در حال حاضر استفاده از روش های طب سنتی در نظام درمان و سلامت کشور با مهجوریت همراه است ولی طب سنتی یک رشته علمی در جهان است و کشورهای متعددی به آموزش آن می پردازند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان، طب سنتی بخش قابل توجهی از نظام درمانی آن کشورها را در بر گرفته و خدمات این بخش شامل پوشش بیمه هم می شود. براساس پیش بینی ها سهم بخش پزشکی و دارویی طب سنتی در سال 2050، بیش از 5 هزار میلیارد دلار خواهد بود. در همین زمینه کنفرانس بینالمللی طب اسلامی – ایرانی در ابتدای شهریورماه در دانشگاه تهران برگزار شد که مباحث زیادی را درباره تازه ترین یافته ها در این حوزه مطرح کرد و از حکیمان بزرگ این عرصه تقدیر شد. با توجه به این موضوع درباره اهمیت طب سنتی در حوزه نظام سلامت با دکتر مراد هاشمی زهی متخصص جراحی و نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس نهم گفتگویی انجام داده ایم.
گروه اجتماعی- دکتر هاشمی در گفت و گو با افکارنیوز گفت: طب سنتی بایستی همراه با علم و روش های نوین باشد. نباید افرادی که در این حوزه تخصصی ندارند وارد شوند و به سواستفاده بپردازند. در حال حاضر دانشکده هایی در دانشگاه های علوم پزشکی در حال تدریس طب سنتی و دروس آن هستند که می تواند به غنی تر شدن این حوزه بیانجامد
وی افزود: همچنین معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت تاسیس شد که در چند سال اخیر به دفتر طب سنتی تغییر نام داد تا با تمرکز بیشتری بر روی این حوزه و استفاده از آن در نظام سلامت و درمان فعالیت شود.
نماینده سابق مجلس خاطر نشان کرد: برخی از افراد به ویژه در شهرستان ها دوره علمی ندیده اند و این باعث بدنامی برای برخی از افراد خوشنام می شود. بعضی از فرمایشات و روایات طب سنتی که از دستورات دینی بوده و در زمانیکه دسترسی به پزشکی نوین نبوده، درست هستند ولی راه برای سواستفاده باید بسته شود.
وی در پایان گفت: در کمیسیون بهداشت به عنوان ضرورت به طب سنتی پرداخته نمی شد ولی درصورتیکه از سوی مردم، نهاد یا تشکلی درخوسات می شد، کمیسیون ورود می کند. البته نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت در مجلس نهم تخصصی در حوزه طب سنتی نداشتند.