ماجرای نوجوانی که در تقلید از برنامه عصر جدید زندگیش پایان یافت+فیلم

در روزهای اخیر اخباری مبنی بر مرگ نوجوانان 12 ساله بابلی به‌دلیل تقلید از برنامه تلویزیونی عصر جدید شنیده شده و در فضای مجازی دست به دست می‌چرخد، برای پیگیری واقعیت این مسأله به سراغ پدر این نوجوان، مدیرکل پزشکی قانونی مازندران و یکی از کارشناسان مسائل اجتماعی رفتیم.

اخبار اجتماعی_ خسرو نصیرایی پدر نوجوان فوت شده با بیان اینکه فرزندم؛ پسری بازیگوش و کنجکاو بود، اظهار کرد: زمان پخش برنامه تلویزیونی عصر جدید که شرکت کنندگان حلقه دور گردن گذاشته و دور می‌زدند، از من پرسید آیا افرادی که چنین کارهایی انجام می‌دهند خفه نمی‌شوند؟ در پاسخ گفتم: درست است این افراد در صحنه مسابقه و اجرا تنها هستند اما افراد زیادی در اطراف مراقب‌شان هستند؛ ضمن اینکه آنها ورزشکار و آموزش‌دیده نیز هستند و برای انجام این کار تمرین زیادی کردند. با این سؤالات نگران شدم و بارها خطاب به پسرم تاکید کردم دست به چنین کاری نزند چرا که این اجرا به اندازه‌ای خطرناک است که حتی داوران برنامه چشمان‌شان را بسته بودند.

وی ادامه می‌دهد: سهیل در روز حادثه از خلوتی خانه استفاده کرده و پارچه‌ای را به گردن می بندد، یک بلوک را به روی یک سطل کنار ستون فلزی پارکینگ خانه قرار داده و بالای آن رفته و پارچه را به حلقه‌ ستون آویزان می کند و قصد می کند که خود را دور ستون بگرداند، اما  این کار به پایان زندگی‌اش منجر می شود، فرزندم خیلی بازیگوش بود و دنبال امتحان برنامه‌های هیجان‌انگیز بود.

علی عباسی مدیرکل پزشکی قانونی مازندران  هم در اینباره به خبرنگار فارس می گوید: بررسی کارشناسان ما فوت نوجوان 12 ساله در شهرستان بابل را تاییدمی کند و علت فوت هم خفگی اعلام شده است.

در همین خصوص قاسم حیدرآبادی عضو هیأت علمی دانشگاه‌های مازندران نیز به عنوان کارشناس مسائل اجتماعی در توصیه به نوجوانان و والدین آنها می‌گوید؛ کسی که این برنامه‌های هیجانی را اجرا می‌کند حتما مهارت‌های کافی در این زمینه دارد و  چندین بار تست می‌دهد.  از طرفی برای چنین کارهایی رعایت شرایط مهارتی و ایمنی لازم و ضروری است.

حیدرآبادی با تاکید بر اینکه این نوجوان قصد داشت؛  تکرار رفتاری را داشته باشد که نسبت به آن آگاهی کافی نداشت و همین عدم آگاهی وی برایش مشکل‌ساز شد، اضافه کرد: این مسأله ممکن است به دلیل عدم آگاهی و کپی‌برداری غیرمنطقی از هر رفتار رخ دهد. ضمن اینکه ارتباط این  مسأله به برنامه تلویزیونی چندان مستند نیست که آیا این رفتار 100 درصد از این برنامه‌ الگوبرداری شده است.

وی با اشاره به اینکه مراقبت بیشتری باید از سوی خانواده‌هایی که فرزندان نوجوان دارند صورت گیرد، می‌گوید؛ این اتفاق را به خانواده داغدار این کودک تسلیت می‌گویم ولی باید این آگاهی را در فرزندان خود ایجاد کنیم که برنامه تلویزیونی اولا نمایشی است و ثانیا در حضور چندین نفر به عنوان داور و حتی در صورت ضرورت اورژانس برای نجات افراد برگزار می شود.