محققان دانشگاه آنجلیا راسکین در شهر کمبریج انگلستان طی مطالعهای دریافتند بقایای یک تهسیگار رها شده در طبیعت میتواند رویش یا حتی رشد گیاهان را به تأخیر بیندازد که به عنوان یک آلودهکننده زیستمحیطی تلقی میشود.
اخبار اجتماعی-نتایج منتشر شده این مطالعه نشان میدهد که در چنین محیطهایی میزان رشد چمن ۱۰ درصد، شبدر ۲۷ درصد و رشد طولی گیاهان ساقهدار ۱۳ درصد کاهش مییابد.
اگر چه در حال حاضر کسانی که به دنبال کاهش آلایندهها هستند بیشتر زباله های پلاستیکی مدنظرشان است، اما رها شدن تهسیگارها در محیطزیست، بیشترین آلودگی از سوی انسان هستند.
سیگاریها هرسال حدود ۴۵۰۰ میلیارد تهسیگار در سطح جهان رها میکنند. خبرگزاری اِن. بی. سی (NBC) نیز میگوید گرچه تعیین تعداد تهسیگارهای دور ریخته شده دشوار است، اما برآوردها نشان میدهد هر سال حدود ۵۶۰۰ میلیارد نخ سیگار در جهان تولید میشود که فیلتر بیشتر آنها را افراد سیگاری بیمسؤولیت در محیطزیست رها میکنند. از جمله ذرات موجود در فیلتر سیگار که برای محیطزیست خطرناک است، استات سلولز است که نوعی پلاستیک است و حداقل ده سال طول میکشد تا در طبیعت تجزیه و نابود شود.
پژوهشگران در تحقیق خود از برخی محلههای شهر کمبریج انگلستان که در هر مترمربع آن حدود ۱۲۸ عدد تهسیگار دور انداخته شده بود؛ نمونهبرداری کردند. نتایج بررسیها نشان داد تفاوتی میان آسیب ناشی از تهسیگارهای دودی و غیردودی وجود ندارد.
زیان ذاتی ناشی از ترکیب چند ماده مضر با هم در برخی سیگارها که به شکل دود به محیطزیست وارد میشود موجب شده تا بعضی فعالان محیطزیست برای ممنوعیت ساخت فیلترهای سیگار فشار بیاورند.
توماس نووُتنی، استاد بهداشت عمومی در دانشگاه ایالتی سندیگو درباره این موضوع گفت: از آنجا که فیلتر سیگارها هیچ نفعی برای سلامتی فرد سیگاری ندارد و تنها به عنوان ابزاری برای بازاریابی عمل میکند، طرفداران محیطزیست بهخاطر کاهش آسیب آنها به طبیعت، خواهان ممنوعیت ساخت فیلترهای سیگار شدهاند. با این حال، پس از اینکه پیشنهاد یکی از نمایندگان مجلس قانونگذاری کالیفرنیای آمریکا مبنی بر جلوگیری از تولید این فیلترها ناموفق ماند، تلاش کردیم تا در سالهای اخیر برچسبی با عنوان آلودهکننده محیطزیست، روی فیلتر سیگارها زده شود.