ترفند های زیرکانه برای خوشحال کردن پدر خانواده

همه ما دوست داریم روابطی گرم و صمیمانه با پدر خود داشته باشیم. وقتی بتوانید پدر خود را خوشحال کنید او نیز به واسطه همین خوشحال شدن بهترین رفتار را با شما خواهد داشت و در نتیجه شما نیز از این بابت خوشحال خواهید بود.  با تمرکز بر شیوه تعامل خود و پدرتان و کار‌هایی که انجام می‌دهید می‌توانید به بهبود این رابطه کمک کنید. با ما همراه باشید تا برخی روش‌های راضی و خوشحال نمودن پدران را مرور کنیم.

برای پدرتان وقت بگذارید
اخبار اجتماعی- صرف وقت با پدر آن هم در روز‌های تحصیلی سال که شما مشغول تحصیل بوده و معمولاً پدرتان نیز درگیر کار است، دشوار خواهد بود. با این حال تمام تلاش خود را بکنید تا با اشتراک گذاری افکار و عقاید خود با پدرتان به بهبود و تقویت روابطتان با او کمک کنید. سعی کنید حداقل یک وعده غذایی را با هم میل کنید. میز غذا می‌تواند فرصتی عالی برای بیان آنچه در روز بر شما گذشته و یا هر موضوع مهم و یا معمولی دیگری باشد. اگر پدر شما نیز مایل به بیان موضوعی بود، با توجه تمام به او گوش داده و با پرسیدن سؤال، اشتیاق خود را برای شنیدن حرف‌های او نشان دهید.‌

می‌توانید وقتی با پدرتان هستید از جوانی، رؤیا‌ها و آرزوها، حرفه و شغل و خاطرات مورد علاقه اش، سؤالاتی را بپرسید. معمولاً پدر‌ها از تعریف کردن این موضوعات لذت می‌برند. با این کار علاوه بر اینکه او را خوشحال می‌کنید، از ارزش‌ها و باور‌های او نیز مطلع خواهید شد. وقتی پدرتان صحبت می‌کند خیلی کنجکاوانه به صحبت‌های او گوش دهید. به او نشان دهید که برای حرف هایش ارزش قائلیت تا ارتباط شما با او تقویت شود.

از بحث کردن با پدرتان اجتناب کنید
ممکن است در برخی موارد بحث نکردن با پدرتان برایتان دشوار باشد، خصوصاً زمانی که با نظر و کار او مخالفید و یا او با تصمیمات و کار‌های شما مخالفت می‌کند. سعی کنید بر روی خودتان مسلط بوده و در هنگام عصبانیت وارد بحث و گفتگو نشوید. وقتی عصبانی شدید به جای حرف زدن و احیاناً پرخاشگری، بهتر است بنشینید و مقداری آب خنک بنوشید. مطمئن باشید با این روش آرام‌تر شده و برای یک گفتگوی سازنده آماده‌تر خواهید شد.

سعی کنید همیشه از نظرات و دیدگاه‌های پدرتان آگاه شوید. ممکن است او برای اجازه ندادن به شما برای انجام کاری و یا مخالفت با تصمیمتان دلیل موجه و قابل قبولی داشته باشد. ممکن است آنچه شما آن را محدودیت می‌پندارید، در حقیقت طرز تفکر پدرتان برای محافظت و آرامش شما باشد.

اگر پدرتان ناراحت است به دنبال علل احتمالی آن باشید. شاید او روز کاری سختی را پشت سر گذاشته و اینک خسته است. شاید چیزی باعث استرس و ناراحتی اش شده؛ بنابراین اگر با شما بدخلقی می‌کند لزوماً بدین معنا نیست که از دست شما دلخور و ناراحت است. پس در این موارد به هیچ عنوان وارد بحث و جدل با او نشوید.

از پدرتان راهنمایی بخواهید
سعی کنید در مورد مشکلات و موضوعات درسی، دوستی‌ها و حتی مسائل و مشکلات مالیِتان با پدر خود مشورت کنید. با این کار به او نشان می‌دهید که برای نظرات او ارزش و اهمیت قائلید. حتی اگر پدر شما در موضوع مد نظرتان تجربه خاصی نداشته باشد، می‌تواند شما را راهنمایی کند که از چه شیوه‌ای به جواب خود دست پیدا کنید.

به پدر خود محبت کنید
با رفتار و گفتار خود به پدرتان نشان دهید که دوستش دارید. با کلمات و لحنی مهربانانه با او سخن بگویید و گاهی اوقات با بغل کردن و بوسیدنش به او ابراز محبت کنید. البته ممکن است اینگونه محبت کردن‌ها برای برخی پدر‌ها غیر مأنوس به نظر برسد، اما باید بدانید محبت نیاز اساسی هر انسان و در هر سن و سال و موقعیتی است.

برخی اوقات خصوصاً پسر‌ها ممکن است از ابراز محبت به پدر خود خجالت بکشند. لازم نیست خیلی به خودتان فشار بیاورید، بلکه می‌توانید هر آنچه در توان دارید و از پس انجامش بر می‌آیید را به زبان آورده و یا انجام دهید. مثلاً ممکن است فقط بتواند در روز‌های عید، جشن تولد، برگشت از سفر و ... پدر خود را ببوسید و یا او را بغل کنید. یا اینکه ممکن است برخی افراد نتوانند در مقابل دیگران چنین کاری را انجام دهند؛ بنابراین به همان شیوه‌ای که راحتید محبت خود را نسبت به پدرتان ابراز کنید.

به ارزش‌های پدرتان احترام بگذارید
لیستی از آنچه فکر می‌کنید برای پدرتان ارزش به حساب می‌آید تهیه کنید. به جملاتی که او مرتب تکرار می‌کند توجه کنید. مثلا ممکن است پدرتان این جملات را زیاد بگوید: "همیشه راستگو باش" و یا "همیشه سعی کن برای رسیدن به هدفت حداکثر تلاشت را بکنی". این دو جمله ناشی از دو ارزش صداقت و سختکوشی است و از این دو جمله می‌توان از دو ارزش از ارزش‌های پدرتان مطلع شد. ممکن است خود او به صورت واضح حرفی از ارزش‌های خود به زبان نیاورد، اما با دقت بر نگرانی‌ها و تأکیدات او می‌توانید به ارزش‌های مد نظرش پی ببرید. شیوه زندگی پدرتان نیز می‌تواند حاکی از ارزش‌های او باشد. مثلاً انسانی که شیک و مرتب لباس می‌پوشد احتمالاً نظم برایش مهم است. سعی کنید شما نیز زندگی خود را بر پایه ارزش‌های پدرتان بنا کنید و به آن‌ها پایبند بمانید.
توجه کنید که این حرف ما بدین معنا نیست که باید با تمام نظرات و حرف‌های پدرتان موافقت کنید. بلکه ارزش‌های مطلوب و مفید او را آموخته و سعی کنید مطابق آن‌ها عمل کنید. اگر پدرتان برای انجام برخی کار‌ها از روشی استفاده می‌کند که با آن موافق نیستید، می‌توانید خیلی آرام و محترمانه درباره آن با او صحبت کنید. شاید با این صحبت کردن‌ها به درستی روش او پی برده و یا اینکه او حرف شما را پذیرفته و با کمک شما در شیوه خود تغییراتی ایجاد کند.

در انجام کار‌های خانه مشارکت کنید
درباره کار‌هایی که پدرتان همیشه از شما می‌خواهد انجام دهید، فکر کنید. به وظایفی که بر عهده شما گذاشته شده بیاندیشید. ببینید تا کنون برخوردتان با مسئولیت هایتان چگونه بوده است؟ آیا انجام آن‌ها را پشت گوش انداخته و یا به خوبی از پسشان بر آمده اید. در هر حال مطمئن شوید که از این پس تمام مسئولیت‌های خود در خانه را به بهترین نحو انجام می‌دهید. اگر انجام دادن کار‌های مربوط به خانه برایتان کسل کننده و یا دشوار است، این موضوع را با پدرتان مطرح کرده و از او راهکار بخواهید. شاید او بتواند راهی نشانتان دهد تا با کمک آن انجام کار‌های خانه برایتان لذت بخش گردد.

کمک خواستن از پدر به او نشان می‌دهد که برای نظراتش ارزش و احترام قائلید. وقتی از پدر خود نظر خواستید، سعی کنید به حرف هایش جامه عمل بپوشانید. وقتی از پدرتان کمک بخواهید و او پیشنهادی ارائه کند و در عین حال به حرف هایش گوش نداده و به شیوه خود رفتار کنید، قطعاً از این رفتار شما برداشت بی احترامی خواهد شد.

کار‌ها و مسئولیت‌های محوله را به موقع انجام دهید تا پدرتان فرصتی برای تذکر و اعتراض پیدا نکند. با یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده هر کاری را در وقت خود انجام دهید. برای اینکه کار‌هایی که بر عهده شما گذاشته شده را فراموش نکنید، می‌توانید از یادآور تلفن همراه خود استفاده کنید.

ابتکار عمل به خرج دهید
دقت کنید چه کاری در خانه وجود دارد که در حقیقت روی زمین مانده و کسی آن را انجام نمی‌دهد و از سویی هیچ کس از شما انتظار انجام آن را ندارد. اگر شما به صورت کاملاً داوطلبانه کار بر زمین مانده را انجام دهید مطمئن باشید با این کار پدرتان را سورپرایز خواهید کرد. به کار‌هایی فکر کنید که ماه هاست کسی برای انجام آن‌ها پیش قدم نشده است.
همچنین می‌توانید برخی کار‌های روزمره پدرتان را برایش انجام دهید. مثلاً اگر او هر روز قبل از رفتن به سر کار قهوه می‌نوشد، گاهی اوقات برایش یک فنجان قهوه آماده کنید. با این کار به او نشان می‌دهید که برای او و خواسته هایش اهمیت قائلید.

همچنین لازم است هوای دیگر اعضای خانواده را داشته باشید. خصوصاً وقتی در آشپزخانه و یا اتاق پذیرایی هستید، با نامرتب کردن و رها کردن آشغال، ظرف کثیف و یا وسائل بر روی زمین، بار خود را بر روی دوش دیگران نیاندازید.

اتاق خود را تمیز و مرتب نگهدارید
یکی از شکایت‌های رایج والدین از فرزندان، نامنظم و کثیف بودن اتاق آن هاست. حتی اگر اتاقی شخصی دارید با مرتب نگه داشتن آن به پدر خود نشان دهید که مسئولیت پذیر و منظم هستید.

سعی کنید همیشه با تا کردن و یا آویزان کردن لباس ها، کمد خود را مرتب کنید. لباس‌های کثیف را در سبد مخصوص لباس‌های چرک بریزید. پس از بیدار شدن از خواب، تخت خود را مرتب کنید و اگر تخت ندارید رختخوابتان را جمع کنید.
اگر می‌خواهید برای دکوراسیون اتاق خود از چیز‌هایی مانند پوستر استفاده کنید، سعی کنید تصاویری انتخاب کنید که با ارزش‌های پدرتان سازگار باشند.

از تلفن و اینترنت، مسئولانه استفاده کنید
خصوصاً اگرپرداخت صورتحساب مربوط به تلفن و اینترنت بر عهده پدرتان است، بهتر است در مصرف اینترنت و انجام تماس‌های تلفنی از حد اعتدال خارج نشوید. دسترسی شما به اینترنت و تلفن امتیازی است که پدرتان به شما داده و اینگونه نیست که آن را حق خود بپندارید؛ بنابراین باید با مصرف بهینه و مناسب به این لطف پدرتان احترام گذشته و با رفتار خود نشان دهید که برای لطفش ارزش قائلید.

در مورد حد و حدود استفاده از لوازم الکترونیکی از جمله رایانه و تلویزیون و تلفن همراه، با پدر خود صحبت کنید. اگر پدر برای استفاده از این قبیل وسائل دستورالعمل و قوانین خاصی مد نظر دارد حتماً رعایت کنید. مثلاً اگر بعد از ساعت خاصی از شب، استفاده از آن‌ها را ممنوع کرده، به هیچ عنوان بعد از ساعت مشخص شده سمت وسائل الکترونیکی نروید.

هرگز سر میز غذا از موبایل و تبلت و .. استفاده نکنید، چرا که چنین رفتاری بی احترامی به پدر و بقیه اعضای خانواده تلقی خواهد شد. کنار گذاشتن گوشی در هنگام غذا خوردن علاوه بر بالا رفتن کیفیت غذا خوردن حاکی از ارزش قائل شدن برای وقتی است که کنار یکدیگر هستید.

مراقب خواهر و برادر‌های خود باشید
محیط خانه را برای برگشت پدر آماده کنید. سعی کنید رابطه خوبی با همشیر‌های خود داشته باشید. به همشیر‌های کوچک‌تر از خود زور نگویید و بزرگتر‌ها را اذیت نکنید. سعی کنید در کار‌هایی که خواهر و یا برادرتان نمی‌تواند انجام دهد و یا شیوه انجام صحیح آن را نمی‌داند، حتماً به او کمک کنید. در صورت نیاز در انجام تکالیف مدرسه آن‌ها را راهنمایی کنید. با یکدیگر بازی کنید. اگر گواهی نامه رانندگی دارید می‌توانید خواهر و بردارتان را به جا‌هایی که دوست دارند بروند و پدرتان فرصتش را ندارد، ببرید.

البته گاهی اوقات ممکن است بین خواهران و برادران اختلافات و درگیری‌هایی صورت بگیرد که کاملاً طبیعی است، اما در هر صورت باید تمام تلاش خود را بهبود روابط و کنار آمدن با آن‌ها بکنید.

با انجام این کار‌ها محیط خانه را به جایی سرشار از آرامش و نشاط تبدیل خواهید کرد و پدر با پا گذاشتن در آن احساس آرامش خواهد نمود.

خوب درس بخوانید
با خوب درس خواندن به پدر خود نشان دهید که می‌خواهید به فردی موفق تبدیل شوید. برای انجام به موقع تکالیف درسی تمام تلاش خود را بکنید. اگر چیزی را نمی‌فهمید پشت گوش نیاندازید و سعی کنید با پرسیدن از معلم و یا یک هم کلاسی، ابهامات خود را رفع کنید.

برای خود برنامه درسی داشته باشید. تخمین بزنید برای انجام تکالیف درسی به چه میزان زمان نیاز دارید. در برنامه ریزی خود حتماً جا برای تفریح و استراحت قرار دهید.

برنامه مطالعاتی خود را به نحوی طراحی کنید که هر ۴۵ دقیقه یک وقت استراحت ۱۰ دقیقه‌ای در نظر بگیرید. در زمان مطالعه گوشی تلفن همراه خود را خاموش کرده و فقط بر روی درس و کار خود تمرکز کنید.

برای یک پدر هیچ چیز مهمتر و خوشحال کننده‌تر از موفقیت فرزندانش نیست. پس شما نیز با خوب درس خواندن به فراهم آوردن شرایط این خوشحالی کمک کنید.