به گزارش افکار نیوز به نقل از ايسنا، كشف حيات در زمين، شايد بياهميت جلوه كند؛ اما اين رويكرد ميتواند اكتشافهاي آينده از حيات در ساير نقاط جهان را ممكن سازد.

این نشانه‌های حیات در حقیقت از طریق درخشش زمین در چهره ماه مشاهده شد که طی آن نور خورشید از زمین به سوی ماه منعکس می‌شود.



طبق این رویکرد تلسکوپ‌ها شاید در آینده بتوانند به دنبال نشانه‌های مشخص مشابه برای تائید وجود حیات در سیارات فراخورشیدی در مدار ستارگان دور بگردند.

در امواج نوری می‌توان نشانه‌های زیستی یا همان ترکیبات خاص اکسیژن، اوزون، متان و دی‌اکسیدکربن را که نشانگر وجود حیات آلی هستند، مشاهده کرد.

این محققان همچنین از یک شیوه فوق حساس شناسایی نشانه‌های زیستی با مشاهده قطبش نور استفاده کردند.

نور یک سیاره فراخورشیدی دور در اثر درخشش ستاره میزبان، تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد؛ این در حالیست که نور منعکس شده سیاره، قطبی شده؛ در صورتی که نور ستاره از این خاصیت برخوردار نیست؛ از این رو می‌توان از این شیوه قطبش، برای بررسی نور منعکس شده سیاره استفاده کرد.

این پژوهش که در مجله نیچر منتشر شده، توسط تلسکوپ بسیار بزرگ در کوهی در شیلی انجام شده که قدرتمندترین تلسکوپ نور مرئی جهان بشمار می‌رود.

ستاره‌شناسان از درخشش زمین بر ماه برای شبیه‌سازی مشاهده یک سیاره فراخورشیدی هم‌اندازه زمین استفاده کردند. این اطلاعات به آنها در درک ابری بودن جو زمین، ‌وجود اقیانوسها در سطح آن و امکان رشد گیاهان در سطح این سیاره کمک کرد.

رصدخانه جنوبي اروپا در حال حاضر در حال برنامه ريزي براي جايگزيني تلسكوپ فوقالعاده بزرگ به جاي تلسكوپ كنوني هستند كه از يك آينه ۴۰ متري و اپتيک تطبيقي پيشرفته برخوردار خواهد بود. اين تلسكوپ از چنان قدرتي برخوردار خواهد بود كه ميتوان با آن جو سيارات فراخورشيدي را بررسي كرد.