میکند؛ وزیر آموزش و پرورش هم تأکید داشت که این موضوع پیگیری و رسیدگی شود و طبق مقررات با متخلفان برخورد شود.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در پاسخ به این پرسش که «آیا همه دانشآموزان کتاب درسی دارند و اگر مشکلی وجود دارد به کجا مراجعه کند؟»، گفت: اگر دانشآموزی بهرغم آنکه در سامانه ثبتنام کرده، کتاب درسی دریافت نکرده است و البته فاصله معقول از زمان ثبتنام تا ارسال کتاب برای او طی شده است باید به منطقه آموزش و پرورش مراجعه کند و در آنجا مسؤول توزیع کتاب درسی، او را راهنمایی میکند.